Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Perhe » Ennakoimalla hoito- ja elämäntilanteita saadaan myös hoidettavan ääni kuuluviin päätöksissä

Oulun seudun omaishoitajat ja läheiset ry

Ennakoimalla hoito- ja elämäntilanteita saadaan myös hoidettavan ääni kuuluviin päätöksissä

Tiedote.
Julkaistu: 26.11.2015 klo 13:13
Julkaisija: Oulun seudun omaishoitajat ja läheiset ry

Monesti ennalta puhuminen vakavan sairauden tai tapaturman varalta tai siitä, mitä se merkitsisi elämän järjestelyiden kannalta, koetaan vaikeaksi. Varsinkin perheen kesken, sillä keskustelun aihe on koskettaa puhujien tunteita. Oulun seudun omaishoitajat ja läheiset ry:n Etäomaispuoti-hanke julkaisi Puhu ja ennakoi – oppaan, jonka tarkoituksena on auttaa keskustelun avaamisessa sekä toimia muistilistana ja tukena asioiden ja hoidon ennakkojärjestelyissä.

Opas auttaa ennakoimaan etäomaishoiva- sekä omaishoitotilanteen mukanaan tuomia asioita ja tilanteita. Oppaalla halutaan lisätä avointa keskustelua perheen ja läheisten kesken sekä rohkaista puhumaan kaikesta elämän kulkuun ja asioiden hoitoon liittyvistä asioista. Ennakoinnin avulla voidaan järjestellä monia elämään liittyviä tilanteita halutulla tavalla jo ennalta. Näin voidaan myös varmistua siitä, että myös hoidettavan tahto ja ääni ovat kuuluvissa asioiden hoidossa sekä päätöksissä kaikissa elämäntilanteissa.

Opas löytyy sähköisessä muodossa osoitteesta http://www.osol.fi/etaomaishoitajille/tukea-ja-toimintaa-etaomaishoivaan ja sitä voi myös tilata painettuna versiona Oulun seudun omaishoitajat ja läheiset ry:ltä.

Lisätietoja:

Minna Salminen

Toiminnanjohtaja 

Oulun seudun omaishoitajat ja läheiset ry

040 5665 865

minna.salminen(at)osol.fi

Liitetiedostot

Oulun seudun omaishoitajat ja läheiset ry on vuonna 1998 perustettu omaishoidon asiantuntija ja puolestapuhuja.

Me autamme omaisistaan huolehtivia henkilöitä ja heidän läheisiään jaksamaan paremmin arjessaan ja huolehtimaan hyvinvoinnistaan.

Tarjoamme tietoa, tukea ja toimintaa, edistämme omaishoitajien oikeuksia ja kehitämme innovatiivisia palveluita.

Lisää tietoa meistä löydät www.oulunseudunomaishoitajat.fi.

Suomessa on arviolta yli 65.000 etäomaishoitajaa, testaa oletko sinä yksi heistä www.osol.fi/testi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs