Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Perhe » ENNAKKOTIETO: Kansallinen pelipäivä 21.11.2015

Kansallinen audiovisuaalinen instituutti

ENNAKKOTIETO: Kansallinen pelipäivä 21.11.2015

Tiedote.
Julkaistu: 09.11.2015 klo 10:50
Julkaisija: Kansallinen audiovisuaalinen instituutti

Pelit kiertoon! -keräys lahjoittaa pelejä ja pelilaitteita vastaanottokeskuksille

Kansallinen pelipäivä järjestää tänä vuonna ensimmäistä kertaa Pelit kiertoon! -pelikeräyksen, jonka tavoitteena on kerätä lautapelejä, digitaalisia pelejä ja pelilaitteita turvapaikanhakijoille, vanhuksille, nuorille, sosiaalitoimen asiakkaille ja yksinhuoltajille. Keräyskohteina on tällä hetkellä yli kaksikymmentä yleishyödyllistä yhteisöä eri puolilta maata. Pelipäivä toivoo yksityishenkilöiden ja yritysten osallistuvan keräykseen Kansallisen pelipäivän viikolla.

Lauantaina 21.11.2015 vietetään Kansallista pelipäivää

Pelipäivää edeltävällä viikolla järjestetään yli 100 yleisölle avointa ja maksutonta tapahtumaa mm. kirjastoissa, museoissa ja oppilaitoksissa. Tapahtumien tavoitteena on avata pelikulttuuria ja pelaamista kaiken ikäisille. Useimmissa tapahtumissa on myös mahdollisuus pelata itse ja yhdessä ystävien tai perheen kanssa.

Pelipäivän suojelijana on tänä vuonna yksi Suomen vanhimmista pelistudioista – Housemarque. Housemarque on lahjoittanut Resogun-pelinsä kaikille Pelipäivään osallistuville kirjastoille ja kymmenissä kirjastoissa voi kansallisen pelipäivän viikolla osallistua pohjoismaisten kirjastojen väliseen Resogun-turnaukseen osana Pohjoismaista pelipäivää.

Vuoden pelikasvattaja

Kansallisena pelipäivänä palkitaan toista kertaa Vuoden pelikasvattaja! Tänä vuonna ehdolla ovat 100k eSports, Assembly, HelMet-kirjastot ja Suomen pelimuseo. Viime vuonna Pelikasvattajien verkosto palkitsi Vuoden pelikasvattajana Yleisradion.

Pelikasvattajien verkosto: www.pelikasvatus.fi

Osallistu positiivisen pelikulttuurin rakentamiseen!

Pyydämme sinua tekemään ensi viikolla yhden uutisen digitaalisesta pelaamisesta! Voit esimerkiksi käydä Pelipäivän tapahtumassa, haastatella pelintekijöitä, lapsia, vanhempia ja vanhuksia tai vaikka yliopistojen pelitutkijoita. Monipuolinen uutisointi pelaamisesta vähentää peleihin kohdistuvia ennakkoluuloja. Kuvia juttujen yhteyteen löydät Kansallisen pelipäivän sivuilta.

Kansallinen pelipäivä: www.pelipaiva.fi

Pelitutkijoita: www.pelitutkimus.fi

Pelialan yrityksiä: www.videogames.fi

Lisätietoja Pelipäivästä ja ideoita haastateltaviksi asiantuntijoiksi:
Tommi Tossavainen, suunnittelija
Kansallinen audiovisuaalinen instituutti
tommi.tossavainen@kavi.fi
Puhelin: 0295 338 010 tai 045 310 1412

Kansallinen audiovisuaalinen instituutti (KAVI) on opetus- ja kulttuuriministeriön alainen virasto, jonka tehtäviä ovat elokuvien sekä radio- ja televisio-ohjelmien säilyttäminen ja niihin liittyvä tutkimus, audiovisuaalisen kulttuurin edistäminen, kuvaohjelmien tarjoamisen valvonta ja mediakasvatuksen edistäminen. 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs