Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Perhe » Avoimesti seksuaaliterveydestä: seksuaaliterveysasema.fi avautuu 1.3.

Tampereen ammattikorkeakoulu

Avoimesti seksuaaliterveydestä: seksuaaliterveysasema.fi avautuu 1.3.

Tiedote.
Julkaistu: 20.02.2013 klo 11:32
Julkaisija: Tampereen ammattikorkeakoulu

Seksuaaliterveyden opetusmateriaaleja yhdenmukaistetaan ja ne tuodaan avoimesti saataville internetiin. Maaliskuun alussa yleisölle julkaistava Seksuaaliterveysasema.fi palvelee erityisesti alan opiskelijoita, opettajia ja muita asiantuntijoita, mutta se on myös kaikkien muiden seksuaaliterveydestä kiinnostuneiden käytettävissä.

Avoimeen oppimisympäristöön on koottu materiaalia, jota voi käyttää useilla tavoilla koulutuksessa. Yhdestä paikasta löytyy nyt suuri määrä eri toimijoiden tuottamaa tietoa. Verkko-oppimisympäristön ovat toteuttaneet seksuaaliterveyden opettajat ja VirtuaaliAMK-verkosto yhdessä alan järjestöjen asiantuntijoiden kanssa.

"Avoin tiedon jakaminen on nykypäivää. Se mahdollistaa seksologian ammattilaisille kehittymisen omassa työssään ja muille tutustumisen laajasti aihealueeseen. Avoimuus ei ole uhka, vaan voimavara, sillä nykyaikainen osaaminen ei enää saa perustua tiedon hallintaan ja pimittämiseen, vaan verkostoitumiseen, yhteistyöhön ja toiminnan jatkuvaan kehittämiseen", sanoo Tommi Paalanen, Sexpo-säätiön hallituksen puheenjohtaja.

Seksuaaliterveysasema.fi tarjoaa foorumin opiskelijoiden, ammattilaisten ja opettajien väliseen vuorovaikutukseen ja yhteistyöhön. Tekijöiden toiveissa on luoda elävä ja kehittyvä oppimisympäristö, jossa opettaja ja oppijat rakentavat tietoa yhdessä ja vaihtavat ajatuksia. Pedagogisesti laadukkaat ja autenttista oppimista tukevat materiaalit on tarkoitettu ensisijaisesti toisen asteen oppilaitoksiin ja ammattikorkeakouluihin, mutta soveltuvat erinomaisesti myös kenelle tahansa seksuaaliterveydestä kiinnostuneelle.

"Materiaalin arviointikriteereissä painotetaan autenttista oppimista, mm. miten otetaan huomioon oppimistehtävien kytkeytyminen oppijan arkeen ja opiskeltavan alan todellisiin ongelmiin tai miten toteutuksessa tuetaan yhteisöllistä oppimista", sanoo Irja Leppisaari, Centria ammattikorkeakoulun yliopettaja.

Oppimisympäristön käyttöönottoa tuetaanOmat kurssit nettiin –koulutuksella 19.3.–14.5.2013. Siinä terveysalan opettajille tarjotaan välineet seksuaaliterveyden verkkokurssien toteuttamiseen. Koulutuksen tavoitteena on, että kouluttajat ja opettajat oppivat käyttämään oppimisympäristöä ja sen pedagogisia työvälineitä sekä hyödyntämään sosiaalista mediaa opetustyössä. Lisätietoja koulutuksesta: amk.fi.

Seksuaaliterveysasema.fi on toteutettu Suomen VirtuaaliAMK-verkoston koordinoimassa ESR-rahoitteisessa AYVOT-hankkeessa. Partnereina hankkeessa toimivat Hiv-tukikeskus, Sexpo-säätiö, Helsingin diakonissalaitos, HAMK, LAMK, JAMK, Centria AMK, Turun AMK ja Laurea AMK.


Lisätietoja

- Marja Rautajoki, johtaja, VirtuaaliAMK-verkosto, p. 040 504 4333
- Karoliina Vuohtoniemi, hankesuunnittelija, Hiv-tukikeskus, projektipäällikkö, VirtuaaliAMK-verkosto (1.3.2013 alkaen), p. 050 340 9299

- seksuaaliterveysasema.fi 
- AYVOT-hanke, amk.fi/ayvot

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs