Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Perhe » Arkeologian yö Heurekassa 4.12.

Heureka, suomalainen tiedekeskus

Arkeologian yö Heurekassa 4.12.

Tiedote.
Julkaistu: 13.11.2014 klo 15:00
Julkaisija: Heureka, suomalainen tiedekeskus

Arkeologian yö Heurekassa 4.12.

Jokiniemen kuuluisten kivikautisten löytöjen näyttely, kalliotaidetta, Indiana Jones -esitys kommentoituna, työpajoja ja esityksiä: Heurekan Arkeologian yössä 4.12. kello 15-24 on koettavaa lapsille ja aikuisille, innostuneille harrastajille, asiantuntijoille ja uteliaille.

Tieteen yö on Heurekan suurin vuosittainen yleisötapahtuma, ja tänä vuonna teemana on arkeologia. Arkeologian yössä alkaa myös ilmoittautuminen ensi kesän kaivauksille Jokiniemessä.

Osa tapahtumasta on maksuton. Heurekan näyttelyt ovat tapahtuman ajan avoinna, ja niihin tarvitaan pääsylippu.

Illan aikana aikuiset voivat hankkia liput samaan aikaan järjestettävään K-18 -iltaan, jonka aiheena on oluiden maistelu sekä arkeologiset olutlöydöt.

 

OHJELMA:

AULASSA JA RYHMÄTILOISSA KELLO 15-22

Jokiniemen kaivausten savi-idolit ensi kertaa yleisön nähtävinä. Arkeologi Jan Fast esittelee työryhmänsä kanssa viime kesän löytöjä ja kertoo työstään, arkeologin työvälineistä ja näyttää, kuinka löytöjä puhdistetaan. Osallistu kilpailuun ja voita 3D-tulostettu kopio ihmishahmoisesta savi-idolista.

Senaatintorin pääkallot ja tori täynnä hautoja – mitä löytyy Helsingin kaupunginmuseon arkeologisissa kaivauksissa? Arkeologi Heini Hämäläinen kertoo työstään.

Tee itse saveen mesopotamialaista nuolenpääkirjoitusta! Helsingin yliopiston arkeologian työpaja.

Tee työpajassa oma nimi hieroglyfein ja ratko papyrustekstejä erikoisen sanakirjan avulla. Helsingin yliopiston arkeologian työpaja.

Kello 18.30  tee-se-itse muumio. Kääritään yhdessä muumio, opetellaan muinaisen Egyptin muumioihin piirrettyjä suojariimuja ja päästetään muumio-zombie irralleen.

Pienimmille kalliopiirroksia ja värityspaja, suuremmille kalliomaalausnäyttely.

 

AUDITORIOSSA:

12.00-17.30 Suomen muinaistaideseuran kalliomaalausseminaari. Seminaari on venäjän- ja englanninkielinen.

18.00 Kalliomaalauksia Siperiasta ja muuta muinaistaidetta kallioiden seiniltä. Tutkija Rauno Lauhakangas.

19.00 Miten savi-idoli löytyi? Harrastaja-arkeologi Kyllikki Rosenström kertoo viime kesän kokemuksiaan Jokiniemen kaivauksilta.

20.00 Kivikauden elämää Vantaan Jokiniemessä. Arkeologi Jan Fast kertoo, mitä löytöjen perusteella voidaan todella tietää esi-isiemme elämästä. Tule kokemaan, miltä tuntuu kivikautisen traanilampun hehku!

22.00-24.00 Tutkija Antti Lahelma: Indiana Jones - mikä meni pieleen Viimeinen ristiretki -leffassa? Leffan herkkupalojen lomassa vauhdikasta kommentointia toden ja tarinan törmäyksistä.

 

Muutokset ovat mahdollisia. Lisätietoja tapahtumapäällikkö Paula Havaste paula.havaste@heureka.fi

Liitetiedostot

Tiedekeskus Heureka on elävä näyttelykeskus kaikenikäisille. Heurekassa tutustutaan tieteeseen ja teknologiaan hauskalla tavalla itse tehden ja kokeillen. Päänäyttelyn lisäksi esillä on aina myös vaihtuvia näyttelyitä eri aiheista. Kesäisin on avoinna ulkonäyttelyalue Tiedepuisto Galilei. Vuorovaikutteisten näyttelyiden ohella kävijät voivat kokea huikeita elämyksiä Heurekan planetaariossa, jossa esitetään pääasiassa tähtitiedeaiheisia planetaarioelokuvia. Kaikki Heurekassa toimii suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi sekä osin myös venäjäksi ja viroksi. Vantaan Tikkurilassa sijaitseva Heureka avasi ovet yleisölle jo vuonna 1989, ja on nykyään avoinna ympäri vuoden. Kävijöitä on vuosittain keskimäärin noin 300 000. Heureka on yksi Suomen suosituimmista vapaa-ajan keskuksista. Lisätietoja: www.heureka.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs