Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Perhe » Arja Raatikainen & Co:ssa juhlitaan ja herkistellään nykytanssin kantaesityksillä

Arja Raatikainen & Co

Arja Raatikainen & Co:ssa juhlitaan ja herkistellään nykytanssin kantaesityksillä

Tiedote.
Julkaistu: 04.06.2015 klo 12:48
Julkaisija: Arja Raatikainen & Co

Leikin alku 

Nykytanssiteoksessa Leikin alku juhlitaan viisikymppistä tanssitaiteilija Katri Soinia. Syntymäpäivän kunniaksi koreografi Arja Raatikainen luo Soinille teoksen, joka on taiteilijoille jo kymmenes yhteinen työ. Raatikaisen ja Soinin ystävyys ja yhteinen ammatillinen taival alkoi vuonna 1983 Teatterikorkeakoulun tanssitaiteenlaitoksen ensimmäisellä vuosikurssilla.

Leikin alku -teoksessa nähdään Soini monensävyisenä: kuplivana, kuuntelevana, hersyvänä ja aistivana. Teoksessa omakohtainen ja yksityinen muuntuu yleiseksi ja yhteisesti jaettavaksi.

Leikin alku KokoTeatterissa, Helsingissä 17.9.-3.10.2015.

Lipunmyynti Tiketti

 

Graindance

Raatikainen tanssii itse Kaapelitehtaalle valmistuvassa teoksessa Graindance. Se on sekä nykytanssiesitys että tilalähtöinen kokeellisesta soittimesta ja äänilähteistä sekä visuaalisista elementeistä rakentuva installaatioteos. Marras-joulukuussa, talven hämärimpään ja kiireisimpään aikaan esitettävä kokonaisuus tarjoaa kävijöille mahdollisuuden hetken hengähtämiseen ja hiljentymiseen.

Teoskonsepti perustuu äänitaiteilija Antti Nykyrin kehittämään soivaan laatikkoon. Sen puisen kehyksen rajaaman sorapinnan päällä otetut askeleet ja liikkeet tuottavat ääniä, jotka reaaliaikaisesti muokattuina ja toistettuina muuttavat kivimateriaalin mielikuvituksellisin tavoin soivaksi instrumentiksi. Raatikainen ja Nykyri ovat havainnoineet erityisesti tapoja, joilla ääni ja liike kiinnittyvät toisiinsa soivan materiaalin kautta sekä nostavat kokonaan uusia puolia toisistaan esiin.

Nykyrin työskentely kokeellisten soitinten ja äänilähteiden parissa on osa pitkäaikaista, taiteellisesta tutkimuksesta noussutta projektia. Kuluvana vuonna sen sovelluksia ja dokumentaatioita on esillä myös mm. Venetsian Biennaalissa, Praha Quadrenniaalissa sekä Gwangju Design Biennaalissa. 

Graindance Kaapelitehtaan Valssaamossa, Helsingissä 26.11.-2.12.2015

 

Yhteydenotot ja lisätiedot:

Marjo Pyykönen, vastaava tuottaja

Arja Raatikainen & Co

marjo@arjaraatikainen-co.fi

puh: 044 974 6799

www.arjaraatikainen-co.fi

https://www.facebook.com/arjaraatikainenco

Arja Raatikainen on valmistanut 80-luvulla alkaneen uransa aikana lukuisia koreografioita Arja Raatikainen & Co:lle ja tilausteoksia mm. tanssifestivaaleille, Suomen Kansallisbaletille ja Helsingin kaupunginteatterin tanssiryhmälle. 

Arja Raatikaiselle on myönnetty Pro Finlandia -tunnustus vuonna 2009, hän on toiminut Teatterikorkeakoulun tanssitaiteen laitoksen tanssijantyön professorina 1995-98 ja taiteilijaprofessorina 1998-2003.

Nomadi ry, vuonna 1996 perustettu nykytanssin tuotantokokoonpano, hallinnoi Arja Raatikainen & Co:n taiteellista toimintaa. Raatikainen on yksi Nomadi ry:n perustajajäsenistä. Nomadille myönnettiin tanssitaiteen valtionpalkinto vuonna 1999. 

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs