Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Perhe » Allergiaviikko 23.3. – 29.3.2015. Allerginen nuha heikentää elämänlaatua, nyt nenät kuntoon!

Allergia- ja Astmaliitto ry

Allergiaviikko 23.3. – 29.3.2015. Allerginen nuha heikentää elämänlaatua, nyt nenät kuntoon!

Tiedote.
Julkaistu: 17.03.2015 klo 09:27
Julkaisija: Allergia- ja Astmaliitto ry

Allergiaviikko muistuttaa allergioiden hoidosta ja herkkien huomioimisesta. Allergia- ja astmaliiton kampanja korostaa tänä keväänä allergisen nuhan hoitoa.
Allergia- ja astmayhdistykset järjestävät Allergiaviikolla tapahtumia kautta maan. Yhteistyökumppanit Cutrin Sensitive ja LV antavat hiusten- ja ihonhoitovinkkejä sekä tuotteita kampanjan arvontoihin.

’Herkästi nokka tukossa’, sanoo Jone Nikula Allergiaviikon julisteessa. Väestöstämme jopa 30 prosenttia sairastaa allergista nuhaa. Allergia- ja astmaliitto painottaa, että usein vähätelty allerginen nuha ei ole pikkuvaiva, vaan se tekee arjen raskaammaksi. Nuhanenä nukkuu huonosti, samoin hänen läheisensä.

- Allerginen nuha huonontaa unenlaatua, mikä vaikuttaa päivittäiseen jaksamiseen. Nuhan aiheuttama kuorsaus häiritsee myös vieruskaverin unta. Jos lapsi nukkuu huonosti, vanhemmatkin valvovat. Myös liikunta muuttuu raskaaksi, kun hengittäminen vaikeutuu. Lisäksi nuha heikentää haju- ja makuaisteja, allergianeuvoja, koulutuspäällikkö Anne Vuorenmaa Allergia- ja astmaliitosta listaa.

Allerginen nuha on vesimäisempää ja pitkäkestoisempaa kuin flunssanuha. Siihen voi liittyä aivastelua, nenän ja korvien kutinaa sekä silmien punotusta. Nuhan aiheuttajia on monia, esimerkiksi siitepöly, eläinhilse tai huono sisäilma. Allergianeuvonnastamme ja netin keskustelupalstoilla kysytään allergisoimatonta kissaa tai koiraa. Sellaista ei valitettavasti ole olemassa.

Huomioidaan herkät
Allergiaviikon toinen kampanjakasvo, Anna Perho, sanoo kampanjajulisteessa olevansa allerginen välinpitämättömyydelle. Yliherkkyys on vuosien saatossa tullut tunnistetummaksi ja hyväksytymmäksi kuin aiemmin. Allergista ja herkkyyksiä ei pidä ylenkatsoa, vaikka oireet tai niiden aiheuttajat tuntuisivat oudoilta. 

- Tuoksuttomien tuotteiden valinta on helppoa huomaavaisuutta, jolla autat monia astmaatikkoja ja tuoksuyliherkkiä. Jos tarjoat illallista, kysy ruoka-allergioista jo etukäteen, Anne Vuorenmaa Allergia- ja astmaliitosta ohjeistaa.

Huomaavaisuus on molemminpuolista. Allergia- ja astmaliitto kehottaa allergisia myös kertomaan itse etukäteen oireiden aiheuttajista. Esimerkiksi ruoka-allergiasta on epäkorrektia kertoa vasta siinä vaiheessa, kun istutaan illallispöytään.

Yltäpäältä äkkiseltään -konsertti ja sata muuta tapahtumaa!
Paikalliset Allergia- ja astmayhdistykset järjestävät runsaasti tapahtumia kautta maan Allergiaviikolla. Tapahtumista kerrotaan internetsivulla www.allergiaviikko.fi. Allergiaviikon yhteistyökumppanit Cutrin Sensitive ja LV-tuotesarja antavat sivustolla hiusten- ja ihonhoito-ohjeita. Cutrinin asiantuntija vastaa sähköpostitse lähetettyihin hiustenhoitoon liittyviin kysymyksiin maaliskuun ajan. Molemmat yhteistyökumppanit antavat runsaita tuotekasseja arvottavaksi Allergiaviikon aikana. Tuotteita on mukana myös yhdistysten kampanjatapahtumissa.  Cutrin Sensitivellä ja LV-tuotesarjalla on Allergiatunnus, mikä kertoo tuotteiden hajusteettomuudesta sekä siitä, etteivät ne sisällä yleisesti herkistäviä ainesosia.

Allergiaviikolla julkaistaan lasten allergioista, astmasta ja atooppisesta ihosta kertova levy Yltä päältä äkkiseltään, jonka julkistamiskonsertti pidetään Allergiatalolla Helsingissä 23.3. klo 16.30 – 17.15. Lapsiperheet ovat tervetulleita tapahtumaan. Konsertti on maksuton, mukaan mahtuu 120 henkeä. Tiedustelut tapahtumat@allergia.fi. Levyn laulut on säveltänyt ja sanoittanut Janne Viitaniemi. Levyn on tuottanut Allergia- ja astmaliitto yhteistyössä Famoso Oy:n kanssa.

 

Lisätietoja toimituksille
Allergianeuvoja, koulutuspäällikkö Anne Vuorenmaa, p. 040 558 3714
Allergianeuvoja Marjo Tähtinen, p. 040 1522 024
Allergiaviikon kampanja: viestintäpalvelujen johtaja Niki Alanko, p. 040 5255 982
Tiedottaja Elina Demir, p. 040 544 9728, tiedotus@allergia.fi

Allergia- ja Astmaliitto ry jäsenyhdistyksineen on valtakunnallinen terveysjärjestö, jonka perustehtävänä on allergiaa ja astmaa sairastavien terveyden edistäminen.

- Parannamme allergiaa ja astmaa sairastavien elämänlaatua.
- Toimimme asiantuntevana allergia- ja astmatietouden jakajana.
- Toimimme aktiivisena yhteiskunnallisena vaikuttajana ja kantaaottavana edunvalvojana.
- Kannustamme allergiaa ja astmaa sairastavia ja heidän läheisiään järjestäytymään.

Liitolla on jäsenyhdistyksiä kautta maan. Tervetuloa mukaan toimintaan!

www.allergia.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs