Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Perhe » Ajankohtaista Pohjois-Pohjanmaalla: Päiväkotiketju kasvupolulla insinööriopein

Tekes tiedottaa

Ajankohtaista Pohjois-Pohjanmaalla: Päiväkotiketju kasvupolulla insinööriopein

Tiedote.
Julkaistu: 24.09.2015 klo 07:57
Julkaisija: Tekes tiedottaa

Touhula- ja Aarresaari-päiväkodit ovat kasvaneet viime vuosina ripeästi. Taustalla ovat kuntien kustannussäästöt ja palvelusetelien kasvava suosio, mutta myös insinööriosaaminen uudella toimialalla ja digitaalisuus.

Tuotantotalouden insinööri miettimässä päiväkotiarjen pyörittämistä? Yhtälö voi kuulostaa ensi kuulemalta liki mahdottomalta, mutta on osoittautunut liikuntapainotteisten Touhula-päiväkotien kohdalla todelliseksi menestysreseptiksi.

”Olemme DI-osaamisen ja -näkökulman ansiosta voineet rakentaa yhtenäisen formaatin päiväkotitoiminnalle ja käytössä oleville kiinteistöille. Näin voimme tarjota asiakkaille tarkasti tasalaatuista ja -sisältöistä palvelua paikkakunnasta riippumatta”, tiivistää oululaisen Touhula Varhaiskasvatus Oy:n toimitusjohtaja Jari Mäki-Runsas.

Oululaiseen hoivakonserni Coronariaan kuuluvalla yhtiöllä on tällä hetkellä noin 80 päiväkotia eri puolilla Suomea. Niistä selkeä valtaosa on liikuntaan painottuvan Touhula-nimen alla, mutta myös ympäristö- ja seikkailuteemoja korostava, vuoden alussa yrityskaupalla ketjuun liitetty Aarresaari-brändi kasvattaa suosiotaan ripeästi.

Potkua palvelusetelistä

Noin 600 henkilöä työllistävän yrityksen juuret ulottuvat 1980-luvun lopulle, jolloin se avasi ensimmäiset yksityiset päiväkodit Oulun seudulla. Todelliset kasvuvisiot alkoivat kirkastua vasta vuosituhannen vaihteen jälkeen, kun palveluseteli otti kunnissa ensimmäisiä askeleitaan.

Hurjin steppi on kuitenkin otettu viimeisten viiden vuoden aikana. Liikevaihto on yli kymmenkertaistunut ja tulos pysynyt kasvusta huolimatta selkeästi plussalla.

”Monien ihmetykseksi pestasimme avainhenkilöstöön kokeneen tuotantotalousinsinöörin, joka toi mukanaan aivan uudenlaista ajattelua ja palvelutuotannon näkökulmaa. Toimintamme on standardisoitua, lisäksi seurantaan ja kehittämiseen on luotu selkeät mittarit. Tuloksena on kustannustehokkuutta, parempaa laatua ja sitä kautta asiakastyytyväisyyttä”, Mäki-Runsas tiivistää.

Toimitusjohtajan mukaan Touhulan toteutusmalli on kunnille ja kaupungeille jopa 10–20 prosenttia omaa toimintaa edullisempi, sillä mm. kiinteistöjen rakentamiseen ja ylläpitoon liittyvät kulut jäävät pois. Myös henkilökunta on palveluntuottajan palkkalistoilla.

”Malli on myös tasa-arvoinen, sillä päivähoitomaksumme perustuvat tulorajoihin. Ostopalvelu-päiväkodeilla on usein omia valintakriteerejä. Me olemme palvelusetelien kautta kaikkien ulottuvilla.”

Kasvuvaraa edelleen

Touhula Varhaiskasvatuksen kasvun takana ovat paitsi uudet rakennetut yksiköt, myös lukuisat yritysostot, joita se on tehnyt ripeää tahtia eri paikkakunnilla. Tänä vuonna ketju on levittäytynyt muun muassa Joensuuhun, Hämeenlinnaan, Nurmijärvelle ja Vihtiin.

Yhtiö on saanut uudenlaisen, koko toimialaa muokkaavan ja vahvasti digitaalisuutta hyödyntävän toimintamallin rakentamiseen tuotekehitysrahoitusta myös Tekesistä.

”Saimme rahoitusta tuotevalikoiman sekä sitä kautta prosessien ja mittaamisen kehittämiseen. Hanke vaikutti myönteisesti palvelukonseptin standardointiin ja yrityksen kasvuun”, toimitusjohtaja kiittelee.

Vaikka kasvuvauhti on ollut kova, Mäki-Runsas ei näe perusteita jarruttelulle.

”Kasvuvaraa on edelleen roimasti, sillä yksityisten päiväkotien siivu koko markkinasta on vasta 10 prosentin luokkaa. Ulkomaan markkinoita emme ole vielä juurikaan miettineet, mutta toki sielläkin on potentiaalia.”

Lisätietoja

Jari Mäki-Runsas
Toimitusjohtaja
Touhula Varhaiskasvatus
p. 040 355 9277
jari.maki-runsas (at) touhula.fi

Teksti: Recommended
Kuva: Touhula Varhaiskasvatus
* * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Tiedottaja Kaj Nordgren, Tekes
puh. 050 5577 714, kaj.nordgren@tekes.fi

Lisää asiakkaiden tuloksia

Liitetiedostot

Tekes on yritysten, yliopistojen, korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten haastavien tutkimus- ja kehitysprojektien ja innovaatiotoiminnan rahoittaja ja aktivoija. Tekes palvelee suomalaisen elinkeinoelämän ja tutkimuksen uudistumista. www.tekes.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs