Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Perhe » 70 000 kävijän raja rikki Kuopion kaupunginteatterissa

Kuopio-Tahko Markkinointi

70 000 kävijän raja rikki Kuopion kaupunginteatterissa

Tiedote.
Julkaistu: 02.06.2015 klo 10:14
Julkaisija: Kuopio-Tahko Markkinointi

Juuri päättynyt näytäntövuosi oli monella mittarilla menestys Kuopion kaupunginteatterissa. Kävijöitä teatterin esityksissä ja muissa tapahtumissa oli yhteensä noin 72 000. Määrä on yksi parhaista koskaan Kuopion kaupunginteatterin historiassa.

Ylivoimaisesti eniten katsojia keräsi musikaali The Sound of Music. Esitykseen myytiin peräti 25 532 lippua. Myös syksyllä 2015 jatkava Ihmemaa OZ oli kevätkaudella erittäin suosittu. Se saavutti viidellätoista esityksellään piirun alle 6 000 katsojaa. Maria-näyttämön suosituimmiksi näytelmiksi nousivat Helene S. – rakkaudella 6 705 katsojalla sekä Gabriel, tule takaisin!, johon myytiin noin 5 000 lippua.

- Kokonaisuutena olen todella tyytyväinen päättyneeseen kauteen, kommentoi teatterinjohtaja Pekka Laasonen.
- Ohjelmistomme oli erittäin monipuolinen ja korkeatasoinen. Meillä oli mielenkiintoisia vieraita ympäri Eurooppaa ja tarjontamme kiinnosti hyvin alueen ihmisiä. Ainoa selkeä pettymys oli mielestäni Kaikki Kivestä -näytelmän suosio. Sille povasin huomattavasti suopeampaa vastaanottoa, mutta jostain syystä esitys ei tavoittanut kuin reilut viisituhatta katsojaa.

Täydellisen peruskorjauksen ja laajennusosan rakentamisen myötä Kuopion kaupunginteatteri on avannut oviaan laajemmin myös erilaisille tapahtumille ja vieraille. Kiinnostus olikin melkoista, sillä kaudella 2014 – 2015 Kuopion kaupunginteatterissa vieraili normaalin esitystoiminnan ulkopuolisissa tapahtumissa yli 8 000 kävijää.

Laasosen mukaan on ollut todella hienoa havaita, että eri yhteistyökumppanit sekä monet alueen yhteisöt ja yritykset ovat löytäneet teatterin myös omien tilaisuuksiensa pitopaikaksi. Hän painottaa kuitenkin, että kärki on ja tulee olemaan teatterin tekemisessä.
- Mutta mikäli aikataulut ja olosuhteet antavat periksi, niin tervetuloa vaan jatkossakin.

Teatterin vahva pyrkimys laajentaa yhteistyötä eri alan toimijoiden kanssa on konkretisoitunut kuluneella kaudella muutenkin kuin vain tilojen vuokrauksen kautta ja palaute on ollut erittäin positiivista. Kuopion kaupunginteatteriin onkin voinut törmätä mitä yllättävimmissä paikoissa ja yhteyksissä.

- Olemme olleet halukkaita etsimään yhteistyökumppaneita mahdollisimman monelta sektorilta, myös sellaisilta, joita ei perinteisesti mielletä kulttuurilaitoksille. On ollut erittäin antoisaa tehdä asioita yhdessä useamman urheiluseuran, oppilaitoksen ja eri alojen järjestöjen kanssa. Toivottavasti näin on myös tulevaisuudessa.

Yksi yhteistyökumppani nousee kuitenkin ylitse muiden teatterinjohtajan ajatuksissa.
- Mieltäni ilahdutti monet hienot yhteistyökuviot ja esimerkiksi Kommando-ryhmän uudelleen aktivointi, mutta kaikkein hienointa oli saada Kuopion kaupunginorkesteri mukaan The Sound of Musicin ensebleen. Toivottavasti saamme tehdä yhteistuotantoja tulevaisuudessakin.

Kuopion kaupunginteatterin kävijämäärä kaudella 2014–2015 ennen kesän tapahtumia oli 71 212. Kesäkuun puolenkymmentä eri tapahtumaa nostavat määrän noin 73 000:een.    


Lisätietoja: teatterinjohtaja Pekka Laasonen, 044 718 2401

 

"Kuopion kaupunginteatteri on Itä-Suomen suurin ammattiteatteri."

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs