Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Perhe » 35 äitiä palkitaan äitienpäivänä kunniamerkillä

Mannerheimin Lastensuojeluliitto

35 äitiä palkitaan äitienpäivänä kunniamerkillä

Tiedote.
Julkaistu: 04.05.2015 klo 09:16
Julkaisija: Mannerheimin Lastensuojeluliitto

Tasavallan Presidentti on myöntänyt 35 äidille Valkoisen Ruusun Ritarikunnan I luokan mitalin kultaristein tunnustuksena merkittävästä työstä kasvattajana. Kunniamerkit luovutetaan äideille äitienpäiväjuhlassa Valtioneuvoston juhlahuoneisto Smolnassa.

Äitienpäivänä 10. toukokuuta palkitaan 35 kasvattajana ansioitunutta äitiä Valkoisen Ruusun Ritarikunnan I luokan mitalilla. Heistä 34 osallistuu valtioneuvoston juhlahuoneisto Smolnassa pidettävään äitienpäiväjuhlaan, jonka järjestää Mannerheimin Lastensuojeluliitto yhteistyössä sosiaali- ja terveysministeriön kanssa.

Tänä vuonna palkittavien äitien joukossa on muun muassa sijoituslasten äitejä, leskeksi jääneitä äitejä, suurperheiden äitejä, kehitysvammaisten lasten äitejä, omaishoitajaäitejä sekä äiti, joka on kasvattanut aikuiseksi veljensä orvoksi jääneet lapset. Erään kriisiperheen äitinä toimineen äidin perheessä asui kuuden vuoden yhteensä 63 lasta tai nuorta. Palkittavat äidit ovat eri puolilta Suomea. Nuorin heistä on 42-vuotias ja vanhin 94-vuotias.

 

Kunniamerkki on tunnustus työstä kasvattajana

Valkoisen Ruusun Ritarikunnan I luokan mitali kultaristein voidaan myöntää äidille, joka on ansioitunut lasten ja nuorten esimerkillisenä kasvattajana, kantanut yhteisvastuuta sekä tukenut perhe-elämää ja vanhemmuutta. Kunniamerkkejä pyritään myöntämään niin ansiotyössä käyville, yksinhuoltajille kuin maaseudun emännille. Lisäksi huomioidaan eri vähemmistöryhmien, kuten romanien ja saamelaisten edustajia. Lasten lukumäärä ei ole määräävä peruste palkitsemiselle. Biologisten äitien lisäksi myös adoptioäitejä ja sijaisäitejä voidaan esittää palkittaviksi. Ehdokkaiden alaikäraja on 40 vuotta.

Kunnat, seurakunnat, yhdistykset ja muut yhteisöt sekä omat lapset voivat ehdottaa palkittavia äitejä aluehallintovirastoille. Aluehallintovirastojen ehdotuksesta sosiaali- ja terveysministeriö esittää vuosittain kunniamerkin saajia ritarikunnille. Ritarikuntien hallitus myönsi ensimmäisen kerran äideille kunniamerkkejä vuonna 1946.

Tasavallan Presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio kunnioittavat juhlaa läsnäolollaan.  Sosiaali- ja terveysministeri Laura Räty esittää juhlassa valtiovallan tervehdyksen. Juhlapuheen pitää Mannerheimin Lastensuojeluliiton puheenjohtaja Linnea Karlsson.

 

Median ilmoittautumiset

Juhlaa seuraavilta toimittajilta ja kuvaajilta pyydetään ilmoittautumista tiedottaja Tiina Tuomiselle p. 040 580 2393 tai tiina.tuominen(at)mll.fi viimeistään perjantaina 8.5. kello 16. 

Median toivotaan saapuvan paikalle hyvissä ajoin. Smolnassa on oltava paikalla viimeistään klo 11.30.

Palkittavien äitien elämäntarinat yhteystietoineen ovat liitteenä.

 

Lisätietoja:

Tiedottaja Tiina Tuominen, MLL, p. 040 580 2393
Suunnittelija Virpi Markkanen, MLL, p. 040 824 1419

 
Valtakunnallinen äitienpäiväjuhla, su 10.5. klo 11.30–13.00, Valtioneuvoston juhlahuoneisto Smolna (Eteläesplanadi 6).

 

 

Liitetiedostot

Mannerheimin Lastensuojeluliitto on avoin kansalaisjärjestö, joka edistää lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyvinvointia. 

MLL:n visio 2024: Suomi on lapsiystävällinen yhteiskunta, jossa lapsen etu asetetaan etusijalle ja jossa lapset ja nuoret voivat hyvin.

Tutustu MLL:n toimintaan www.mll.fi 
MLL Twitterissä @MLL_fi 
MLL Facebookissa www.facebook.com/mannerheiminlastensuojeluliitto

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs