Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Paperiteollisuus » Specta investoi 10 MEUR PET-pakkausvanteen tuotantoon Venäjällä

Specta investoi 10 MEUR PET-pakkausvanteen tuotantoon Venäjällä

Tiedote.
Julkaistu: 03.12.2013 klo 08:00
Julkaisija: Zeeland tiedottaa

Suomen suurlähettiläs ja Kostroman maaherra leikkasivat Vihreän Vanteen Spectan tehtaalla Kostromassa

Specta investoi 10 MEUR ekologiseen projektiin – korkealuokkaisen PET-pakkausvanteen tuotantoon, jonka raaka-aine on kierratetty PET-pullo. Kokonaiskapasiteetti on 10 000 Mt pakkausvannetta. Investointi koostuu kolmesta saksalaisesta tuotantolinjasta, jotka edustavat alan moderneinta teknologiaa. Investointi nostaa Spectan Euroopan suurimpien pakkausvanteen valmistajiin. Spectan kokonaisinvestointien arvo Kostromassa saavuttaa 27 MEUR.

Specta käynnisti toisen PET-pakkausvanteen tuotantolinjan Kostroman tehtaalla 27.11. Tapahtumassa oli läsnä Suomen Moskovan suurlähettiläs Hannu Himanen, Kostroman maaherra Sergei Sitnikov sekä 50 kutsuvierasta. Vieraat panivat merkille korkean automaatiotason, tuotantokulttuurin ja siisteyden tehtaalla.

Spectan CEO Erik Helin esitteli tuotantoa ja kertoi yhtiön investointipolitiikasta. Projektiin kuuluva kolmannen linjan käynnistys on suunniteltu heti alkuvuoteen 2014.

Nykymarkkinassa 10 MEUR investointi on merkittävä lisä Kostroman alueen talouteen. Kostroman lääni ja VolgaStrap, Spectan tuotantoyhtiö, allekirjoittivat investointisopimuksen, joka myöntää yhtiölle verohelpotuksia. Vastineeksi lääni saa merkittävän investoinnin, 40 lisätyöpaikkaa sekä tiettyjä sosiaalisia takuita työntekijöille.

“Tämä on hyvä esimerkki onnistuneesta suomalaisesta investoinnista, joka koko ajan kehittyy ja laajenee. Mielestäni Spectan esimerkki voi kannustaa muitakin suomalaisia yhtiöitä Kostromaan. Uuden tuotannon perustaminen perustuen eurooppalaiseen teknologiaan jalostaen kierrätettyjä PET-pulloja on tärkeä ekologinen investointi, joka vähentää ympäristön kuormitusta Venäjällä. Olen iloinen, että tällainen know-how on löytänyt markkinaa Venäjällä”,  totesi suurlähettiläs Hannu Himanen.      

“Yhteistyö läänin hallinnon ja yrityksenne välillä on esimerkillistä. Me pidämme suomalaisia luotettavina ja potentiaalisina partnereina myös muille investointiprojekteille. Toivomme, että Spectan projekti toimii insentiivinä suomalaisten investoijien aktiivisuudelle. Kostroman hallinto on valmis tukemaan suomalaisia investointeja”, sanoi Kostroman maaherra Sergei Sitnikov.

“Yhtiön, joka haluaa kehittyä, tulee investoida uuteen teknologiaan ja tuotantoon. Specta on aina toteuttanut aktiivista ja pragmaattista investointipolitiikka Venäjällä. Alkuperäinen investointi tehtiin yhdessä Finnfundin ja Swedfundin kanssa”, kommentoi Erik Helin.

Specta vie tuotteittaan yli 20 maahan. Viennin osuus on noussut jo 30 prosenttiin. Teräs- ja PET-pakkausvanteen valmistajana Specta on yksi Euroopan suurimmista.

Yli 200 suomalaista yhtiötä mekaanisen puunjalostuksen, rakennusmateriaalien ja metallinjalostuksen alalla käyttää Spectan vanteita. Venäjällä Specta palvelee monia eurooppalaisia ja suomalaisia yhtiöitä kuten UPM, StoraEnso ja Rautaruukki.

“Kostroma on lähellä Suomea. Rekkakuljetukset voidaan hoitaa 48 tunnin sisällä minne tahansa Suomessa”, Helin tähdensi.

“Et voi nähdä koko maailmaa yhdestä ikkunasta. Investoijan täytyy ymmärtää vastuunsa, ja siksi jatkamme toimintamme laajentuessa panostamista ympäristöön ja yhteiskuntaan”, Helin sanoi

Katso videolinkki tapahtumasta:

http://www.youtube.com/watch?v=T_HojvsD51Y

 

Lisätietoja:

Antti Oikarinen, 044-5495218, antti.oikarinen@specta.com

Jari Peltola, 040-6595770, jari.peltola@specta.com

Erik Helin, +7985-7662604, erik.helin@specta.com

    

  

 

       

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs