Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Paperiteollisuus » Pino™ -verkkoalusta ratkaisee esineiden internetin kytkentähaasteet

Editor Helsinki Oy / Editori.fi

Pino™ -verkkoalusta ratkaisee esineiden internetin kytkentähaasteet

Tiedote.
Julkaistu: 26.02.2015 klo 07:30
Julkaisija: Editor Helsinki Oy / Editori.fi

Teollinen, älylaitteita toisiinsa yhdistävä internet (IoT) tarjoaa sitä enemmän mahdollisuuksia, mitä tehokkaammin ja helpommin laitteet saadaan ”keskustelemaan” verkossa keskenään. Tampereen teknillisen yliopiston spin-offina syntynyt Wirepas Oy on tuonut markkinoille skaalautuvan alustan, jonka ansiosta itsenäisiä älylaitteita voidaan yhdistää rajattomasti toisiinsa kustannustehokkaasti ja turvallisesti.

Teollisen internetin ja laitteiden internetin vaikutuksia pidetään suurempana mullistuksena kuin internetin käyttöönottoa aikoinaan.

– Kun maailmassa on tällä hetkellä noin 0,5 miljardia kiinteää internet-paikkaa, vuoteen 2020 mennessä kytkettyjä esineitä on jo noin 50 miljardia, Wirepasin toimitusjohtaja Teppo Hemiä havainnollistaa. Se tarkoittaa, että hyvin edistykselliselle lyhyen kantaman radioteknologioille on kysyntää.

Murros teollisen internetin aikakauteen tarkoittaa myös sitä, että laitteiden ja pilvipalvelujen välille tarvitaan luotettavia verkkoratkaisuja, jotka kytkevät laitteet toisiinsa ja mahdollistavat vuoropuhelun niiden välillä. Tähän saakka olemassa olevista osista tehtyjen ohjelmistojen ongelmana on ollut heikko suorituskyky sekä huono toimintavarmuus laajoissa asennuksissa.

Tutkimusprojektista menestystuotteeksi

Tampereen teknillisessä yliopistossa syntynyt pitkän kehitystyön tulos, Wirepasin tuotteistama ja lanseeraama Pino™ -ohjelmistoalusta mahdollistaa rajattomasti skaalautuvan, tehokkaan ja turvallisen tavan kytkeä laitteet toisiinsa.

Valmiissa, luotettavassa ja testatussa alustassa jokainen laite on autonominen osa verkkoa.

– Hajautettu älykkyys tarkoittaa meidän järjestelmässämme sitä, että jokainen laite muodostaa yhteyden autonomisesti naapureiden kanssa. Verkkomme on äärettömän skaalautuva ja luotettava; se osaa käyttää vaihtoehtoisia reittejä, jos radioympäristössä on häiriöitä tai muita ongelmia. Lisäksi se osaa muodostaa yhteydet uudelleen, oli tilanne mikä tahansa, Hemiä selvittää.

Wirepasin liiketoimintamalli perustuu protokollapinon lisensiointiin. Se on piirisarjariippumaton eli mitä tahansa radiopiiriä voidaan käyttää teknologian kanssa. Asiakkaina on mm. erilaiseen mittaamiseen liittyviä yrityksiä, joiden älymittareita luetaan langattomasti Wirepasin verkkoalustan kautta. Teknologia soveltuu myös esimerkiksi hoivaan, valaistukseen ja koti- ja rakennusautomaatioon. Kaikkeen, missä luotettavaa sensorointia tarvitaan.

– Tutumpi esimerkki on kotiautomaatio, jossa huonelämpötilaa, ilmastointia ja valaistusta voidaan mitata ja säädellä etäohjauksella. Uusinta uutta edustavat sensorit, joita laitetaan jäteastioihin lukemaan täyttöaste. Säiliön täyttymistä seuraamalla voidaan optimoida roskienkeräysreitit. Koneiden osien toimintaa mittaavilla sensorisovelluksilla taas voidaan ennakoida tuotantokoneen rikkoutuminen ja ehkäistä siten kalliit tuotantokatkokset, Hemiä kuvailee. Teksti: Eila Aalto

Come and meet us at Barcelona Mobile World Congress 2.-5.3.2015,
Hall 5 at Stand 5C31.

Lisätietoa ja yhteydenotot: http://bit.ly/1AqOSOs
Julkaisija: Editori.fi

Editori Helsinki Oy - yritysviestinnän asiantuntija


Editori.fi-asiantuntijakanava tuo esille oman alansa asiantuntijat, persoonat ja vaikuttajat. www.editori.fi


Lisätiedot: Valtteri Rantalainen | p. 09 4241 2223 | valtteri.rantalainen(a)editorhelsinki.fi | www.editorhelsinki.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs