Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Paperiteollisuus » METSÄASIANTUNTIJAT:LUONNONVARA-ALAN JÄRJESTÖJEN TIIVISTETTÄVÄ YHTEISTYÖTÄ

METO - Metsäalan Asiantuntijat ry

METSÄASIANTUNTIJAT:LUONNONVARA-ALAN JÄRJESTÖJEN TIIVISTETTÄVÄ YHTEISTYÖTÄ

Tiedote.
Julkaistu: 02.09.2014 klo 10:09
Julkaisija: METO - Metsäalan Asiantuntijat ry

Suomalainen hyvinvointi on vahvasti sidoksissa luonnonvaroihin ja niiden kestävään hyödyntämiseen. Luonnonvara-alat ja biotalous ovat nyt maailmalla kovassa nosteessa ja sitä pitäisi osata keskitetysti hyödyntää meillä Suomessa. Hidasteena on usein ollut tempoileva poliittinen päätöksenteko.

- Luonnonvara-alan järjestöjen pitää tehdä tiiviimpää yhteistyötä, jolla päätöksentekoon pystytään vaikuttamaan vahvemmin, Meton puheenjohtaja Håkan Nystrand toteaa.

 

- Biotalouden voimakas edistäminen on toistaiseksi usein jäänyt juhlapuhetasolle. Tässä meidän on nyt kaikkien skarpattava, Nystrad sanoo.

- Juna on jo liikkeellä ja Suomella on mitä parhaimmat mahdollisuudet vahvistaa asemiaan maailman johtavana biotalousmaana. Biotalouteen liittyvät päätökset vaativat selkeitä tavoitteita ja pitkäjänteisyyttä. Yhden vaalikauden mittainen visio ei silloin riitä.

 

- Mikäli haluamme Suomelle kilpailuetua biotaloudessa, päätösten täytyy viedä alaa ja kehitystä eteenpäin siten, että yritykset voivat luottaa tehtyihin päätöksiin, uskaltavat kasvaa, investoida ja palkata henkilöstöä töihin. Biotalousalalla riittää lähivuosina töitä alasta kiinnostuneille

 

- Epävarmuus päätöksenteossa näivettää taloutta ja yhteiskuntaa.

 

Nystrandin näkemys on, että luonnonvara-alan järjestöjen on tiivistettävä yhteistyötään ja uusittava toimintatapojaan, jolla päätöksentekoon pystytään vaikuttamaan vahvemmin.

- Haluamme olla mukana tekemässä luonnonvarojen menestystarinaa ja siihen tarvitsemme myös oman toiminnan uudelleenarviointia.

 

Pienellä maalla ei ole varaa hajottaa resurssejaan. Ei myöskään suomalaisella luonnonvarasektorilla.

- Mielestäni aika on nyt kypsä pohtia koko biotalousalan nykyistä tavoitteellisempaa yhteistyötä.

Meto on keskeisenä luonnonvara-alan järjestönä yhteisissä talkoissa mukana mielellään.   

Lisätietoja: puheenjohtaja Håkan Nystrand, 040 761 5176

METO- Metsäalan Asiantuntijat ry on metsä- ja luonnonvara-alan asiantuntijoiden edunvalvontajärjestö. Jäseniä on noin 8 000 ja he työskentelevät luonnonvara-aloilla suunnittelijoina, esimiehinä, työnjohtajina, puun osto- ja korjuutehtävissä, metsänhoidon tehtävissä, toiminnanjohtajina, toimistonhoitajina, neuvojina, luonnonhoidon tehtävissä, opettajina ja asiantuntijoina, muissa johtotehtävissä sekä itsenäisinä yrittäjinä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs