Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Paperiteollisuus » Lappeenrannan alueen kokemat työpaikkamenetykset edellyttävät korvaavia toimenpiteitä

Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannan alueen kokemat työpaikkamenetykset edellyttävät korvaavia toimenpiteitä

Tiedote.
Julkaistu: 14.11.2014 klo 14:41
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannan alue on kokemassa merkittäviä työpaikkamenetyksiä viimeaikaisten yritysten ilmoitusten perusteella. Viimeisin ilmoitus tuli eilen, kun UPM:n Kaukaan tehtaat ilmoittivat paperikoneen lakkauttamisesta.  

Lappeenrannan kaupunki esittää työ- ja elinkeinoministeriölle valtion rakennemuutosrahoituksen ohjaamista kaupunkiseudulle. Kaupunki ja Kaakkois-Suomen ELY-keskus näkevät tarpeellisena asettaa selvitysryhmän, joka valmistelisi toimenpide-esitykset edellytysten luomiselle uusien työpaikkojen syntymiseksi. Tässä työssä tarvitaan niin UPM:n, alueen muun elinkeinoelämän, korkeakoulujen, TEM:n, ELY-keskuksen, kaupungin ja kaupungin elinkeinoyhtiö Wirman yhteistyötä.

Rahoitusta kohdennettaisiin jo toimivien kasvuyritysten liiketoimintojen laajentamiseen ja yritysinvestointeihin, uusien yritysten perustamiseen sekä yritysten uusien tuotteiden markkinoille pääsyn mahdollistavien kokeiluympäristöjen edellyttämien investointien rahoittamiseen.

Lappeenrannan kaupunginjohtaja Kimmo Jarva pitää tärkeänä, että välittömästi ryhdytään yhteistyössä miettimään konkreettisia toimenpiteitä tilanteen ratkaisemiseksi ”Vaikka työpaikkavähennysten suurimmat vaikutukset kaupungin taloustilanteeseen ajoittuvat vasta vuoteen 2017, on toimenpiteet käynnistettävä nyt, koska uusien työpaikkojen luominen on pitkäjänteistä työtä. Toivomme myös, että valtiovallan tasolla kiinnitetään huomioita työpaikkavähennysten aiheuttamiin vaikutuksiin koko Lappeenrannan alueen talouden näkökulmasta. ”  

UPM:n Kaukaan paperikoneen lakkauttamispäätös tarkoittaa 116 työpaikan suuruista menetystä tehdasalueella. Lisäksi useita kymmeniä työpaikkoja vähenee puunkorjuussa, kuljetuksessa sekä muissa alihankintayrityksissä. Teollisten työpaikkojen menetykset ovat kerrannaisvaikutuksineen merkittävästi palvelualan työpaikkoja suuremmat.

Samanaikaisesti Paroc Oy:n Lappeenrannan yksikön toiminnan päättymisen seurauksena kaupungista vähenee vuoden 2016 loppuun mennessä 250 työpaikkaa. Työpaikat ovat vähenemässä myös tietotekniikka-alalla, VTT:llä ja työterveyslaitoksella sekä kaupan alan yrityksissä. 

Lisätietoja: 

Lappeenrannan kaupunki
kaupunginjohtaja Kimmo Jarva
puh. 040 844 2000 

Kehitysjohtaja Markku Heinonen
puh. 040 5811 998

Wirma Lappeenranta Oy
Vt. toimitusjohtaja Johanna Väyrynen
puh. 040 522 0856

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 72 600 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

 

 

 

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs