Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Pankit ja rahoitus » Vuoden valtakunnallinen Uusyrittäjä 2014 Antti Haapakorva

Suomen Uusyrityskeskukset ry

Vuoden valtakunnallinen Uusyrittäjä 2014 Antti Haapakorva

Tiedote.
Julkaistu: 11.06.2014 klo 18:00
Julkaisija: Suomen Uusyrityskeskukset ry

Suomen Uusyrityskeskukset valitsivat verkoston kesäpäivillään Porvoossa keskiviikkona 11.6.2014 valtakunnalliseksi Vuoden Uusyrittäjäksi kuopiolaisen Talentreen Oy:n toimitusjohtaja Antti Haapakorvan.

Valintaperustelujen mukaan yhtiö on mainio esimerkki kasvuhakuisesta ja -kykyisestä nuoresta yrityksestä, jonka tavoitteena on saada muita yrityksiä ja yhteisöjä menestymään. Yhtiö työllistää nykyään jo kymmenen työntekijää. Kilpailuesityksen teki Kuopioseudun  Uusyrityskeskus ry, jossa Antti Haapakorva  on liikeideaansa kehitellyt.

”Lähitulevaisuudessa tavoitteemme on kasvaa valtakunnalliseksi toimijaksi, joka tunnetaan tinkimättömästä osaamisesta, tarttuvan positiivisesta otteesta ja pitkäjänteisestä sitoutumisesta asiakkaan kasvun tukemiseen. Pidemmän tähtäimen visionamme on olla Suomen paras työpaikka, joka oman esimerkkinsä kautta toimii alan suunnannäyttäjänä. Keskeisenä keinona tavoitteiden saavuttamisessa on arvojemme noudattaminen kaikessa tekemisessä. Arvot toimivat pitkospuina, joita pitkin kuljemme oikeaan suuntaan.”, Antti Haapakorva kertoo yrityksen toimintafilosofiasta.

Talentree  Oy on vuonna 2010 perustettu yrityskasvattamo, jonka pääpalvelualueina ovat Tieto - tutkimuspalvelut, Taito - valmennukset, Tekijät - ulkoistuspalvelut ja Toiminta - konsultointi. Päättyneen tilikauden liikevaihto oli 601 829  euroa ja toiminta on erittäin kannattavalla tasolla.

Valintaraadissa oli edustaja Finnverasta, Patentti- ja rekisterihallituksesta PRH:sta,  Keskinäisestä työeläkevakuutusyhtiö Varmasta, Nordea Pankki Suomi Oyj:stä sek Suomen Uusyrityskeskukset ry:stä. Yhteisen palkintoshekin voittajalle luovutti Suomen Uusyrityskeskusten hallituksen puheenjohtaja Pekka Tsupari.

- Yritys on tuotteistanut palvelujaan loogiseksi kokonaisuudeksi, jolle yrityksissä on näinä vaikeinakin aikoina kysyntää. Yritys on hyödyntänyt oivallisesti myös sosiaalista markkinointia ja heillä on erinomaiset asiakasreferenssit, Tsupari totesi.

Kunniamaininnan saivat

Tilaisuudessa jaettiin myös kaksi kunniamainintaa. Kunniamaininnan saivat Art Sonckin toimitusjohtaja Säde Sonck sekä Iogen Oy:n perustajat  toimitusjohtaja Tommi Järvinen sekä myyntijohtaja Tero Rinne.

Unique Art on multitaideliike, jossa toteutetaan monipuolisesti projekteja taiteen eri osa-alueilta uudella tavalla. Säde Sonck  on monialayrittäjä/sarjayrittäjä, joka on rakentanut jo muutaman yrittäjätarinan ja lisäksi hän kannustaa, kehittää, opastaa ja kouluttaa uusia yrittäjiä yrittämisen alkuun nykyisessä toimialassa. Hän edustaa luovien alojen yrittäjyyttä myös kansainvälisesti. 

Iogen Oy tuo maahan innovatiivisia lääketieteellisiä laitteita, jonka päätoimialana on laboratorio- ja sairaanhoitovälineiden tukkukauppa. Tommi Järvinen ja Tero Rinne ovat rohkaisevia esimerkkejä yrittäjistä, jotka ovat luoneet nopeasti kannattavan kasvuyrityksen.

Myönnetyt Kunniamerkit

Kesäpäivillä jaettiin myös kunniamerkkejä verkoston hyväksi tehdystä työstä. Ansioristit olivat jaossa ensimmäistä kertaa. Yhdistyksen myöntämä korkein timanttinen ansioristi myönnettiin Pia Backmanille ja Jari Jokilammelle.

Uusyrityskeskusverkosto

Suomen Uusyrityskeskukset ovat merkittävin aloittavien yrittäjien neuvontaverkosto niin määrien kuin vaikuttavuusselvitysten mukaan. Suomessa on 32 uusyrityskeskusta, ja verkosto toimii lähes 200 kunnan alueella. Asukaslukupeitto uusyrityskeskusten toiminta-alueella on yli 4,4 milj. asukasta.  Neuvonta on ISO 9001/2008 sertifioitu, mikä varmistaa laadukkaan yritysneuvonnan. Asiakastyytyväisyys on kouluarvosanoin mitattuna korkealla tasolla 8,9 (asteikolla 4-10). Verkostossa työskentelee 125 toimihenkilöä. Taustatukena on 1300 asiantuntijaa, yli 1000 yritystä ja 270 yhteisöä. Uusyrityskeskukset ovat organisaatiomuodoltaan tavallisimmin yleishyödyllisiä yhdistyksiä.

Uusyrityskeskusten neuvonnan kautta syntyneet yritykset ovat keskimääräistä selvästi elinvoimaisempia, sillä kahden vuoden kuluttua perustamisesta 90 prosenttia yrityksistä on vielä toiminnassa ja viiden vuoden kuluttua 80 prosenttia. Merkittävintä on se, että vain alle 4 prosenttia aloittaneista yrittäjistä lopettaa toimintansa konkurssin vuoksi viiden ensimmäisen vuoden kuluessa.

Lisätiedot:

Talentree Oy, toimitusjohtaja Antti Haapakorva, puh. 040 156 2175, antti.haapakorva@talentree.fi Unique Art-Sonck, toimitusjohtaja Säde Sonck, puh.040 1726 888 , uniqueart@uniqueart.fiIogen Oy, toimitusjohtaja Tommi Järvinen, puh. 040 553 68 25, tommi.jarvinen@iogen.fi
Suomen Uusyrityskeskukset, Pekka Tsupari, pekka.tsupari@ytl.fi
Finnvera Oyj, Anneli Soppi, puh.  020 460 3709, anneli.soppi@finnvera.fi
Patentti ja rekisterihallitus  puh. Olli Koikkalainen, 09 693 9500,  olli.koikkalainen@prh.fi
Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma, Mika Pitkälä,040 519 5147  mika.pitkala@varma.fi
Nordea Pankki Suomi Oyj, Samuli Kaijomaa, puh. 050 588 4781, samuli.kaijomaa@nordea.com

 

 

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs