Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Pankit ja rahoitus » Talousjohtajabarometri I/2014: Luottamus tulevaan vahvistuu edelleen – silti yhtiöissä henkilöstövähennyksiä tulossa

Editor Helsinki Oy / Editori.fi

Talousjohtajabarometri I/2014: Luottamus tulevaan vahvistuu edelleen – silti yhtiöissä henkilöstövähennyksiä tulossa

Tiedote.
Julkaistu: 20.03.2014 klo 08:15
Julkaisija: Editor Helsinki Oy / Editori.fi

Gutta Oy:n Talousjohtajabarometrin mukaan jo vuosi sitten havaittu maailmantalouden positiivinen kehityssuunta näyttää edelleen vahvistuvan. Tällä hetkellä enemmistö, yli 60 % talousjohtajista, uskoo maailmantalouden kasvuun lähitulevaisuudessa.

- Pessimismi näyttää käytännössä kadonneen markkinoilta. Vain 5 % vastaa yleisen taloustilanteen heikkenevän, kun vastaavasti vuosi sitten yli 40 % talousjohtajista oli sitä mieltä, toteaa Guttan hallituksen puheenjohtaja Jari Kolehmainen.
- Olemme pitkästä aikaa tilanteessa, jossa näkymä on selkeä ja se ulottuu totuttua pidemmälle tulevaisuuteen. Tiedämme, mihin suuntaan olemme menossa ja se helpottaa esimerkiksi investointien suunnittelua ja toteutusta, toteaa Kolehmainen

Oman yrityksen kohdalla kannattavuuden parantaminen on edelleen talousjohtajien tärkein fokusalue. Kannattavuuden rinnalla yrityksen kilpailukyky on vahvistanut asemaansa talousjohtajien päähuomionkohteena.
- Vaikka Barometrin mukaan optimismi on lisääntynyt myös oman yhtiön liikevaihdon ja liiketuloksen osalta, niin vielä emme ole tilanteessa, jossa voitaisiin todeta henkilöstövähennysten olevan takana päin, kommentoi Guttan liiketoimintajohtaja Timo Tiainen.
- Vastaajista 18 % aikoo toteuttaa lähitulevaisuudessa henkilöstövähennyksiä. Tämä on seurausta paineista parantaa kannattavuutta ja kilpailukykyä, jatkaa Tiainen.

Ajankohtaisteemana konserniverotuksen siirtohinnoittelu

Ajankohtaisteemana käsiteltiin mediassakin esillä ollutta konsernien siirtohinnoitteluteemaa. Useat yhtiöt ovat olleet tarkastuksen kohteena ja osalle on maksuunpantu merkittäviä jälkiveroja. 68 % talousjohtajista vastasi yritysten veroriskien kasvaneen Konserniverokeskuksen painottaessa tarkastuksissa yhtiöiden siirtohinnoittelumenetelmiä. Vastaajista 16 % on ollut tai on parhaillaan siirtohinnoittelutarkastuksen kohteena. Jo tällä hetkellä 6 % vastaajista on joutunut kahdenkertaisen verotuksen kohteeksi.

- On hieman yllättävää, että kaikissa niissä yhtiöissä, joissa siirtohinnoitteluun liittyy riskejä, ei ole olemassa dokumentoitua siirtohinnoittelupolitiikkaa, joka nojaisi OECD:n ohjeistukseen ja markkinaehtoperiaatteeseen, toteaa Kolehmainen

Vastaajista ainoastaan 4 % ilmoittaa hakeneensa verottajalta ennakkopäätöksiä siirtohinnoittelu-kysymyksissä. Syinä mainittiin pitkä ja hankala ennakkopäätösprosessi. Talousjohtajat toivovat verottajalta ennakoitavuutta ja selkeyttä ohjeistuksessa, joita se tekee liittyen siirtohinnoittelua koskeviin kysymyksiin.

Talousjohtajabarometrissa haastatellaan puolivuosittain Suomen 1000 suurimman yrityksen talousjohtajia. Tutkimus selvittää reaalitalouden tilaa ja näkymiä kolmesta näkökulmasta: kansantalouden näkymät, yrityksen talousnäkymät ja ajankohtaisteema, joka kevään 2014 barometrissa oli siirtohinnoittelukysymykset. Lisäksi käsiteltiin Suomen taloudellista tilannetta ja kilpailukykyä. Gutta toteuttaa Talousjohtajabarometrin kaksi kertaa vuodessa. Tänä syksynä barometri toteutettiin aikavälillä 17.2.- 19.3.2014 ja siihen haastateltiin 108 talousjohtajaa.

Lisätietoja
Timo Tiainen
Gutta Oy
Liiketoimintajohtaja
050 525 0617
timo.tiainen(at)divestgroup.fi

Jari Kolehmainen
Gutta Oy
Hallituksen puheenjohtaja
050 591 3533
jari.kolehmainen(at)divestgroup.fi

Lisätietoa artikkelista ja yhteydenotot: http://bit.ly/1kKwtnM
Julkaisija: Editori.fi

Editori Helsinki Oy - yritysviestinnän asiantuntija


Editori.fi-asiantuntijakanava tuo esille oman alansa asiantuntijat, persoonat ja vaikuttajat. www.editori.fi


Lisätiedot: Valtteri Rantalainen | p. 09 4241 2223 | valtteri.rantalainen(a)editorhelsinki.fi | www.editorhelsinki.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs