Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Pankit ja rahoitus » Suomenselän Osuuspankilta 30 000 euron lahjoitus Oulun yliopistolle

Oulun yliopisto

Suomenselän Osuuspankilta 30 000 euron lahjoitus Oulun yliopistolle

Tiedote.
Julkaistu: 22.04.2016 klo 12:00
Julkaisija: Oulun yliopisto

Oulun yliopisto
Suomenselän Osuuspankki
Tiedote
Julkaisuvapaa 22.4.2016 klo 12.00

 

Suomenselän Osuuspankilta 30 000 euron lahjoitus Oulun yliopistolle

Oulun Eteläisen alueella toimiva Suomenselän Osuuspankki on tehnyt 30 000 euron lahjoituksen Oulun yliopistolle. Lahjoituksen taustalla on yliopiston Oulun Eteläisen instituutin toiminta. Tukemalla Oulun yliopistossa ja sen eri alueellisissa toimipisteissä tehtävää tutkimus- ja kehittämistoimintaa, voidaan luoda paikallista hyvinvointia sekä saada aikaan työllisyyttä ja talouskasvua.

Oulun Eteläisen instituutti on Oulun yliopiston tutkimusyksikkö, joka toteuttaa aluekehittämisen kannalta tärkeää yliopistollista tutkimus- ja kehittämistoimintaa Pohjois-Pohjanmaan eteläosan seutukuntien alueella. Instituutti vahvistaa yliopistollisella osaamisella alueen osaamista, kansainvälisyyttä, yritystoimintaa ja vetovoimaisuutta.

Suomenselän Osuuspankin lahjoitus on erinomainen esimerkki tuesta, joka perustuu yhteiseen tavoitteeseen lisätä alueen elinvoimaisuutta ja kasvumahdollisuuksia. Arvostamme tätä suuresti, toteaa Oulun yliopiston yhteyspäällikkö Sakari Jussi-Pekka. Sakari Jussi-Pekka otti lahjoitukseen liittyvän lahjakirjan vastaan tänään Haapajärvellä.

Valtio on luvannut maksaa 30.6.2017 mennessä tehdyille yksityisille lahjoituksille kolminkertaisen vastinrahan.  Suomenselän Osuuspankin lahjoituksen kokonaisarvo Oulun yliopistolle nousee siten jopa yli 100 000 euroon.

Tänään vastaanotetun lahjoituksen myötä Oulun yliopiston lahjoituskampanjan kokonaistulos nousee jo 4.9 miljoonaan euroon. Lahjoitusvarallisuus muodostaa merkittävän strategisen rahoituksen, jolla vahvistetaan ja uudistetaan Oulun yliopiston tutkimus- ja kehittämistoimintaa.

 

Lisätiedot:

Timo Suhonen, toimitusjohtaja, OP Suomenselkä, puh. 040 504 8581

Sakari Jussi-Pekka, yhteyspäällikkö, Oulun yliopisto, puh. 040 546 6866

Lahjoitukset Oulun yliopistolle: https://lahjoita.oulu.fi/

 

viestintäpäällikkö Tapio Mäkinen, Oulun yliopisto, puh. 040 546 3413

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs