Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Pankit ja rahoitus » Suomalaisten perustama laskurahoituspalvelu tähtää 250 mrd € rahoituksen tarjoamiseen

AREX European Market Ltd

Suomalaisten perustama laskurahoituspalvelu tähtää 250 mrd € rahoituksen tarjoamiseen

Tiedote.
Julkaistu: 12.05.2015 klo 08:00
Julkaisija: AREX European Market Ltd

 

Euroopan sekä Suomen taloustilanne on ajautunut kierteeseen, jossa rahoitusmarkkinoiden jäykkä tilanne estää pk-sektorin kasvun uudelleenkäynnistymisen. Pankkien lainanannon tiukentuessa ja yritystenvälisten maksuaikojen pidentyessä häviäjiksi ovat päätyneet Euroopan talouden kiistattomana selkärankana toimivat pienet ja keskisuuret yritykset. EKP:n elvytysyritykset tähtäävät yrityksille suunnattavan rahoituksen saannin helpottamiseen, mutta elvytyksen todelliset vaikutukset ovat vielä pääosin näkymättömiä pk-sektorille. Samaan aikaan Suomen pk-sektori vastaa kuitenkin 63%:sta kotimaisista työpaikoista ja lähes yksinomaan uusien työpaikkojen syntymisestä. Maventan, Wallstreet Systemsin ja Skypen taustalta löytyvät avainhenkilöt perustivat AREX-nimisen laskurahoituksen markkinapaikan, joka tähtää Euroopassa 250 mrd € uuden rahoituksen mahdollistamiseen markkinaehtoisella yritysrahoituksella.

Pk-sektori kasvuun lyhytaikaisen rahoituksen avulla  

AREX on verkossa toimiva, pörssiä muistuttava yritystenvälisistä myyntisaatavista muodostettuja sijoituskohteita välittävä markkinapaikka, jossa yritykset ja sijoittajat käyvät keskenään kauppaa saatavien rahoituksesta. Tavallisen pankki- tai factoring-yrityksen tarjoaman rahoituksen sijaan, AREX demokratisoi hinnan muodostumisen markkinaehtoiseksi yksipuoleisen sanelupolitiikan sijaan. Usean sijoittajan osallistuessa yhden saatavan rahoitukseen riski jakautuu useammalle osapuolelle, joka puolestaan alentaa yrityksen maksamaa rahoitus- kustannusta. AREX:n perustajiin lukeutuu mm. Maventa verkkolaskuoperaattorin perustaja Kim Forsman. “Monet rahoitusmallit mm. faktorointi on kehitetty ennen internet aikaa. Nykyteknologia on mahdollistanut useiden asioiden sähköistämisen mm. luottoluokitukset, verkkolaskut, perinnän ja kirjanpidon. Prosessien tehostamisesta syntyneet kustannussäästöt voidaan siirtää miltei suoraan yrityksille AREX-palvelun kautta. Yritykset asettavat rahoitukselle hyväksyttävän hintarajan ja varat siirtyvät päivän päätteeksi suoraan yrityksen pankkitilille.”, lataa AREX:n perustaja ja toimitusjohtaja Kim Forsman.

Uudet toimintamallit tuovat uusia tuulia laskurahoitukseen

AREX haastaa avoimesti pankkien ja rahoituslaitosten vanhat toimintamallit uudella vaihtoehtoisella rahoitus- konseptillaan. “Saatavien rahoituksessa hinnoittelut ovat erittäin moninaiset ja hankalaselkoiset. Asiakkaalle on saatettu myydä matalaa korkoprosenttia, mutta todellisuudessa palveluntarjoajan kate tuleekin palvelun muista kustannuksista. AREX haluaa tuoda tähän täyden läpinäkyvyyden ilman piilokustannuksia tai kk-maksuja” toteaa AREX:n toinen perustaja ja kaupallinen johtaja Perttu Jalkanen. “Maailmalta löytyy useita hyviä esimerkkejä samankaltaisista finanssi-innovaatioista. Mm. virolaistaustaisen Skypen tekijöiden, valuutanvaihdon demokratisoitunut Transferwise, keräsi viime vuonna sijoittajakseen Richard Bransonin ja yhtiön arvo puhkaisi vuoden alussa miljardin euron rajapyykin.” Jalkanen jatkaa. 

Yksinkertaisuus palvelulupauksen ytimessä

AREX:in laskurahoituspalvelussa yrittäjä voi rahoittaa laskunsa vain kolmella hiiren-klikkauksella ja varat ovat onnistuneen rahoituksen jälkeen käytettävissä seuraavana pankkipäivänä. Taustalla on monimutkainen prosessi, jossa sijoituskohteet muodostuvat myyntisaatavista, mutta yritykselle palvelun käyttökokemus näyttäytyy hyvin yksinkertaisena. Sijoittajina toimivat ammattisijoittajat kuten hedge-rahastot, institutionaaliset sijoittajat sekä vakuutusyhtiöt. Markkinapotentiaali markkinaehtoiselle yritysrahoitukselle on valtava, vuositasolla 250 € mrd  pelkästään Euroopassa. Yhtiön tarkoituksena onkin kasvaa nopeasti ja saavuttaa johtava asema Euroopassa. ”Palvelussa on erittäin paljon teknisiä innovaatioita, jotka olemme pystyneet tuomaan helppokäyttöiseksi kokonaisuudeksi. Voimme hyvinkin olla kolmen vuoden sisään Euroopan suurin yritysrahoituksen välityspalvelu.” toteaa Skype-taustainen perustajaosakas Hannu Krosing.

Keskitetty palvelumalli, paikalliset kasvot

Vaikka AREX:in laskurahoituspalvelu toimii verkossa ja hyvin keskitetyllä palvelumallilla - on paikalliset yrittäjät ja heidän tarpeensa huomioitu. “Ymmärrämme täysin, että asiakas haluaa meille kasvot ja henkilön, jonka kanssa keskustella yrityksen rahoitustarpeista ja -vaatimuksista.” AREX Brokering Finland Oy:n toimitusjohtaja Tero Kalsta kiteyttää. “Tehtävämme on varmistaa, että yrityksen käyttökokemus tulee mahdollisimman saumattomaksi olemassa olevien paikallisten taloushallintojärjestelmien kanssa, ja että yritykset voivat rahoittaa laskunsa suoraan myyntireskontrastaan.” hän lisää.

 

Lisätietoja: 

AREX European Market Ltd.

Kim Forsman, toimitusjohtaja

puh: +44 (0) 20 3519 8541

email: kforsman@arex.io

www.arex.io

AREX Brokering Finland Oy

Tero Kalsta, toimitusjohtaja

puh: +358 50 550 0499

 
 
 

Liitetiedostot

AREX European Market Ltd. 

AREX European Market Ltd. on verkossa toimivan AREX-markkinapaikan operoija, jonka pääkonttori on Irlannin Dublinissa. Yhtiö ylläpitää ja palvelee eurooppalaisille yritysasiakkaille suunnattua vaihtoehtoista rahoituspalvelua, jossa yritykset käyttävät lainan vakuutena myyntisaataviaan. Myyntisaatavista muodostetut toimeksiannot julkaistaan markkinapaikalle, josta sijoittajat voivat ostaa osuuksia. Yhtiön perustajiin lukeutuvat Maventan perustaja Kim Forsman, Wallstreet Systemsin aiempi liiketoimintajohtaja Perttu Jalkanen ja Skypen tietokanta-arkkitehti Hannu Krosing.

AREX Brokering Finland Oy 

Arex Brokering Finland Oy on vuonna 2014 perustettu verkkopalveluiden myyntiin ja markkinointiin erikoistunut yhtiö, jonka omistaa kokonaisuudessaan toimiva johto. Yhtiö on AREX European Market Ltd:n auktorisoitu välittäjä Suomessa ja edesauttaa suomalaisia yrityksiä laskurahoituspalvelun käyttöönotossa, sekä uusien ohjelmistokumppaneiden kytkeytymisessä palveluun.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs