Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Pankit ja rahoitus » Suomalaisille kertyy vierasta valuuttaa pöytälaatikoihin 23 miljoonan euron edestä

Pilgrim Oy

Suomalaisille kertyy vierasta valuuttaa pöytälaatikoihin 23 miljoonan euron edestä

Tiedote.
Julkaistu: 08.06.2015 klo 12:55
Julkaisija: Pilgrim Oy

Visa Europen teettämän Cross Border Spending 2015 –tutkimuksen mukaan yli viidennekselle (22 %) suomalaisista lomailijoista kertyy kotiin käyttämätöntä vierasta valuuttaa keskimäärin 37,6 euroa per lomailija. Tästä kertyy yhteensä 23 miljoonaa1 euroa käyttämätöntä rahaa pöytälaatikoihin.

Miltei puolet (47 %) suomalaisista lomailijoista päätyy tuhlaamaan käyttämättä jääneen vieraan valuutan lentokentällä. Reilu viidennes (24 %) vaihtaa vieraan käteisen takaisin euroiksi valuutanvaihtopisteessä.

”Suomalaiset lomailijat voisivat säästää, sen sijaan että keräävät vierasta valuuttaa pöytälaatikoihin. 23 miljoonan euron säästöille löytyisi varmaan pöytälaatikkoa järkevämpiäkin kohteita,” toteaa Visa Europen Suomen maajohtaja Vesa Tukonen.

Kaksi kolmasosaa suomalaisista matkustaa ulkomaille vuosittain

Lähes kaksi kolmasosaa (63%) suomalaisista matkustaa ulkomaille kerran vuodessa, kolmasosa kertoo matkustavansa nyt useammin kuin viisi vuotta sitten. Viimeisen kolmen vuoden ajan suomalaisten lomailijoiden suosikkeja ovat olleet kaupunkilomat (76 %) ja rantalomat (46%).

Käteinen on edelleen suomalaisten matkailijoiden suosiossa, vaikka kortilla maksaminen on helpottunut vuosien aikana.

Kortilla maksaminen on entistä turvallisempaa

Seitsemän kymmenestä suomalaisesta maksaa Visa Debit –kortilla kotimaassa, mutta vain 14 % käyttää korttiaan ulkomailla. Osa lomailijoista muuttaa edelleen kulutustottumuksiaan ulkomaille matkustaessaan.

Ostosten maksaminen on helpottunut maksupäätteiden yleistymisen myötä ja kortilla maksaminen on myös turvallisempaa kuin käteisen käyttö. Euroopassa Visa-korttien haltijat käyttivät matkustaessaan korttiaan vuonna 2014 yli miljardi kertaa, tämä osoittaa korttien käyttäjien luottavan kortteihin.  Ennen matkalle lähtöä Suomessa valuuttaa vaihtaneista suomalaisista 44 % vaihtoi valuuttaa siitä syystä, että he uskoivat ettei pankki- tai luottokortti toimisi ulkomailla. Pankkiautomaatteja on kuitenkin jo lähes 400 000 kappaletta ympäri Eurooppaa käteisnostoja varten.

Visa –kortin käyttäjä on turvattu väärinkäytön varalta, joten kortin käyttö on turvallista ympäri maailman samalla tavalla kuin kotimaassa.                                                                                       

Visa on usein edullisempi vaihtoehto valuutanvaihdolle

Usean lomailijan mielestä valuutanvaihto on edullisempaa kuin kortin käyttäminen. ”Pelkästään käteistä käyttävät lomailijat saattavat kuitenkin menettää rahaa valuutanvaihdossa. Kortilla maksaminen ja käteisen nostaminen automaatista on jopa edullisempaa kuin valuutan vaihtaminen valuutanvaihtopisteissä,” Vesa Tukonen tarkentaa.

Valuutanvaihtopisteiden ei ole pakko julkaista vaihtohintaa, joten kuluttaja ei välttämättä tiedä tarkalleen kuinka paljon valuutanvaihto lopulta maksaa. Visa-korttien osalta tilanne on huomattavasti läpinäkyvämpi, sillä korttien valuutanvaihtokurssi löytyy suoraan Visa Europen omilta verkkosivuilta.

Lisätietoja:

Olli Ollila
Pilgrim Oy
Puh: 040 5897754
olli.ollila@pilgrim.fi

Vesa Tukonen
Visa Europe
Puh: 040 514 1424
tukonenv@visa.com
kotisivu: www.visa.fi
Twitter: @VisaEuropeNews

1Laskentamalli: yli 18-vuotiaiden suomalaisten määrä x suomalaisten lomailijoiden määrä (63 %) x kuinka usealle lomailijalle jää vierasta valuutta matkalta (22%) x keskimääräinen valuutan määrä euroissa (37,65€)

 

Liitetiedostot

Cross Border Spending –tutkimus

Visa Europen ja tutkimusyhtiö Populuksen Cross Border Spending 2015 -tutkimus toteutettiin maaliskuussa 2015 16:ssa eri maassa, joista kussakin tutkimukseen osallistui 2000 yli 18 –vuotiasta aikuista. Tutkimukseen osallistuneet maat olivat: Iso-Britannia, Ranska, Saksa, Italia, Puola, Espanja, Ruotsi, Turkki, Itävälta, Tsekin tasavalta, Irlanti, Norja, Tanska, Suomi, Belgia ja Sveitsi.

Visa Europe
Visa Europe on maksuteknologiayhtiö, jonka omistavat eurooppalaiset pankit ja maksupalveluyhtiöt 37 maassa. Visa Europe on maksamisen teknisen kehityksen keskiössä tarjoten asiakkailleen palveluita, joilla miljoonat eurooppalaiset kuluttajat, yritykset ja julkishallinnon toimijat voivat tehdä elektronisia maksusuorituksia. Sen omistajat vastaavat korttien liikkeellelaskemisesta ja käyttöpaikkaverkon kehittämisestä sekä päättävät kortinhaltijoiden ja kaupan toimijoiden maksamista palkkioista.

Visa Europe on Euroopan suurin maksutapahtumien välittäjä, se prosessoi yhteensä yli 16 miljardia tapahtumaa vuosittain – huippuhetkinä jopa 1 627 maksutapahtumaa sekunnissa. Euroopassa on yli 515 miljoonaa Visa-korttia. Jokaisesta Euroopassa kulutetusta 6 eurosta 1 euro on maksettu Visa-kortilla. Visa -korttien kokonaiskäyttövolyymi on yli 2 biljoonaa euroa, josta korttimaksujen määrä oli yhteensä 1,5 biljoonaa euroa.

Vuodesta 2004 lähtien Visa Europe on toiminut itsenäisenä, Visa Inc:stä riippumattomana yrityksenä. Yhtiö on rekisteröity Isossa Britanniassa ja sillä on eksklusiivinen, peruuttamaton ja ikuinen Visa – tuotemerkin käyttöoikeus Euroopassa. Yhtiöt toimivat yhteistyössä tarjoten mailmanlaajuisia Visa - maksupalveluja yli 200 maassa.

Lisätietoja: www.visaeurope.com ja @VisaEuropeNews

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs