Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Pankit ja rahoitus » Panostaja mukaan uudenlaiseen yhteistyöhön – Juuri Rahasto pk-sektorin rahoittajaksi ja kehittäjäksi

Panostaja

Panostaja mukaan uudenlaiseen yhteistyöhön – Juuri Rahasto pk-sektorin rahoittajaksi ja kehittäjäksi

Tiedote.
Julkaistu: 17.03.2015 klo 08:00
Julkaisija: Panostaja

Panostaja aloittaa yhteistyön uuden pk-sektorin rahoittajatahon Juuri Rahaston kanssa. Rahasto on uudenlainen rahoituksen ja liiketoiminnan kehittämisen kumppani vakiintuneille suomalaisille pk-yrityksille. Panostaja aloittaa omistuksellisen yhteistyön rahastoa hallinnoivan Juuri Partnersin kanssa ja tarjoaa Juurelle työkalujaan ja johtamisjärjestelmiään kohdeyritysten kehittämisen tueksi. Näin yhteistyö vahvistaa Panostajan asemaa pk-sektorin toiminnan kehittäjänä ja tukijana.

Yhteistyö Juuri Rahaston kanssa täydentää Panostajan nykyistä toimintamallia ja mahdollistaa siten pk-sektorin entistä laaja-alaisemman palvelemisen ja rahoittamisen.

Sopivia sijoituskohteita etsiessään Panostaja analysoi vuosittain yli 100 yritystä.

Neuvottelut aloitetaan kaikkein potentiaalisimpien kandidaattien kanssa. Näistä hankkeista osa on aiemmin kariutunut Panostajan tarjotessa enemmistöomistusta, mutta yhteistyö itsenäisen Juuri Rahaston kanssa mahdollistaa myös vähemmistöomistuksen tai velkarahoituksen tarjoamisen yhteistyökumppanin toimesta.  

Juuri Rahasto I Ky keskittyy rahoittamaan ja kehittämään pk-yrityksiä, joiden liikevaihto on noin 5–50 miljoonaa euroa. Siinä yhdistyvät kasvuhakuiselle yritykselle aktiivinen vähemmistöomistus, velkarahoitus sekä omistaja-arvon kasvattaminen yhdessä rahastoon hallinnointiyhtiön kokeneiden partnereiden kanssa.

­­̶  Pk-sektori on Suomelle ensiarvoisen tärkeä menestystekijä, jonka merkitystä ei aina ymmärretä. Pienet ja keskisuuret yritykset työllistävät jo noin 60 prosenttia työvoimastamme ja osuus kasvaa koko ajan. Haluamme kehittää ja tukea niiden toimintaedellytyksiä kaikin mahdollisin tavoin. Yhteistyö Juuri Rahaston kanssa on uudenlainen tapa tarjota paremmat kasvumahdollisuudet pk-sektorin yrityksille, Panostajan toimitusjohtaja Juha Sarsama toteaa.

̶  Rahoitusmarkkinoiden muutos ja sääntelyn lisääntyminen ovat heikentäneet erityisesti pk-sektorin rahoitusmahdollisuuksia Suomessa. Siksi valitsimme kohteeksemme tämän sektorin yritykset. Uskomme, että rahoittamalla ja tukemalla niiden kehitystä on paljon aikaansaatavissa, Juuri Rahaston hallinnointiyhtiön toimitusjohtaja Samuli Sipilä sanoo.

̶  Saamme Panostajalta käyttöömme tehokkaat työkalut ja johtamisjärjestelmät, joita se on ansiokkaasti viime vuosina kehittänyt.  Niiden ansiosta rahastomme liikkeellelähtö onnistuu nopeasti ja ne tukevat erinomaisesti omistaja-arvon kasvattamista kohdeyrityksissämme, Sipilä jatkaa.

Lisätietoja:

Panostaja Oyj, toimitusjohtaja Juha Sarsama, 040 774 2099

Juuri Rahasto, toimitusjohtaja Samuli Sipilä, 040 771 1764

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs