Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Pankit ja rahoitus » Oma Säästöpankki on nyt Suomen suurin säästöpankki

Oma Säästöpankki Oyj

Oma Säästöpankki on nyt Suomen suurin säästöpankki

Tiedote.
Julkaistu: 30.11.2014 klo 00:15
Julkaisija: Oma Säästöpankki Oyj

Oma Säästöpankki on saanut yhdistymisen valmiiksi Etelä-Karjalan Säästöpankin kanssa. Etelä-Karjalan Säästöpankki ja Oma Säästöpankki yhdistyivät 30. marraskuuta ja muodostivat itsenäisen säästöpankin. Oma Säästöpankki Oy on nyt Suomen suurin ja taloudellisesti vahvin säästöpankki.

Oma Säästöpankilla on noin 1,6 miljardin euron tase ja lähes kolmen miljardin ansaintatase. Omien varojen kertymä ylittää 200 miljoonaa euroa, joten pankin vakavaraisuus on kiitettävällä tasolla. 

– Pankin vahva taloudellinen asema luo vankan perustan asiakkaita palvelevan liiketoiminnan kehittämiselle. Pankin kyky tuottaa vuosittaista liikevoittoa on arviolta 15–20 miljoonaa euroa, mikä mahdollistaa tarvittavien investointien tekemisen myös jatkossa ja turvaa pankin vakavaraisuuden säilymisen liiketoimintavolyymien jatkaessa kasvuaan. Panostamme vahvasti pankkikonttoreiden kehittämiseen. Konttoreilla on itsenäinen toimintatapa, laajat valtuudet ja kyky reagoida nopeasti asiakkaiden ja elinkeinoelämän tarpeisiin, sanoo Oma Säästöpankki Oy:n toimitusjohtaja Pasi Sydänlammi.

Asiakkaita pankilla on noin 115 000 ja asiakasmäärä on tasaisessa kasvussa. Oma Säästöpankki työllistää yli 200 henkilöä kaikkiaan 38 konttorissa.

– Keskeisenä ajatuksenamme on palvella asiakkaita henkilökohtaisesti, olla lähellä ja läsnä, sekä perinteisissä että digitaalisissa kanavissa, kertoo Etelä-Karjalan Säästöpankin toimitusjohtajan tehtävistä Oma Säästöpankin hallituksen päätoimiseksi puheenjohtajaksi siirtyvä Jarmo Partanen.

OmaSp-markkinointinimellä toimiva pankki toimii Etelä-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Etelä-Savon, Hämeen, Kymenlaakson, Pirkanmaan ja Satakunnan alueilla.

– Iso ja haasteellinen projekti Suomen suurimman säästöpankin rakentamisessa on saatu asiantuntijoiden ja henkilökunnan avustuksella aikataulussa maaliin. Tästä on hyvä jatkaa vahvaa säästöpankkitoimintaa, kiittelee Partanen.

Oma Säästöpankki Oy:öön ovat aiemmin tänä vuonna yhdistyneet Kantasäästöpankki Oy ja Suodenniemen Säästöpankki. Myös Joroisten Osuuspankki on tehnyt liittymisestä aiesopimuksen.

Osakeyhtiömuotoisen pankin omistavat paikalliset säästöpankkisäätiöt. Säätiöt saavat vuosittain osinkoja, jota ne käyttävät säästöpankkiaatetta edistäviin ja omaa toimialuetta hyödyntäviin yleishyödyllisiin tarkoituksiin. Säätiöt hallinnoivat yli 200 miljoonan euron omaisuutta.

Lisätietoja:

Pasi Sydänlammi, toimitusjohtaja, puh. 045 657 5506

Jarmo Partanen, hallituksen puheenjohtaja, puh. 040 834 5931 

Oma Säästöpankki Oy muodostuu vahvoista ja kannattavista säästöpankeista ja sen tase on noin 1,6 miljardia euroa. Oma Säästöpankki palvelee 115.000 asiakastaan 38 konttorin ja yli 200 henkilön voimin. Tavoitteenamme on tarjota paikkakunnan parasta, ihmisläheistä pankkipalvelua. Asiakkaidemme taloudellinen menestyminen ja hyvinvoinnin turvaaminen ovat tärkeimmät päämäärämme.

www.omasp.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs