Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Pankit ja rahoitus » Oma Säästöpankilla vahva alkuvuosi

Oma Säästöpankki Oyj

Oma Säästöpankilla vahva alkuvuosi

Tiedote.
Julkaistu: 18.08.2015 klo 13:00
Julkaisija: Oma Säästöpankki Oyj

Pankin toiminta on jatkunut vakaalla ja tuloksekkaalla uralla. Alkuvuoden tuloskertymä on totutun vahva, ylittäen jälleen 10 miljoonan euron liikevoittotason. Korkealaatuiseen asiakaspalveluun sekä kattavaan palveluverkostoon perustuva liiketoimintamalli mahdollistaa erinomaisen asiakastyytyväisyyden ja vauhdittaa uusasiakashankintaa. Uusia asiakassuhteita solmittiin alkuvuoden aikana noin 500 asiakkaan kuukausivauhdilla.

Menestyvä ja taloudellisesti vahva pankki on todella merkittävä lisäarvon tuoja koko toimialueelleen. Vain menestyvät pankit kykenevät kehittämään ja parantamaan asiakkailleen tarjoamiaan palveluja. Vahva taloudellinen perusta mahdollistaa asiakasrahoituksen häiriöttömän toiminnan niin hyvinä kuin hieman huonompinakin aikoina. Väheksyä ei voi myöskään hyvää tulosta tekevän pankin roolia veronmaksajana ja työllistäjänä.

Merkittäviä tapahtumia alkuvuoden aikana

Tammikuussa solmittiin aiesopimus Pyhäselän Paikallisosuuspankin kanssa liiketoimintojen yhdistämisestä.

Helmikuussa toteutettiin asiakaspalvelun osalta merkittävä uudistus, kun käyttöön otettiin täysin uudistettu henkilöasiakkaan verkkopankki.

Maaliskuussa käyttöön otettiin Oma Säästöpankin mobiilipankkisovellus, OmaMobiili. Se on kätevä ja toimiva tapa käyttää verkkopankkia missä ja milloin vain. Investoinnit jatkuvat myös konttoriverkoston uudistamiseksi vastaamaan nykyajan tarpeita. Uusia avauksia alkuvuoden aikana konttoriverkoston osalta ovat toimintojen käynnistäminen Savonlinnassa ja Vimpelissä.

Huhtikuussa pankin historian suurin joukkovelkakirjalaina sai sijoittajilta erinomaisen vastaanoton. Oma Säästöpankki keräsi 100 000 000 euroa pohjoismaisilta pääomamarkkinoilta. Varat käytetään asiakasrahoitukseen ja pankin maksuvalmiuden vahvistamiseen. Instituutiosijoittajat antoivat vahvan luottamuksenosoituksen pankille ylimerkitsemällä emission reilusti. Ensimmäistä kertaa mukana oli sijoittajia myös Ruotsista ja Tanskasta.

Varsinaisessa yhtiökokouksessa 11.4 Lappeenrannassa tehtiin pankin toimintaedellytyksiä parantavia linjaratkaisuja. Ensinnäkin historialliset kahden Osuuspankin liiketoimintojen luovutukset Oma Säästöpankille hyväksyttiin. Toiseksi pankin yhtiömuoto päätettiin muuttaa osakeyhtiöstä (Oy) julkiseksi osakeyhtiöksi (Oyj). Uusi yhtiömuoto mahdollistaa muun muassa toimivat jälkimarkkinat pankin liikkeeseen laskemille joukkovelkakirjalainoille. Kaikki yhtiökokouksen päätökset tehtiin täysin yksimielisesti, mikä hyvin kuvaa vahvaa yhteishenkeä Oma Säästöpankin ja sen omistavien Säästöpankkisäätiöiden kesken.

Toukokuussa julkistettiin Kauppalehden jokavuotinen suuri pankkivertailu (Kauppalehti 13.5.2015 ja 3.6.2015). Pankit on asetettu paremmuusjärjestykseen Finanssivalvonnalta saatujen ja Kauppalehden analyytikon analysoimien tilinpäätöstietojen perusteella. Oma Säästöpankki on totutusti koko vertailun parhaimmistoa. Hyvin poikkeuksellista on se, että Oma Säästöpankki on todellinen kestomenestyjä suuressa pankkivertailussa. Muita vuodesta toiseen kärkisijoilla olevia pankkeja ei tahdo löytyä, pois lukien Oma Säästöpankkiin yhdistynyt Etelä-Karjalan Säästöpankki (viime vuonna sijalla 4) ja tulevana syksynä yhdistyvä Joroisten Osuuspankki (sijalla 14).

Osavuosikatsauksen tulostiedot

Markkina-asema jatkoi vahvistumistaan pankin ydintoimialueella. Samoin toiminnan kannattavuus on jälleen kerran pankkien parhaimmistoa. Pankin hyvä liiketoiminnallinen menestys hyödyttää konkreettisesti sekä asiakkaita että koko pankin toimialuetta. (Suluissa olevat luvut ovat vertailukaudelta 1.1.–30.6.2014, vakavaraisuustietojen osalta vertailutietoja ei ole käytettävissä.)

  • vakavaraisuussuhde, %: 21,02 %
  • liikevoitto (milj. eur): 10,2 (10,7)
  • varainhankinta (milj. eur): 1 480,7 (1 371,5)
  • koko luotonanto (milj. eur): 1 493,2 (1 471,6), josta välitettyjä luottoja 144,2 (172,9)
  • tase (milj. eur): 1 712,1 (1 647,0)
  • oma pääoma ja varaukset (milj. eur): 200,6
  • kulu-tuotto -suhde: 55,5 % (55,9 %)

Oma Säästöpankki on Suomen suurin säästöpankki

Onnistuneesti toteutettujen rakennejärjestelyjen johdosta entisestään vahvistunut pankki on osoittautunut erittäin toimivaksi ratkaisuksi. Asiakkaat arvostavat itsenäistä ja paikallista toimintatapaa, jossa ulkopuolisten toimijoiden riskit on rajattu selkeästi pois. Maakunnasta käsin johdettu suomalainen pankki on positiivisella tavalla erilainen toimija kotimaan pankkimarkkinoilla, vaihtoehtoina ei ole kuin kansainvälisiä pankkikonserneja tai pääkaupunkikeskeisiä toimijoita. Yhteistyökumppanit ovat huomioineet pankin kasvun kansallisen tason merkittäväksi toimijaksi. Toimivat kumppanuussuhteet parantavat entisestään pankin kykyä tarjota laadukkaita pankkipalveluita ja ylläpitää kustannustehokkuutta.

Vuoden 2015 näkymät

Kotimarkkinoiden heikko suhdannetilanne, poikkeuksellisen matala markkinakorkojen taso ja kiristyvä pankkisääntely aiheuttavat harmaita hiuksia pankeissa, jotka eivät ole tilanteeseen riittävästi ja riittävän ajoissa varautuneet. Oma Säästöpankki hyötyy huomattavasti onnistuneesti toteutetuista yhdistymishankkeista ja positiivisella kehitysuralla olevasta ydinliiketoiminnastaan. Tilikauden 2015 liikevoittokertymän arvioidaan olevan edellisen tilikauden tasolla tai ylittävän sen.

Pankki suhtautuukin toimintaympäristön haasteista huolimatta tulevaisuuteen luottavaisin mielin ja on valmis ryhtymään kaikkiin tarvittaviin toimenpiteisiin myös tulevan menestyksen mahdollistamiseksi.

 

Lisätietoja:

Oma Säästöpankki Oyj, toimitusjohtaja Pasi Sydänlammi, 045 657 5506, pasi.sydanlammi@omasp.fi

Oma Säästöpankki Oyj, hallituksen puheenjohtaja Jarmo Partanen, 040 834 5931, jarmo.partanen@omasp.fi

Oma Säästöpankki Oy on Suomen suurin säästöpankki. Sen tase on noin 1,6 miljardia euroa. Oma Säästöpankki palvelee 115.00 asiakastaan 39 konttorin ja yli 200 henkilön voimin. Tavoitteenamme on tarjota paikkakunnan parasta, ihmisläheistä pankkipalvelua. Asiakkaidemme taloudellinen menestyminen ja hyvinvoinnin turvaaminen ovat tärkeimmät päämäärämme.

www.omasp.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs