Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Pankit ja rahoitus » Nuoret viihtyivät Tekniikan päivillä – 7 500 kävijän yleisömenestys

Tekniikan Akatemia

Nuoret viihtyivät Tekniikan päivillä – 7 500 kävijän yleisömenestys

Tiedote.
Julkaistu: 12.11.2015 klo 11:30
Julkaisija: Tekniikan Akatemia

LinkedIn | Facebook | Twitter

Valtakunnallinen suuren yleisön tiedetapahtuma keräsi yhteensä 7 500 osallistujaa neljässä kaupungissa.

Tapahtuman teema oli tänä vuonna big data, vuoden 2014 Millennium-teknologiapalkinnon voittajan Stuart Parkinin tutkimusalan mukaan. Professori Parkin myös vieraili Tekniikan päivillä Tampereella. Tapahtuman kävijöitä big data kiinnosti etenkin tietoturvan sekä terveysteknologian sovellusten osalta.

Tekniikan päivien päätapahtuma järjestettiin 22.–24.10. Tampereella, jossa teknologia-aiheiset asiantuntijapuheenvuorot ja työpajat houkuttelivat Finlaysonin alueelle jopa 4 000 kävijää. Turun ICT-talossa 30.–31.10. teknologiasta saapui nauttimaan 1 500 ihmistä ja samaan aikaan Oulun Tietomaassa tapahtuma keräsi yli tuhat kävijää. Tekniikan päivät päättyivät 6.–7.11. Helsinkiin. Pääkaupungissa tieteen ja tekniikan innovaatioiden parissa viihtyi myöskin reilu tuhat kuulijaa ja kokijaa.

Vuoden 2015 Tekniikan päivillä tarjottiin aiempaa enemmän ohjelmaa lapsille ja nuorille. Yksi päivä tapahtumasta omistettiin kussakin kaupungissa koululaisten työpajoille, joihin osallistui kokonaisuudessaan huikeat 1 500 yläkoulu- ja lukioikäistä nuorta. Myös yleisötapahtumissa lapset ja nuoret pääsivät kaikille avoimissa työpajoissa tutustumaan erilaisiin teknologioihin, kuten koodaamiseen ja virtuaalitodellisuuteen.

”Tekniikan päivien päätapahtuma Tampereella ylitti kaikki odotuksemme. Sisältömme kiinnostivat sekä yleisöä että mediaa ja saimme aikaan valtavan määrän hienoja kohtaamisia ihmisten kanssa”, kiittelee Tampereen teknillisen yliopiston professori Jaakko Astola. Astola toimi myös Tekniikan päivien ohjausryhmän puheenjohtajana. 

Digitalisaatio kaikkien ulottuvilla – ”made by humans” vastavoimaksi?

Tekniikan päivien asiantuntijapuheenvuoroissa korostui teknologian kaikkia koskettava voima sekä ihmisen kokoinen suhtautuminen tekniikkaan. Teknologian hyödyntäminen ja uudet ideat lähtevät ruohonjuuritasolta: innovoija voi olla vaikka taiwanilainen yrittäjä, joka kuljettaa 3D-printteriä polkupyöränsä päällä.

Enää ei pohdita, onko yhteiskunnan robotisaatio uhka vai mahdollisuus. Alan asiantuntijoille se on fakta, johon on sopeuduttava. Vuonna 2008 internetiin liitettyjen laitteiden määrä ylitti maapallon väkiluvun ja vuonna 2020 on-line-laitteita arvioidaan olevan jo 50 miljardia.

”’Made by humans’ saattaa olla tulevaisuudessa samanlainen myyntivaltti kuin Reilu kauppa tai luomu ovat nyt. Ihminen ei voi kilpailla robotin kanssa muuttumalla yhä enemmän koneeksi, vaan muuttumalla yhä enemmän ihmiseksi”, kyberpalvelukonsultti Petteri Järvinen sanoi Tampereen Tekniikan päivillä.

Tampereella ja Turussa suurin yleisömagneetti oli avaruustähtitieteen professorin Esko Valtaojan puheenvuoro, jonka ravistelevaa sisältöä siteerattiin myös mediassa.

”Maailmankuvamme on voimakkaasti vääristynyt: vain 10 prosenttia ihmisistä tietää, että äärimmäinen köyhyys ei ole 2000-luvulla lisääntynyt, vaan pienentynyt radikaalisti. Mediasta tulvii huonoja uutisia ja luulemme, että Suomen lama on merkittävä, vaikka se on vain pieni kuoppa 1900-luvulta alkaneessa huimassa talouskasvussa. Jos emme tiedä, mikä on maailman todellinen tila, miten voimme tehdä järkeviä päätöksiä? Terveisiä vain eduskunnalle”, Valtaoja tykitti.

Tekniikan päivät on Tekniikan Akatemian toiseksi suurin tapahtumakokonaisuus heti Millennium-teknologiapalkinnon jakamisen jälkeen.

Tekniikan Akatemia TAF:n kanssa Tekniikan päivät järjesti: Aalto-yliopisto, Ammattikorkeakoulu Arcada, Helsingin yliopisto, Lappeenrannan teknillinen yliopisto, Laurea-ammattikorkeakoulu, Metropolia Ammattikorkeakoulu, Oulun yliopisto, Tampereen teknillinen yliopisto, Turun ammattikorkeakoulu, Turun yliopisto, Åbo Akademi.

 

Kuvia Tekniikan päiviltä 2015:

Helsinki

Turku

Tampere

 

Median yhteydenotot: Riina Vänttinen, viestinnän asiantuntija, Tekniikan Akatemia, riina.vanttinen@taf.fi, puh. 0400 420 922

Lisätiedot:

Juha Ylä-Jääski, toimitusjohtaja, Tekniikan Akatemia: juha.yla-jaaski@taf.fi, puh. 040 903 0606

Jaakko Astola, Tekniikan päivien projektiryhmän puheenjohtaja: jaakko.astola@tut.fi, puh. 040 557 6417

Tekniikan Akatemia TAF on ihmistä palvelevan teknologian tiennäyttäjä ja riippumaton säätiö, joka innostaa nuoria teknologia- ja tutkimusaloille sekä yrittäjyyteen, aktivoi yhteiskunnallista keskustelua teknologian merkityksestä ja mahdollisuuksista sekä rakentaa Suomen teknologiabrändiä yhdessä julkishallinnon, elinkeinoelämän ja akateemisten toimijoiden kanssa. Tekniikan Akatemia jakaa joka toinen vuosi kansainvälisen Millennium-teknologiapalkinnon, jolla annamme tunnustusta ihmisten elämän laatua parantaville ja kestävää kehitystä edistäville teknologisille innovaatioille. Lisätietoja: taf.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs