Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Pankit ja rahoitus » Nordea tarjoaa sijoitusneuvoja asiakkaan parhaaksi

Editor Helsinki Oy / Editori.fi

Nordea tarjoaa sijoitusneuvoja asiakkaan parhaaksi

Tiedote.
Julkaistu: 17.09.2013 klo 12:45
Julkaisija: Editor Helsinki Oy / Editori.fi

Sijoitusneuvonta Nordeassa perustuu sijoitussuunnitelmaan, joka laaditaan asiakkaan tarpeiden ja tavoitteiden pohjalta.

– Nordealainen sijoitusneuvonta on yksilöllistä ja dokumentoitua asiantuntijapalvelua. Sen tavoitteena on auttaa asiakasta tekemään onnistuneita varallisuuden hoitoa koskevia päätöksiä, toteaa Nordean säästämisen ja sijoittamisen palveluista vastaava johtaja Arto Peltokorpi. Suomen suurimmalla varallisuudenhoitajalla on paukkuja tukea sijoitusneuvontaa, mikä puolestaan näkyy asiakkaiden suuntaan asiantuntemuksena niin tuotteiden kuin markkinatuntemuksenkin osalta. – Säästämiseen ja sijoittamiseen panostetaan Nordeassa vahvasti: asiakasneuvonnan taustatukea tehdään neljässä maassa yhteensä 320 hengen voimin. Se on pohjoismaisella pankkisektorilla ainutlaatuista ja takaa laajan näkökulman sijoittamisen ja säästämisen mahdollisuuksiin haastavissakin markkinatilanteissa.

Työkalu antaa selkänojaa
Nordeassa tehdään jatkuvasti töitä sen eteen, että asiakasneuvojat pysyvät ajan hermolla markkinoista ja asiakkaille tarjottavista tuotteista. Päivittäisen työn tueksi on kehitetty työkalu, jonka avulla sijoitusneuvoja kartoittaa asiakkaan varallisuuden, elämäntilanteen, sijoitustavoitteet ja riskinsietokyvyn. Näin syntyy kokonaisvaltainen näkemys asiakkaan tilanteesta ja sen pohjalta Nordean suositus, jossa riski, tuotto ja tavoitteet ovat balanssissa. Keskustelun päätteeksi asiakas saa kirjallisen sijoitussuosituksen. Sen jälkeen asiakas voi päättää millaisen sopimuksen hän tekee ja mitkä sijoituskohteet valitsee.

Millaista riskiä siedät?
Keskeistä oikeiden sijoituspäätösten tekemisessä on sijoitusaika sekä oman riskinottohalukkuuden tunnistaminen. Sijoittaja voi hyväksyä matalamman tuoton, jos haluaa välttää riskinottoa. Rohkeampi sijoittaja puolestaan hyväksyy tuoton vaihtelun lyhyellä aikavälillä, jos pitkällä aikavälillä on mahdollisuus parempaan tuottoon. Nyrkkisääntönä on, että mitä enemmän odottaa tuottoa, sitä enemmän on siedettävä riskiä. Nämä vaikuttavat suositeltavaan omaisuuslajirakenteeseen ja edelleen sijoitusvaihtoehtoihin sijoitussuunnitelmassa. – Riskin on oltava aina suhteessa asiakkaan riskinsietokykyyn, jotta sijoittaminen ei vie yöunia.

Hajauttaminen pienentää riskiä
Jakamalla sijoitukset korkosijoitusten ja osakkeiden kesken, voi pienentää sijoittamiseen liittyvää riskiä, koska eri omaisuuslajien arvonvaihtelut tasoittavat toisiaan markkinatilanteen vaihdellessa. Lisäksi sijoituskohteita kannattaa valita eri puolilta maailmaa ja jaksottaa sijoitukset eri ajankohtiin. Tätä kutsutaan hajauttamiseksi. -Suosituksemme perustuu aina Nordean markkinanäkemykseen ja omaisuuslajien riittävään hajauttamiseen.
Peltokorven mukaan yleinen käsitys on, että tuottoisa sijoittaminen vaatii onnistunutta markkina-ajoitusta ja taitavaa yksittäisten sijoituskohteiden valintaa. – Erot sijoitussalkkujen pitkän aikavälin tuotoissa johtuvat kuitenkin jopa 90-prosenttisesti eroista omaisuuslajipainotuksessa. Yksittäisten arvopapereiden valinnalla tai yksittäisten sijoitusten ajoituksella ei siis pitkällä tähtäimellä ole kovin suurta merkitystä hajautetun sijoitussalkun tuottoon, vaan tärkein sijoituspäätös on omaisuuslajipainotuksen valinta.

Sijoittamisen aika on nyt
Peltokorven mukaan nyt on otollinen aika aloittaa suunnitelmallinen sijoittaminen. – Suomalaiset ovat perinteisesti sijoittaneet talletuksiin ja asuntovarallisuuteen. Monelle talletustilien korko on ollut aiemmin mukava lisätulo. Nyt tilitalletusten tuotto lähentelee käytännössä nollaa, joten on puntaroitava tuottavampia vaihtoehtoja. Tässä tilanteessa suosittelen keskustelua Nordean sijoitusneuvojan kanssa. Hänen kanssaan on helppo tehdä suunnitelma ja kartoittaa vaihtoehdot omien tuottotavoitteiden saavuttamiseksi. Käytännössä jokaisesta Nordean konttorista saat yhteyden ammattilaiseen, jonka kanssa pääset tekemään oman suunnitelman, Peltokorpi kannustaa.

Yhteydenotot: http://bit.ly/189KeCR

Editori Helsinki Oy - yritysviestinnän asiantuntija


Editori.fi-asiantuntijakanava tuo esille oman alansa asiantuntijat, persoonat ja vaikuttajat. www.editori.fi


Lisätiedot: Valtteri Rantalainen | p. 09 4241 2223 | valtteri.rantalainen(a)editorhelsinki.fi | www.editorhelsinki.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs