Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Pankit ja rahoitus » Mobiili- ja tabletpankki ensi kertaa kirjautumisissa verkkopankin ohi

Danske Bank

Mobiili- ja tabletpankki ensi kertaa kirjautumisissa verkkopankin ohi

Tiedote.
Julkaistu: 18.08.2016 klo 10:00
Julkaisija: Danske Bank

Danske Bankin mobiili- ja tabletpankin kirjautumisten määrä on ylittänyt heinäkuussa verkkopankin. Tämä on ensimmäinen kerta, kun kirjautumisia oli enemmän mobiililaitteissa kuin tietokoneella kuukauden aikana. Verkkopankin käyttö ei kuitenkaan ole laskenut, joten sähköisten kirjautumisten kokonaismäärä on huimassa kasvussa.

Mobiili- ja tabletpankin suosio on huikeassa kasvussa – ihmiset ovat entistä halukkaampia seuraamaan omaa talouttaan säännöllisesti sijainnistaan riippumatta. Kirjautumisia Danske Bankin mobiili- ja tabletpankkiin oli heinäkuun aikana kaikkiaan 3 358 000. Verkkopankkiin kirjauduttiin samana ajankohtana 3 210 000 kertaa. Mobiili- ja tabletpankin käyttö on kolminkertaistunut kolmessa vuodessa.

- Mobiililaitteet helpottavat oman talouden tarkkaa ja ajankohtaista seurantaa. Juuri helppouden vuoksi useimmiten niillä tarkistetaan omien tilien saldo – vain kymmenessä prosentissa kirjautumisia käyttäjä tekee muuta kuin tarkastaa tilitietojaan. 70 prosenttia siirroista tapahtuu omien tilien välillä, Kenneth Kaarnimo toteaa. 

Mobiili- ja tabletpankissa käytiin heinäkuun aikana katsomassa tilitietoja 5,6 miljoonaa kertaa. Seuraavaksi suosituinta oli laskujen maksaminen, maksutapahtumia oli kuukauden sisällä 730 000.

- Heinäkuussa ihmiset lomailevat ja hoitavat pankkiasioitaan mukana helposti kulkevilla laitteilla. Siksi olikin odotettavissa, että mobiili- ja tabletpankin valtava suosio korostuisi juuri tässä kuussa, Kaarnimo jatkaa.

Erityisesti alle 45-vuotiaat suomalaiset ovat aktiivisia mobiili- ja tabletpankin käyttäjiä. Tätä vanhemmissa ikäryhmissä korostuu verkkopankin käyttö.

- Suurin syyhän juuri verkkopankin käyttöön on tottumus ja kannustammekin asiakkaitamme kokeilemaan kaikkien verkkopankissa tehtyjen asioiden tekemistä mobiili- tai tabletpankissa sekä esimerkiksi sormenjälkitunnistuksen helppoutta, Kaarnimo toteaa.

Danske Bank toi ensimmäisenä Suomeen mobiilipankin vuonna 2010.

Lisätietoja:

Kenneth Kaarnimo, henkilöasiakasliiketoiminnasta vastaava johtaja, Danske Bank Suomi,

puh. 010 546 8319

Liitetiedostot

Danske Bank on Suomen kolmanneksi suurin pankki, joka tarjoaa noin miljoonalle suomalaiselle kotitaloudelle, yritykselle ja instituutiolle palveluita laajan asiantuntemuksen sekä innovatiivisten digitaalisten ratkaisujen avulla. Tavoitteemme on tulla tunnetuksi luotetuimpana taloudellisena kumppanina, ja haluamme tuottaa pitkäaikaista arvoa asiakkaillemme, sijoittajille sekä yhteisöille joiden osana toimimme. Danske Bank Oyj on osa pohjoismaista Danske Bank -konsernia. www.danskebank.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs