Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Pankit ja rahoitus » LähiTapiola Varainhoidolle huippusijat sijoittajavertailussa

LähiTapiola

LähiTapiola Varainhoidolle huippusijat sijoittajavertailussa

Tiedote.
Julkaistu: 13.11.2014 klo 14:52
Julkaisija: LähiTapiola

LähiTapiola Varainhoito on valittu Suomen parhaaksi vastuulliseksi sijoittajaksi vuonna 2014. Lisäksi LähiTapiola oli jaetulla toisella sijalla parhaiden instituutioiden varainhoitajien sarjassa. Tulokset käyvät ilmi Scandinavian Financial Researchin (SFR) tutkimuksesta.

Tunnustukset myöntänyt SFR on riippumaton suomalainen institutionaalisen varainhoidon ja yritysrahoitusmarkkinoiden tutkimusyritys. Tittelit jaettiin SFR:n haastattelemien lähes 100 Suomen suurimman instituutiosijoittajan vastausten perustella. Tutkimuksessa institutionaaliset sijoittajat arvioivat Suomessa toimivia varainhoitajia.

Instituutiosijoittajilla tarkoitetaan muun muassa säätiöitä, liittoja, yhdistyksiä, eläkesäätiöitä ja -kassoja, seurakuntia, yliopistoja ja muita julkisyhteisöjä.

Vaativimpien asiakkaiden varteenotettava varainhoitaja

”Olemme erittäin iloisia siitä, että Suomen suurimmat sijoittajat arvioivat meidän työtämme näin positiivisesti. Nämä tulokset osoittavat, että olemme nousseet varteenotettavaksi varainhoitajaksi myös kaikkein suurimpien ja vaativimpien sijoittaja-asiakkaiden keskuudessa.  Jatkamme palveluidemme kehittämistä, jotta voimme myös jatkossa vastata asiakkaidemme odotuksiin parhaalla mahdollisella tavalla”, sanoo LähiTapiola Varainhoidon toimitusjohtaja Tom Liljeström.

”Pidän sitä erittäin hyvänä saavutuksena, että sama varainhoitaja pääsee huippusijoille tässä tutkimuksessa kahdessa eri sarjassa.  Kärkisijoille ei tässä tutkimuksessa voi päästä, elleivät kaikki varainhoidon osa-alueet salkunhoidosta aina tukipalveluihin ole kunnossa. Kiitos tästä kuuluu koko varainhoidon henkilökunnalle, joka on omistautunut työlleen. Kiitämme myös sijoittajakuntaa saamistamme arvioista. Kaikki ei suinkaan ole vielä valmista. Arviot antavat meille jatkossakin mainion pohjan kehittää palvelu- ja tuotevalikoimaamme”, sanoo instituutioasiakkuuksista vastaava johtaja Satu Marttila LähiTapiola Varainhoidosta.

Positiivisia arvioita asiakaspalvelusta

Tutkimuksessa varainhoitajia arvioidaan eri kriteereillä, joita ovat muun muassa maine, vastuullinen sijoittaminen, näkemyksenottokyky, sijoitusten tuotto, palveluiden hinnoittelu ja asiakaspalvelun laatu. LähiTapiola sai positiivisia arvioita etenkin vastuullisuudesta ja asiakaspalvelun laadusta. LähiTapiola Varainhoidon maine varainhoitajana on myös kehittynyt positiivisesti vuosi vuodelta. 

LähiTapiolan tarjoamasta tuote- ja palveluvalikoimasta erityistä kiitosta saivat kiinteistösijoitusratkaisut ja teemarahastot, jotka täydentävät hyvin perinteistä tuotevalikoimaa. Teemarahastot (Hyvinvointi, Kuluttaja, Infra), sijoittavat tietyn teeman mukaan esimerkiksi terveydenhuoltoon liittyviin yrityksiin tai vaikkapa infrastruktuuria tukeviin yrityksiin. Rahastot sijoittavat yli maantieteellisten ja toimialarajojen ja tarjoavat näin osakesijoittajalle tehokasta hajautusta.

”Asiakkaamme toivovat meiltä edelleen uusia tuotteita ja palveluita. Tämä korostuu etenkin nyt matalien korkojen ympäristössä. Pyrimme vastaamaan asiakkaidemme toiveisiin. Sijoitusasiakkaidemme palvelua parannetaan muun muassa ensi keväänä käyttöön otettavan verkkopalvelun avulla”, Liljeström kertoo.

Menestystä on tullut myös aikaisemmin

Hyvä sijoituksellinen tulos ja palvelukokonaisuus ovat tuoneet LähiTapiola Varainhoidolle menestystä institutionaalisten sijoittajien parissa tehdyissä asiakastutkimuksissa ennenkin. LähiTapiola Varainhoito sai myös vuonna 2013 Suomen parhaan varainhoitajan palkinnon vastuullisessa sijoittamisessa ja vuonna 2012 palkittiin parhaana instituutioiden varainhoitajana SFR:n tutkimusten perusteella.

SFR Scandinavian Financial Research

SFR Scandinavian Financial Research Oy Ltd on johtava institutionaalisen varainhoidon ja yritysrahoituksen tutkimuslaitos, joka on toiminut Suomessa yli 20 vuoden ajan. SFR on tutkinut suomalaisia varainhoitajia vuosittain 15 vuoden ajan. Luottamukselliset haastattelut tapahtuvat kasvotusten, ja niitä tekevät SFR:ltä alan kokeneet, vakiintuneet osaajat. Vastuullisuus otettiin tutkimuskohteeksi viime vuonna ensimmäistä kertaa.

 

Lisätiedot

Tom Liljeström, toimitusjohtaja, LähiTapiola Varainhoito Oy, puh. 09-453 2102 ja 0400 440 929

Satu Marttila, johtaja, instituutioasiakkuudet, LähiTapiola Varainhoito Oy, puh. 09-453 3671 ja 0400 492 445

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@lahitapiola.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs