Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Pankit ja rahoitus » Ladec auttaa Lahden seudun yrityksiä kasvu- ja kehitysrahan etsimisessä

Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy

Ladec auttaa Lahden seudun yrityksiä kasvu- ja kehitysrahan etsimisessä

Tiedote.
Julkaistu: 10.04.2014 klo 10:15
Julkaisija: Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy

Ladec järjesti viime viikon perjantaina Silta yritysrahoitukseen -tilaisuuden, jossa käytiin kattavasti läpi julkisen sektorin tarjoamia rahoitusinstrumentteja ja uuden EU-kauden hankerahoituskokonaisuutta. Tilaisuus keräsi paikalle Lahden seudun yrityksistä noin 70 kuulijaa, jotka saivat kattavan tietopaketin erilaisten rahoitusinstrumenttien hyödyntämiseen.

Yhteiskunta tukee yritysten kasvua ja kansainvälistymistä monella tavalla. Keskeisimpiä rahoitusinstrumentteja ovat investointituki, ELY:n rahoitusmahdollisuudet ja Tekesin kautta haettavat erilaiset tuotekehitystuet. Finnvera puolestaan myöntää yrityksille lainaa ja vakuuksia kansainvälistymiseen.

Yhteiskunnan tukiviidakko on lähes poikkeuksetta uudelle hakijalle raskas ja vaikeaselkoinen. Ladec on ollut aktiivisessa roolissa tukemassa Lahden seudun yrityksiä kasvu- ja kehityshankkeissa ja niiden rahoituspohjassa. Osana tätä työtä Ladec järjesti silta yritysrahoitukseen -tapahtuman, joka kokosi keskeiset toimijat esittelemään julkisen puolen instrumenttien ominaispiirteitä ja prosesseja.

”Autamme jatkuvasti Lahden seudun yrityksiä löytämään sopivia instrumentteja investointeihin, kehittämiseen, kasvuun, kansainvälistymiseen tai osaamisen kasvattamiseen”, listaa Ladecin asiakkuusjohtaja Juha Määttä ja jatkaa: ”Lähtökohtana erilaisille julkisen sektorin tuille on strategialähtöinen ja kannattava liiketoiminta. Yritykselle tehdään aina ensin perusanalyysi sen tilasta ja rahoitustarpeista. Sen jälkeen asiakas ohjataan eteenpäin oikeaan paikkaan. Tapahtuman kautta halusimme tuoda esille etenkin uusille toimijoille koko julkisen sektorin rahoituskirjon, jotta niitä hyödynnetään Lahden seudulla mahdollisimman tehokkaasti.”

Määttä muistuttaa, että asiakas voi mennä suoraan myös ELY-keskuksen, Tekesin tai Finnveran puheille. Usein kuitenkin yrittäjälle ei ole selvää, mikä tuki sopisi parhaiten juuri hänen tarpeisiinsa.

”Jos yrittäjälle on epäselvää, mistä rahaa voi hakea, kannattaa kääntyä meidän puoleemme. Autamme ja sparraamme hakemusten teossa. Mitä paremmin hakemukset on tehty ja mietitty, sitä paremmat mahdollisuudet yrityksellä on saada rahoitusta”, toteaa Määttä.

Julkisen sektorin rahoitus muodostaa tyypillisesti ainoastaan osan yrityksen tarvitsemasta kokonaisrahoituksesta. Tilaisuuden avauspuheenvuoron pitänyt Päijät-Hämeen Osuuspankin toimitusjohtaja Timo Laine muistutti, että Suomessa on edelleen hyvät mahdollisuudet saada yrityslainaa myös pankista.

INKA-ohjelma tuo uusia liiketoimintamahdollisuuksia

Suuri osa yritysrahoituksista tulee EU:n kautta. Edellinen budjettikausi päättyi juuri ja uusi seitsenvuotinen kausi on alkamassa. Myös niin sanottu INKA-ohjelma eli innovatiiviset kaupungit-ohjelma käynnistyy tänä vuonna.

Määttä toivookin yrittäjiltä tietoa yritysten lähivuosien suunnitelmista. ”Yritysten kasvu edellyttää usein tämäntyyppisiä ohjelmia, jotka tarjoavat heille tukea tavoitteiden saavuttamiseen ja ennen kaikkea mahdollisuuksia uusiutua. Jaossa on useita miljoonia euroja, joiden käyttökohde tullaan määrittelemään seuraavan vuoden sisällä. Mitä parempi tieto meillä on yritysten tarpeista, sitä paremmin pystymme suuntaamaan rahoja Lahden seudun elinkeinoelämän kehittämiseen”, lopettaa Määttä.

Lisätiedot:

Asiakkuusjohtaja Juha Määttä, 050 552 5999, juha.maatta@ladec.fi

Lahden Seudun Kehitys LADEC – Kestävän kasvun vauhdittaja

LADECin tehtävänä on kehittää Lahden seudun elinkeinoelämän kasvun edellytyksiä, kilpailukykyä ja vetovoimaisuutta. LADEC tarjoaa yrityksille monipuolisia yrittäjyys-, sijoittumis- sekä kasvu- ja kehittämispalveluita, jotka kattavat yrityksen elinkaaren eri vaiheet. Osaamiskärkinämme ovat cleantech ja teollinen muotoilu. Yhtiöllämme on laaja kansainvälinen yhteistyöverkosto erityisesti cleantech- ja kasvurahoitussektoreilla.  

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs