Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Pankit ja rahoitus » Kiinteistömarkkinoiden odotetaan piristyvän

Editor Helsinki Oy / Editori.fi

Kiinteistömarkkinoiden odotetaan piristyvän

Tiedote.
Julkaistu: 18.10.2013 klo 09:00
Julkaisija: Editor Helsinki Oy / Editori.fi

Kiinteistömarkkinoilla on havaittavissa varovaista toiveikkuutta loppuvuoden markkinoiden piristymisestä vaisun alkuvuoden jälkeen. Viime vuoden kahden miljardin tason saavuttamista pidetään edelleen mahdollisena.

Kuluvana vuonna kiinteistökaupat ovat kohdistuneet pääosin asuntoihin sekä hoivakiinteistöihin. Kiinnostusta asuntoihin ovat lisänneet alalle tulleet uudet sijoitusrahastot.

RAKLI ry:n syyskuun lopulla julkaiseman suhdannetiedotteen mukaan alkuvuoden kauppojen jakauma on poikennut edellisistä vuosista. Toimistojen ja liiketilojen yhteenlaskettu osuus oli ensimmäisellä vuosipuoliskolla vain noin kolmannes kokonaisvolyymista, kun viime vuosina niiden osuus on ollut jatkuvasti yli puolet, jopa yli 70 prosenttia. Asuntojen osuus puolestaan on ollut suuri eli noin neljännes.

RAKLI ry:n  toimitusjohtaja Helena Kinnusen mukaan mukaan  kysyntä on kohdistunut  ns. prime-kohteisiin, eli keskustojen korkealaatuisiin kiinteistöihin, joita menisi enemmänkin, jos tarjontaa olisi. Helsingin keskustassa liiketilojen vajaakäyttöaste on vain 2,7 prosenttia, mitä pidetään varsin alhaisena. Toimistotilojen osalta vajaakäyttö on keskustassa neljä prosenttia, mutta Espoon Keilaniemessä jo lähes 18 prosenttia.

Helena Kinnunen toivoo, että myös muut kuin aivan parhaat ja vähäriskiset kohteet alkaisivat lähiaikoina kiinnostaa sijoittajia. Vaikka tänä vuonna päästäisiinkin kauppojen määrässä viime vuoden tasolle, ollaan vielä kaukana ns. likvidin markkinan neljän miljardin euron vuotuisesta kaupantekotahdista. Nousuvaraa siis on tuleville vuosille.

– Euroopassa on jo nähtävissä, että sijoitettavaa rahaa on ja se siirtyy vähitellen hieman nykyistä riskialttiimpiin kohteisiin. Kun nämä kohteet alkavat vetää Suomessakin, piristyy koko kiinteistökauppa myös meillä. Nythän kaupankäynti on ollut pääkaupunkikeskeistä ja siinäkin ydinkeskusta on ollut erityisesti toimistomarkkinoiden osalta painopistealueena.

Lue koko artikkeli: http://bit.ly/1goU6mC

Editori Helsinki Oy - yritysviestinnän asiantuntija


Editori.fi-asiantuntijakanava tuo esille oman alansa asiantuntijat, persoonat ja vaikuttajat. www.editori.fi


Lisätiedot: Valtteri Rantalainen | p. 09 4241 2223 | valtteri.rantalainen(a)editorhelsinki.fi | www.editorhelsinki.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs