Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Pankit ja rahoitus » Kiinteistömaailman Erkki Heikkinen: Joustamaton asuntokantamme vaatii luovia ratkaisuja

Kiinteistömaailma

Kiinteistömaailman Erkki Heikkinen: Joustamaton asuntokantamme vaatii luovia ratkaisuja

Tiedote.
Julkaistu: 15.12.2015 klo 09:27
Julkaisija: Kiinteistömaailma

Asuntokaupassa on kuluneen vuoden aikana nähty hienoista piristymistä. Tahti on kuitenkin verkkaisaa, mikäli lukuja verrataan kolmen vuoden takaisiin kauppamääriin. Asuntokauppaa jarruttaa edelleen taloudellisen tilanteen epävarmuus, mutta Kiinteistömaailmassa uskotaan, että yksi merkittävä jarrutekijä on myös asuntokannan joustamattomuus, ja siihen toivotaan uudenlaisia ratkaisuja.

Asuntokauppaa tehtiin marraskuussa noin 10 prosenttia viime vuoden vastaavaa jaksoa enemmän, kertoo alan yhteinen hintaseurantapalvelu KVKL HSP. Koko vuoden osalta kasvua viime vuoteen verrattuna on kertynyt noin 5 prosenttia.

”Suunta on ehdottomasti oikea, mutta vielä on kirittävää, kun vertaamme tämän vuoden lukuja esimerkiksi vuoden 2012 lukuihin. On virheellistä tuudittautua siihen, että asuntokauppa lähtisi tästä nousuun ikään kuin itsestään. Elämme tällä hetkellä tilanteessa, jossa meidän on katsottava pitkälle tulevaisuuteen ja pyrittävä uudistamaan asuntokaupan käytännöt sille tasolle, jossa ympäröivä maailma ja asiakkaamme tällä hetkellä ovat”, Kiinteistömaailman toimitusjohtaja Erkki Heikkinen analysoi asuntomarkkinoiden ja alan kehitystä. 

Kiinteistömaailmassa onkin lähdetty aktiivisesti etsimään ratkaisuja asuntokaupan käytäntöjen uudistamiseen, ja ketjulla on selkeä tavoite löytää uusia ratkaisuja asiakkaan asunnonvaihdon helpottamiseen. Yhdeksi selkeäksi jarrutekijäksi Heikkinen nimeää asuntokannan joustamattomuuden:

”Toisaalla meillä on huutava pula asunnoista ja toisaalla asukkaista. Näiden asioiden yhdistämiseen vaaditaan luovia ratkaisuja.”

Heikkinen nostaa esimerkiksi omakotitalot, joissa on nähty myyntiaikojen pitkittymistä ja hankaluutta sopivan ostajan löytämiseen:

”Ongelmamme on, että etsimme tyypillisesti omakotitaloon ostajaksi perhettä katsomatta muita ympärillämme olevia vaihtoehtoja. Esimerkiksi kimppa-asuminen yleistyy muidenkin kuin opiskelijoiden keskuudessa ja näiden vaikeasti myytävien omakotitalojen muuntaminen kimppa-asunnoiksi toisi toivottuja ratkaisuja alalle.”

”Omakotitaloja ei rakenneta enää samassa määrin kuin 20 vuotta sitten, mutta meillä on silti markkinoilla hurja määrä vanhoja kiinteistöjä, joille meidän on löydettävä ostajat”, Heikkinen jatkaa.

Uudenlaisia ratkaisuja löydettävä myös pakolaisten asuntotilanteeseen

Syksyn kuumin puheenaihe on puhuttanut myös asuntomarkkinoilla: Suomeen tulleiden pakolaisten asuntotilanteen on arvioitu jopa kriisiytyvän tulevana vuonna. 

”Käsissämme on tilanne, jossa kymmenet tuhannet pakolaiset tarvitsevat asunnon ja kodin, jotta heidän kotouttamisensa suomalaiseen yhteiskuntaan voi alkaa. Kaikille ei löydy asuntoa pääkaupunkiseudun kerrostalohuoneistoista, ja ongelmaan on löydettävä myös toisenlaisia ratkaisuja”, Heikkinen arvelee.

 

Lisätiedot:

Erkki Heikkinen, toimitusjohtaja, Kiinteistömaailma Oy, p. 050 433 2080
Hanna Lantto, viestintäsuunnittelija, Kiinteistömaailam Oy, p. 044 714 0090

Kiinteistömaailma on vuonna 1990 perustettu vahva ja valtakunnallinen kiinteistönvälitysketju, jossa työskentelee lähes 700 asuntokaupan ammattilaista 55 eri paikkakunnalla, 110 asuntomyymälässä. Brändin omistaa Danske Bank ja asuntomyymälät ovat itsenäisten franchising-yrittäjien omistamia osakeyhtiöitä. Kiinteistömaailma haluaa tehdä asiakkaidensa asunnonvaihdosta mahdollisimman mukavaa ja turvallista. Siksi se kuuntelee aktiivisesti asiakkaitaan ja kehittää jatkuvasti palveluaan paremmaksi. Useilla alueilla – esimerkiksi pääkaupunkiseudulla – Kiinteistömaailma on alansa kiistaton markkinajohtaja.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs