Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Pankit ja rahoitus » Kiinteistömaailma SuomiAreenalla: Suomalaiset ovat asumishaaveissaan vaatimattomia - kunhan on katto pään päällä

Kiinteistömaailma

Kiinteistömaailma SuomiAreenalla: Suomalaiset ovat asumishaaveissaan vaatimattomia - kunhan on katto pään päällä

Tiedote.
Julkaistu: 02.07.2014 klo 15:50
Julkaisija: Kiinteistömaailma

Kiinteistömaailman teettämässä Asuminen ja onnellisuus -tutkimuksessa yli 80 prosenttia vastaajista kertoi olevansa tyytyväinen nykyiseen asumiseensa. Jopa kolmannes näistä vastasi olevansa erittäin tyytyväinen. Tyytyväisyys ei kuitenkaan ole yltäkylläisyyttä vaan vaatimattomuutta.

Kun vastaajilta kysyttiin, mikä tekee asumisessa onnelliseksi, jopa 12 % vastaajista vastasi tyhjää, ”en osaa sanoa” tai ”kunhan on katto pään päällä”. 

”Suomalainen ei uskalla unelmoida vaan tyytyy siihen, mitä hänellä on. Millaisia vastauksia olisimmekaan saaneet, jos sama kysymys olisi kysytty amerikkalaisilta?”, pohtii Kiinteistömaailman toimitusjohtaja Seppo Hämäläinen kyselyn tuloksista.

Vastauksissa korostui myös sana ”oma”. Suomalaisten onnellisuutta määrittää oma rauha, oma koti ja oma piha. Yhteisöllisyys ja naapureiden tunteminen on enemmän uhka kuin mahdollisuus.

Keskustelu suomalaisten asumisonnellisuudesta jatkuu SuomiAreenalla 16.7. Kiinteistömaailman järjestämässä paneelikeskustelussa. Seuraa Kiinteistömaailmaa myös Twitterissä:
@hamalainenseppo
@kiinteistomaa


Kiinteistömaailma Porin SuomiAreenalla keskiviikkona 16.heinäkuuta:

9:00 TOIMITTAJIEN AAMUKAHVIT
Kiinteistömaailma Pori, Yrjönkatu 10
Aamukahveilla Asuminen ja Onnellisuus -kyselyn tuloksista keskustelemassa ovat Kiinteistömaailman toimitusjohtaja Seppo Hämäläinen sekä onnellisuutta eri asuinalueilla tutkinut tutkijatohtori Arttu Saarinen.

10:30 PANEELIKESKUSTELU: MIKÄ ASUMISESSA TEKEE ONNELLISEKSI?
Kaupungintalon piha; Pori
Seppo Hämäläinen, toimitusjohtaja, Kiinteistömaailma
Susanna Miekk-Oja, johtaja, varallisuudenhoito, Danske Bank
Arttu Saarinen, tutkijatohtori, Turun yliopisto
Oras Tynkkynen, kansanedustaja, vihreät
Sampsa Kataja, kansanedustaja, kokoomus

TERVETULOA!

Tutkimuksen lisätiedot ja aamukahveille ilmoittautuminen:

Hanna Lantto
Viestintäsuunnittelija, Kiinteistömaailma Oy
040 700 8652
hanna.lantto@kiinteistomaailma.fi

Liitetiedostot

Kiinteistömaailma on vuonna 1990 perustettu vahva ja valtakunnallinen kiinteistönvälitysketju, jossa työskentelee liki 800 asuntokaupan ammattilaista 56 eri paikkakunnalla 117 asuntomyymälässä. Brändin omistaa Danske Bank ja asuntomyymälät ovat itsenäisten franchising-yrittäjien omistamia osakeyhtiöitä. Kiinteistömaailma haluaa tehdä asiakkaidensa asunnonvaihdosta mahdollisimman mukavaa ja turvallista. Siksi se kuuntelee aktiivisesti asiakkaitaan ja kehittää jatkuvasti palveluaan paremmaksi. Useilla alueilla – esimerkiksi pääkaupunkiseudulla – Kiinteistömaailma on alansa kiistaton markkinajohtaja.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs