Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Pankit ja rahoitus » Kalaneuvos -brändin takana oleva Hukkasen yrittäjäperhe laajentaa toimintaansa ostamalla Taimen Oy:n

Kalaneuvos

Kalaneuvos -brändin takana oleva Hukkasen yrittäjäperhe laajentaa toimintaansa ostamalla Taimen Oy:n

Tiedote.
Julkaistu: 01.10.2015 klo 09:00
Julkaisija: Kalaneuvos

Kalanjalostus- ja maahantuontiyritys V. Hukkanen Oy:n yrittäjäperhe laajentaa toimintaansa ostamalla Suomen suurimman kalankasvatuskonsernin, Taimen Oy:n

Pitkään kala-alalla toiminut sastamalalainen Hukkasen yrittäjäperhe ostaa Suomessa ja Ruotsissa toimivan Taimen-yhtiöiden koko osakekannan. Taimen-yhtiöt on perustettu vuonna 1964 ja se on ainoa kalankasvatusyritys Suomessa, joka pystyy tarjoamaan tuoretta kirjolohta tukkureille, kaupalle ja jatkojalostukseen ympäri vuoden.

Hukkasesta maan johtava kala-alan yritys

Kalankasvattamo tukee V. Hukkanen Oy:n strategiaa, jonka mukaan konserni tavoittelee kasvua erityisesti tarjoamalla asiakkailleen tuoretta kirjolohta eri muodoissaan. 
Kaupan myötä V. Hukkanen Oy on ainoa suomalainen kala-alan yritys joka hallitsee koko ketjun, tuoreen kirjolohen ruokakalatuotannon, mädistä ja kalanpoikasista lähtien aina kuluttajille saakka ympäri vuoden. 

Taimen-yhtiöt tulee jatkamaan toimintaansa itsenäisenä yksikkönään, kuitenkin jatkossa V. Hukkanen Oy:n valmiiden kanavien ja yli 40-vuoden kala-alan jatkojalostuksen ja kalakaupan kokemusta hyödyntäen. Yritysrypäs tulee jatkossa panostamaan entistä enemmän kannattavuuden kasvuun mm. viennin kautta. 
Koko Taimen-yhtiöiden henkilökunta tulee jatkamaan vanhoina työntekijöinä. Yritysten yhteenlaskettu henkilöstömäärä on noin 190 henkeä.  

”Tällä hetkellä Suomi tarvitsee ennen kaikkea kannattavaa yritystoimintaa ja viennin kasvua verokertymän ja työpaikkojen säilyttämiseksi ja se on myös meidän intresseissämme pitkälle tulevaisuuteen katsovana perheyrityksenä” toteaa V. Hukkanen Oy:n toimitusjohtaja Veijo Hukkanen.

Liitetiedostot

V. Hukkanen Oy lyhyesti

Sastamalassa ja Turussa toimiva vuonna 1975 perustettu Kalanjalostetehdas V. Hukkanen Oy on suomalainen alansa edelläkävijä joka harjoittaa kalanjalostusta, -tukkukauppaa, maahantuontia sekä –vientiä.

Toiminnan kulmakiviä ovat laatu, vastuullisuus, edelläkävijyys ja perheyrittäjyys. V. Hukkanen Oy kehittää, valmistaa ja markkinoi korkealaatuisia kalatuotteita Kalaneuvos -tuotemerkin alla, 70 % liikevaihdosta muodostuu kalajalosteista ja 30 % kokonaisen kalan myynnistä. 

Perheyrityksessä työskentelee 106 henkilöä ja vuoden 2014 liikevaihto oli n. 55 milj. euroa. Konserniin kuuluu myös vuonna 2013 ostettu, vuonna 1954 perustettu,  Martin Kala Oy. V. Hukkanen Oy:n ja Martin Kala Oy:n yritysten yhteenlaskettu vuotuinen kalatuotteiden käsittelymäärä on n. 11 milj. kiloa. 

Taimen-yhtiöt lyhyesti               

Vuonna 1964 perustettu Taimen-yhtiöt on yksi Suomen vanhimmista kala-alan yrityksistä ja alan johtava toimija sekä Suomessa että Ruotsissa. Konserni on erikoistunut poikastuotantoon ja kirjolohen ruokakalan kasvatukseen. Konsernin emoyhtiö on Taimen Oy jonka tytäryhtiönä toimii Ålands Fiskförädling Ab. Taimen-yhtiöillä on yhteensä 30 tuotantolaitosta Manner-Suomessa, Ahvenanmaalla ja Ruotsissa.

Taimen-yhtiöissä työskentelee noin 80 henkeä ja vuoden 2014 liikevaihto oli n. 34  milj. euroa. Taimen-yhtiöiden kokonaistuotanto on vuosittain reilu kahdeksan miljoonaa kiloa ja se tuottaa tällä hetkellä yli puolet Suomen kirjolohen ruokakalatuotannosta. 

Lisätietoja:

V. Hukkanen Oy, Toimitusjohtaja - Veijo Hukkanen, Puh.: 0500-655 356, veijo.hukkanen@kalaneuvos.fi, www.kalaneuvos.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs