Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Pankit ja rahoitus » International Personal Finance ostaa MCB Finance Groupin

International Personal Finance

International Personal Finance ostaa MCB Finance Groupin

Tiedote.
Julkaistu: 09.02.2015 klo 10:00
Julkaisija: International Personal Finance

International Personal Finance PLC:n 19.12.2014 julkistama MCB Finance Group PLC:n yritysosto on viety päätökseen. International Personal Finance (IPF) on johtava kansainvälinen kuluttajaluototukseen erikoistunut rahoitusyhtiö, ja se ostaa MCB Finance Groupin (MCB) koko nykyisen ja liikkeelle laskettavan osakekannan 23,8 miljoonalla punnalla (30,3 miljoonalla eurolla).

 

MCB on yksityishenkilöiden kuluttajaluototukseen keskittynyt rahoitusyhtiö, jolla on toimintaa Suomessa, Virossa, Latviassa, Liettuassa ja pilottihankkeena Australiassa. MCB tarjoaa vakuudettomia luottotuotteita arjen hetkellisiin rahoitustarpeisiin aina 3 000 € lainasummaan ja kahden vuoden maksuaikaan asti. Vuonna 2013 MCB myönsi lainoja yli 90 miljoonalla eurolla. Yhtiö palvelee asiakkaitaan verkossa sekä valikoitujen kumppaniyritysten kautta.

 

MCB:n osto vauhdittaa IPF:n digitaalisen lainaliiketoiminnan kehitystä ja vahvistaa IPF:n hapiloans-tuotemerkkiä osana yhtiön strategiaa. Yritysoston myötä IPF saa käyttöönsä uusia digitaalisia tuotteita ja jakelukanavia, joiden avulla se voi vastata entistä paremmin nykyisten ja uusien asiakkaidensa tarpeisiin. Osto laajentaa IPF:n toimintaa neljälle uudelle markkina-alueelle Suomeen, Viroon, Latviaan ja Australiaan sekä täydentää sen palvelutarjontaa Liettuassa. 

 

MCB:n liiketoiminnan vetovastuu säilyy yrityksen johtoryhmällä ja toimitusjohtaja Rami Ryhäsellä. MCB:n Credit24- ja Sving-tuotemerkkeihin ei ole odotettavissa muutoksia niiden tämänhetkisillä markkina-alueilla, eikä yrityskauppa aiheuta muutoksia nykyisten asiakkaiden palveluihin. Rami Ryhänen raportoi jatkossa IPF:n toimitusjohtaja Gerard Ryanille.  

 

"MCB:n liiketoiminnan osto on tärkeä askel kasvustrategiassamme. Sen myötä pääsemme hyötymään MCB:n menestyneestä digitaalisesta palvelualustasta, pitkästä kokemuksesta ja osaavasta henkilöstöstä. MCB:n digitaalisten palveluiden tarjonta ja jakelukanavat täydentävät henkilökohtaista lainapalveluamme sekä äskettäin Puolassa lanseeraamaamme verkkopohjaista Hapi-lainatuotevalikoimaa. Yritysosto laajentaa kansainvälistä ulottuvuuttamme sekä mahdollistaa pääsyn uusille vahvan kasvupotentiaalin markkinoille", sanoo Gerard Ryan.

 

"On hienoa olla mukana IPF:n tiimissä. MCB pääsee hyötymään IPF:n vahvasta markkinajohtajan asemasta, vakavaraisuudesta ja 130 vuoden kokemuksesta kuluttajaluototuksessa. Yrityskauppa avaa uusia mahdollisuuksia niin MCB:lle kuin sen asiakkaille ja työntekijöillekin", sanoo Rami Ryhänen.

 

Lisätiedot

Rachel Moran, Investor Relations, IPF +44 (0) 113 285 6798

Nick Jones, Group Head of Communications, IPF +44 (0) 113 285 6815

Neil Doyle, Paul Marriott, FTI Consulting +44 (0) 20 3727 1141 / 1341 

Liitetiedostot

 

International Personal Finance

International Personal Finance (IPF) on johtava kansainvälinen kuluttajaluototukseen erikoistunut rahoitusyhtiö, joka toimii Keski- ja Itä-Euroopassa sekä Meksikossa. IPF helpottaa asiakkaidensa arkea tarjoamalla helppokäyttöisiä, läpinäkyviä ja räätälöityjä lainatuotteita. Yhtiö tarjoaa pieniä vakuudettomia ja lyhytaikaisia luottoja 2,6 miljoonalle asiakkaalle, joita nykyiset luottolaitokset eivät kykene palvelemaan parhaalla mahdollisella tavalla. IPF toimii Puolassa, Tšekin tasavallassa, Slovakiassa, Unkarissa, Meksikossa, Romaniassa, Liettuassa ja Bulgariassa, ja käynnistää liiketoiminnan Espanjassa vuonna 2015.

 

IPF:n joustava liiketoimintamalli perustuu henkilökohtaisiin asiakassuhteisiin, joita ylläpidetään laajan agenttiverkoston kautta. Vuonna 2014 IPF lanseerasi erillisen digitaalisen lainaliiketoiminnan hapiloans-tuotemerkillä.

 

IPF edistää vastuullista luotonantoa, ja yritys- ja yhteiskuntavastuu on keskeinen osa yhtiön strategiaa. Kestävä liiketoimintamalli ja luotonannon periaatteet luovat perustan tehokkaalle riskinhallinnalle.

 

Vuonna 2013 IPF:n liikevaihto oli 746,8 miljoonaa puntaa (948 milj. euroa) ja tulos ennen veroja 118,1 miljoonaa puntaa (150 milj. euroa). Tilivuoden 2013 aikana yhtiö myönsi luottoja 1050,8 miljoonan punnan (1335 milj. euron) arvosta. Yhtiöllä on kansainvälisesti noin 7 000 työntekijää sekä 30 000 agenttia, ja se on yksi suurimmista brittiläisistä työnantajayrityksistä Keski- ja Itä-Euroopassa.

 

FTSE 250 -listalle kuuluva IPF listattiin Lontoon pörssiin vuonna 2007. Maaliskuussa 2013 yhtiön osakkeet rinnakkaislistattiin Varsovan pörssiin. IPF:n pääkonttori on Leedsissä Iso-Britanniassa.

 

Lisätiedot: www.ipfin.co.uk

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs