Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Pankit ja rahoitus » Finanssialan varautumista kehitettiin laajassa harjoituksessa

Huoltovarmuuskeskus

Finanssialan varautumista kehitettiin laajassa harjoituksessa

Tiedote.
Julkaistu: 30.11.2015 klo 09:43
Julkaisija: Huoltovarmuuskeskus

TIEDOTE 30.11.2015

Finanssialan varautumista kehittävä toimintaharjoitus FATO 2015 järjestettiin syksyn 2015 aikana. Harjoitus on järjestetty säännöllisesti keskimäärin viiden vuoden välein. Harjoituksen tarkoituksena on kehittää rahoitus- ja vakuutustoimialojen toimintaa finanssialaan vaikuttavissa häiriötilanteissa. Tämän vuoden harjoitus järjestettiin yhteistyössä finanssialan viranomaisten, Huoltovarmuuskeskuksen, Finanssialan Keskusliiton ja finanssialan toimijoiden kanssa. Harjoitukseen osallistui yli 60 organisaatiota.

Harjoituksen erityisinä painopisteinä olivat finanssialan toimijoiden organisaatiokohtaisen varautumisen harjoitteleminen, yhteistoiminnan kehittäminen toimijoiden ja viranomaisten kesken, kriisiviestintä, tilannekuvan muodostaminen sekä kyberuhkiin liittyvien erityiskysymysten tarkastelu. Harjoitus jakaantui ennakkotehtäväosioon sekä toimintapäivään, jonka aikana organisaatiot harjoittelivat toimintaa häiriötilanteissa.

Harjoitus osoitti finanssialan yritysten varautumisen olevan Suomessa keskimäärin hyvällä tasolla. Alan toimijat ovat kehittäneet jatkuvasti omaa varautumistaan vastaamaan muuttuvaa teknologista ja taloudellista ympäristöä. Finanssialan varautumishaasteina ovat rahoitusmarkkinoiden kansainvälistyminen, nopea tekninen kehitys sekä toimintojen ulkoistaminen. Nämä yhdessä muuttavat rahoitusmarkkinoiden uhkien ja kriisien luonnetta, todennäköisyyksiä ja vaikutuksia.

Finanssialan varautumista kehitetään huoltovarmuusorganisaation finanssialan sektorissa, johon kuuluvat rahoitushuoltopooli ja vakuutusalan pooli. Poolien tehtävänä on ylläpitää ja kehittää finanssialan kykyä toimia häiriötilanteissa ja poikkeusoloissa mm. järjestämällä harjoitus- ja koulutustilaisuuksia.

 

Lisätietoa antavat

Huoltovarmuuskeskus erityisasiantuntija Miikka Salonen puh. 029 505 1054 miikka.salonen@nesa.fi

Valtiovarainministeriö neuvotteleva virkamies Jaakko Weuro puh. 029 553 0302 jaakko.weuro@vm.fi
Suomen Pankki  turvallisuuspäällikkö Erkko Badermann puh. 010 831 3435 erkko.badermann@bof.fi
Finanssivalvonta toimistopäällikkö Markku Koponen puh. 010 831 5389 markku.koponen@fiva.fi
Finanssialan Keskusliitto johtava asiantuntija Mika Linna puh. 020 793 4269 mika.linna@fkl.fi

Huoltovarmuuskeskus (HVK) on työ- ja elinkeinoministeriön hallinnonalan laitos, jonka tehtävänä on maan huoltovarmuuden ylläpitämiseen ja kehittämiseen liittyvä suunnittelu ja operatiivinen toiminta. Huoltovarmuuskeskuksen tehtävänä on yhteistyössä muiden viranomaisten ja elinkeinoelämän kanssa varmistaa, että yhteiskunnalle kriittisimmät järjestelmät toimivat kaikissa tilanteissa. 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs