Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Pankit ja rahoitus » Ferratum jatkaa kannattavaa kasvuaan – liikevaihto nousi 60 prosenttia

Ferratum

Ferratum jatkaa kannattavaa kasvuaan – liikevaihto nousi 60 prosenttia

Tiedote.
Julkaistu: 12.11.2015 klo 12:21
Julkaisija: Ferratum

Ennätysvuoden 2014 liikevaihto ylittyi jo tämän vuoden yhdeksänä ensimmäisenä kuukautena

Finanssiyritys Ferratumin alkuvuoden liikevaihto oli merkittävästi korkeampi kuin vastaavaan aikaan vuosi sitten. Liikevaihto kasvoi vuodessa yli 60 prosenttia 79,2 miljoonaan euroon. Ferratum julkisti tänään vuoden 2015 ensimmäisen yhdeksän kuukauden tuloksen. Yhtiön mukaan syitä kasvuun ovat strategian systemaattinen toteuttaminen, uusien markkinoiden avaaminen ja tuotevalikoiman laajentaminen.

Ferratum on lisännyt asiakkaidensa määrää yhdeksässä kuukaudessa lähes 30 prosentilla 1,2 miljoonaan asiakkaaseen. Yritys on kasvattanut myyntiä seitsemän neljännestä peräkkäin.

”Olemme tyytyväisiä, että positiivinen kehitys jatkui vuoden kolmannella neljänneksellä. Yhdeksässä kuukaudessa tehdyllä 79,2 miljoonan euron myynnillä olemme jo ylittäneet viime vuoden ennätyskorkean myynnin. Myös tuloksemme kasvoi merkittävästi. Jatkamme kannattavan kasvun tiellä myös tulevaisuudessa”, sanoi Ferratum Groupin talousjohtaja Clemens Krause.

Riskienhallinnan optimoinnin seurauksena asiakkaiden takaisinmaksamien lainojen määrä kasvoi. Sen sijaan toimintakustannukset kasvoivat huomattavasti viime vuoden 26,8 miljoonasta 42,2 miljoonaan euroon. Syynä on yrityksen laajeneminen uusille markkinoille. Toimintamenoihin sisältyivät aiempaa selvästi suuremmat markkinointi- ja myyntikustannukset sekä listautumisesta aiheutuneet kulut.

Listautumiskustannukset mukaanlaskettuina Ferratumin liikevoitto nousi 44 prosenttia 12,2 miljoonaan euroon. Liikevoittoprosentti oli 15,4. Tulos ennen veroja nousi yli 70 prosenttia 9,9 miljoonaan euroon. Yhdeksän kuukauden nettotulo nousi huomattavat 90 prosenttia. Osakekohtainen tulos kohosi 0,39 euroon.

Ferratumin perustaja Jorma Jokela suhtautuu luottavaisesti yhtiön tulevaisuuteen.

”Olemme valmiita ottamaan seuraavan askeleen. Työskentelemme lujasti tuodaksemme mobiilipankkisovelluksemme markkinoille. Aiomme käynnistää pilottiprojektin ensimmäisenä Ruotsissa. Sen jälkeen sovellus lanseerataan kuluttajille muissa maissa. Vuoden 2016 ensimmäisestä neljänneksestä lähtien teemme sen edistämiseksi mittavia markkinointiponnistuksia. Mobiilipankin markkinointi ja kehitystyö on ensi vuoden tärkein strateginen tavoitteemme”, Jokela sanoo.

Alkuvuoden 2015 tulosraportti on luettavissa englanninkielisenä versiona osoitteessa: www.ferratumgroup.com kohdassa “investor relations”.

Lisätietoja:

Sijoittajasuhdejohtaja Paul Wasastjerna

 +358 40 7248247


paul.wasastjerna@ferratum.com 

  

Vuonna 2005 perustettu Ferratum Oyj on kansainvälinen finanssiteknologian edelläkävijä. Yhtiö tarjoaa asiakkailleen mobiililainoja ja pankkipalveluita nopeasti, helposti ja luotettavasti. Ferratum Oyj on listattu Frankfurtin pörssin päälistalla ja sen pääkonttori sijaitsee Helsingissä. Ferratum on laajentanut liiketoimintansa jo 25 maahan ja palvelee tänään asiakkaitaan Euroopassa, Australiassa ja Uudessa Seelannissa ja Kanadassa. Ferratumilla on eri puolilla maailmaa 3,5 miljoonaa rekisteröitynyttä asiakasta, joista noin 1,2 miljoonalle asiakkaalle on myönnetty luotto vähintään kerran. Vuonna 2014 Ferratumin liikevaihto oli 70,5 miljoonaa euroa ja liikevoitto 10,6 miljoonaa euroa. Yhtiö työllistää 501 henkilöä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs