Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Pankit ja rahoitus » Arvopaperikeskusten kilpailu avautuu - osakeomistusten julkisuuden muutosten valmistelu jatkuu

Valtiovarainministeriö

Arvopaperikeskusten kilpailu avautuu - osakeomistusten julkisuuden muutosten valmistelu jatkuu

Tiedote.
Julkaistu: 03.10.2014 klo 13:14
Julkaisija: Valtiovarainministeriö

Valtiovarainministeriö jatkaa osakeomistusten julkisuuden muutosten valmistelua. Lainsäädäntöä muutetaan EU-asetuksen vuoksi. Jatkovalmistelussa halutaan turvata se, että osakeomistusten yleisöjulkisuus säilyy vähintään nykytasolla.

Lainsäädännön muutostarpeen taustalla on EU:n arvopaperikeskusasetus, joka tuli voimaan syyskuussa. Asetus avaa arvopaperikeskusten ja säilytystoiminnan kilpailua.

Valtiovarainministeriö asetti viime maaliskuussa työryhmän arvioimaan, miten kotimaista lainsäädäntöä pitäisi muuttaa asetuksen voimaantulon vuoksi.

Työryhmän muistio valmistui heinäkuussa. Ryhmä ehdotti muun muassa uutta viranomaisten ylläpitämää omistajatietorekisteriä, jotta omistusten julkisuus turvattaisiin. Tämä olisi ryhmän mukaan tarpeen, kun omistajatiedot hajaantuvat useaan eri arvopaperikeskukseen.

Valtiovarainministeriö pyysi heinäkuussa lausuntoja työryhmän ehdotuksesta arvopaperimarkkinalainsäädännön muuttamiseksi. Lausuntoaika päättyi 13. elokuuta, ja lausuntoja tuli kaikkiaan 40.

- Kehittelemme vielä sopivaa mallia. Lähtökohtana on, että osakeomistusten yleisöjulkisuus pysyy vähintään nykytasolla, sanoo valtiovarainministeri Antti Rinne.

Yhteenveto lausunnoista ja työryhmän muistio
Kaikki lausunnot (valtioneuvoston hankerekisteri)
Tiedote työryhmän muistiosta (1.7.)

Lisätietoja:

Erityisavustaja Joonas Rahkola, puh. 02955 30518, etunimi.sukunimi@vm.fi

Valtiovarainministeriö (VM) on osa valtioneuvostoa. Ministeriö valmistelee hallituksen talous- ja finanssipolitiikkaa ja valtion talousarvion sekä toimii veropolitiikan asiantuntijana. Se vastaa myös rahoitusmarkkinapolitiikan valmistelusta ja valtion työnantaja- ja henkilöstöpolitiikasta sekä julkishallinnon kehittämisestä. Lisäksi VM vastaa kuntahallinnon lainsäädännön sekä kuntatalouden kehittämisestä. Ministeriö osallistuu Euroopan unionin ja monien kansainvälisten järjestöjen toimintaan.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs