Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Pankit ja rahoitus » ARAlta investointiavustusvaraukset lähes 3000 erityisryhmien asunnon rakentamiseen tai korjaamiseen

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA)

ARAlta investointiavustusvaraukset lähes 3000 erityisryhmien asunnon rakentamiseen tai korjaamiseen

Tiedote.
Julkaistu: 22.01.2015 klo 16:22
Julkaisija: Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA)

ARA on antanut avustusvaraukset 2930 erityisryhmien vuokra-asunnon rakentamiseen tai peruskorjaamiseen. Avustusvarausten yhteismäärä on suuruudeltaan 100 miljoonaa euroa.

 Investointiavustusta haettiin kaikkiaan lähes 4 000 asuntoon. Avustushakemusten määrä väheni edellisestä vuodesta noin 40 %. Vähennystä oli erityisesti vanhushankkeissa ja opiskelijakohteissa.  Varausten piiriin voitiin tänä vuonna ottaa 73 % hankkeista, kun vastaavassa valinnassa viime vuonna vain 53 %. 

 Suurimmat varauksen saaneet erityisryhmät ovat muistisairaiden ja huonokuntoisten vanhustenhankkeet (1520 asuntoa/64,1 M€) ja kehitysvammaisten (+autismi) hankkeet (346 asuntoa/18,8 M€). Tukea saivat myös opiskelijat (837 asuntoa/  8,2 M€) pitkäaikaisasunnottomat (105 asuntoa/4,9 M€), mielenterveyskuntoutujat (27 asuntoa/1,1 M€). vaikeavammaiset (29 asuntoa) ja nuoret (67 asuntoa/  0,5 M€).

Kunnat tai muut julkisyhteisöt saivat avustusvarauksia 58 M€, säätiöt 20 M€, yhdistykset 5 M€ ja yritykset 17 M€.

Hankkeiden valinnassa lähtökohtana on ollut tukea siirtymistä laitoshoidosta avohoitoon. Etusijalla ovat olleet kaikkein vaikeimmassa asuntotilanteessa olevat. Näitä ovat pitkäaikaisasunnottomat, kehitysvammaiset, mielenterveyskuntoutujat ja muistisairaat vanhukset.

Hankkeiden valinnassa tärkein kriteeri on kohteen erityisryhmälle laatuvaatimukset täyttävien asuntojen pitkäaikainen käyttötarve paikkakunnalla. Olennaista on kunnan sitoutuminen hankkeeseen, millä turvataan palveluasuntojen käyttö pitkälle tulevaisuuteen.

 Lisätietoja

johtaja Jarmo Lindén, p. 029 525 0808

rahoituspäällikkö Markku Aho, p. 029 525 0842

erityisasiantuntija Saara Nyyssölä, p. 029 525 0853

Liitetiedostot

ARA toimeenpanee valtion asuntopolitiikkaa

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA) vastaa keskeisesti valtion asuntopolitiikan toimeenpanosta. ARA kuuluu ympäristöministeriön hallinnon alaan. 

ARA myöntää asumiseen ja rakentamiseen liittyviä avustuksia, tukia ja takauksia sekä ohjaa ja valvoo ARA-asuntokannan käyttöä. ARA on myös mukana asumisen kehittämiseen ja asuntomarkkinoiden asiantuntijuuteen liittyvissä hankkeissa ja tuottaa alan tietopalvelua.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs