Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Pankit ja rahoitus » AHLSTRÖM CAPITAL SÄLJER SITT INNEHAV PÅ 65 % I AR PACKAGING TILL CVC CAPITAL PARTNERS

AHLSTRÖM CAPITAL SÄLJER SITT INNEHAV PÅ 65 % I AR PACKAGING TILL CVC CAPITAL PARTNERS

Pressmeddelande.
Publicerad: 30.05.2016 kl. 15:33
Utgivare: Ahlström Capital

Ahlström Capital har i dag meddelat att bolaget har undertecknat ett bindande avtal angående försäljning av sitt innehav i AR Packaging Group AB (”AR Packaging”) till fonder förvaltade av CVC Capital Partners (”CVC”). I enlighet med förvärvsvillkoren kommer de nuvarande ägarna Ahlström Capital och Accent Equity att sälja 100 % av bolaget till CVC. Transaktionen är villkorad av sedvanligt myndighetsgodkännande.

AR Packaging grundades 2011 genom en fusion av A&R Carton och Flextrus, och är i dag en av Europas ledande förpackningsbolag med en omsättning på cirka 560 miljoner euro (pro forma 2015) och 2 200 anställda i 17 fabriker i nio länder. Bolaget har varit framgångsrikt de senaste åren, exempelvis ökade nettoomsättningen förra året med 27 %.

Hans Sohlström, VD för Ahlström Capital:
”Ahlström Capital har varit huvudaktieägare i AR Packaging och dess föregångare A&R Carton sedan år 2000. Det har varit ett nöje att samarbetamed ledningen och utveckla AR Packaging till ett ledande specialförpackningsbolag som nu står på en stark grund att ta de följande stegen i sin utveckling. CVC kommer att vara en stark och global samarbetspartner för framtiden och jag vill önska dem och bolagsledningen all framgång inför bolagets följande fas av internationell tillväxt.”

Tilläggsinformation:
Hans Sohlström, VD för Ahlström Capital Oy, tel. +358 400 547717

Säljarnas rådgivare var SEB Corporate Finance, Roschier, Boston Consulting Group och
PwC.

Ahlström Capital
AhlströmCapital är ett av Finlands största investeringsbolag. Bolaget skaparmervärde för sina aktieägare genom att investera i industriella bolag, börsbolag samt fastigheter. Ahlström Capital-koncernens balans uppgår till cirka 1,3 miljarder euro och omsättningen till 1,5 miljarder euro. I Ahlström Capitals portfölj ingår betydande innehav i de börsnoterande bolagen Ahlstrom Abp, Munksjö Oyj och Suominen Oyj. Utöver det omfattar portföljen direkta industriella investeringar i Destia Group Oyj, Enics AG och ÅR Packaging Group AB samt betydande fastighets- och skogsinnehav.
www.ahlstromcapital.com

AR Packaging
AR Packaging är ett av Europas ledande förpackningsföretag med en omsättning på cirka 560 miljoner euro (pro forma 2015) och 2 200 anställda i 17 fabriker i nio länder. Bolagets huvudkontor ligger i Lund, Sverige. AR Packaging bildades 2011 genom en fusion av A&R Carton, en av Europas ledande bolag inomkartongförpackningar, och Flextrus, ett ledande
bolag i norra Europa inom flexibla förpackningsmaterial. Koncernen skapar mervärde till dess kunder genom ett brett produktsortiment och stort förpackningskunnande. AR Packaging har som mål att växa såväl organiskt som genom tilläggsförvärv.
www.ar-packaging.com

CVC Capital Partners
www.cvc.com

Accent Equity
Accent grundades 1994. Sedan starten har Accent-fonder investerat i ett 70-tal bolag, varav ett 50-tal har fått nya ägare. Accent Equity Partners AB har varit rådgivare åt sju fonder med ett totalt förvaltat kapital på cirka 12 miljarder kronor. Accents målsättning är att utveckla portföljbolagen till svenska, nordiska, europeiska eller globala aktörer genom hållbara förbättringar av företagens affärsverksamhet och strategiska positioner.
www.accentequity.se

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs