Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Pääuutinen » Yhteenveto Las Vegasin CES 2012 -messuilta

Samsung Electronics Nordic

Yhteenveto Las Vegasin CES 2012 -messuilta

Tiedote.
Julkaistu: 10.01.2012 klo 00:00
Julkaisija: Samsung Electronics Nordic

Samsung rikkoo rajoja CES 2012 -messuilla

Maailman suurimmat kuluttajaelektroniikkamessut käynnistyvät tänään Las Vegasissa. Tänä vuonna Samsung rikkoo innovaatioiden rajoja enemmän kuin koskaan. CES 2012 -messuilla esiteltävät uutuudet rikkovat esteitä eri tuotealueiden ja sisältötyyppien väliltä. Samsungin uutuudet ovat entistä älykkäämpiä, helppokäyttöisempiä, kytkeytyneitä, ja ne integroituvat entistä paremmin käyttäjien arkeen.

55-tuumainen OLED-tv. Syksyllä Samsung tuo markkinoille suuret OLED-tv:t, jotka tuovat mukanaan ennennäkemättömän luonnollisen katselukokemuksen. Mobiililaitteista tuttu innovatiivinen näyttötekniikka on toteutettu nyt 55-tuumaiseen 9-sarjan televisioon.

Vilkuta tai puhu televisiollesi. Samsungin uutuustelevisioita voi ohjata perinteisen kaukosäätimen lisäksi puheella ja käsien liikkeillä.  

Maailman ohuin kannettava tietokone. Samsungin uusi 9-sarjan kannettava on maailman ohuin luokassaan.

Internet-selain saapuu Samsungin Blu-ray-soittimiin ja kotiteatterilaitteisiin.

Sosiaalisen median kameroita. Samsung tuo markkinoille entistä kehittyneempiä WiFi-yhteydellä varustettuja kompaktikameroita.

Samsung on maailman johtava televisioiden, matkapuhelimien, tablettitietokoneiden, kannettavien tietokoneiden, kameroiden ja kodinkoneiden valmistajana. Samsung haluaa hyödyntää monipuolisuuttaan tekemällä tuotevalikoimastaan entistä enemmän toisiinsa kytkeytyneemmän kokonaisuuden.

Olemme ainoa yritys, joka pystyy yhdistämään kaikki kuluttajaelektroniikan osa-alueet integroiduksi osaksi arkea, sanoo Samsungin kuluttajaelektroniikkatoimialan johtaja BK Yoon.

Televisioista matkapuhelimiin, tablettitietokoneista kannettavin tietokoneisiin, kameroista kodinkoneisiin, haluamme, että kaikki ovat kytkeytyneitä toisiinsa. Pyrimme siihen, että käyttäjät voivat jakaa ja nauttia sisältöä rajoituksetta kaikkien näiden tuoteryhmien kesken helposti, missä ja milloin tahansa.

 

Smart TV Koe tulevaisuuden televisio tänään     

Samsungin vuoden 2012 televisiouutuudet passittavat kaukosäätimen eläkkeelle, kirjaimellisesti. Tänä vuonna Samsung tuo markkinoille televisioita, joita voi ohjata äänellä ja käsien liikkeillä. Kanavien vaihto, äänenvoimakkuuden muuttaminen ja jopa netissä surffaaminen onnistuvat puhe- ja käsikomennoilla. Kyseessä ei ole tieteiskirjallisuutta tai tulevaisuuden tekniikkaa, vaan todellisuutta vuonna 2012.

Kun Samsung toi markkinoille ensimmäiset LED-tv:t, se asetti uuden standardin hyvälle kuvanlaadulle. Samsungin insinöörit ovat jatkaneet tv-tekniikan kehittämistä ja tänä vuonna osa televisioista on varustettu gigahertsin tuplaydinsuorittimilla. Se mahdollistaa useiden sovellusten käytön samanaikaisesti sekä saumattoman siirtymisen sovellusten ja eri toimintojen välillä.

Samsung Apps -sovelluskaupassa on tuttuun tapaan kattava valikoima sovelluksia, joista parhaimmat löytyvät televisioista esiasennettuna. Sovellusvalikoimaan lukeutuvat muun muassa yleisimmät sosiaalisen median palvelut, liikuntavideoilla varustettu liikuntasovellus ja useita oppimispelejä lapsille.

Suomeen tulee 28 televisiomallia: 21 LED-tv:tä, kuusi plasma-tv:tä ja yksi LCD-tv-malli. Koot vaihtelevat 19 tuumasta peräti 65 tuumaan. 8-sarjalaiset ovat tuttuun tapaan 3D-LED-tv-malliston huippumalleja. Toimitukset alkavat maaliskuussa.


OLED Tekniikka, joka tarjoaa optimaalisen kuvanlaadun

Samsungilla on 97,9 prosentin markkinaosuus OLED-paneelituotannosta. Lähes kaikki tietokoneissa, kännyköissä ja tablettitietokoneissa käytetyt OLED-näytöt ovat Samsungin valmistamia, joten tekniikka on Samsungille varsin tuttu. Kun Samsung päätti ryhtyä valmistamaan OLED-televisioita, sen OLED-osaaminen ja kokemus oli jo parasta maailmassa.

Samsungin OLEDin perustana on ainutlaatuinen, patentoitu Super-OLED-tekniikka, joka mahdollistaa perinteistä OLED-paneelia paremman värintoiston. Tämän mahdollistaa se, että Super-OLED toimii ilman värisuodatinta. Ainoastaan Samsungin OLED-televisioissa on Super-OLED-paneeli.

OLED-tv:t ovat myös huomattavasti kevyempiä kuin LED-tv:t. 55-tuumainen OLED-tv painaa vain 12 kiloa, kolmanneksen kevyempi kuin vastaavan kokoinen LED-tv. Paneeli on ainoastaan 1,6 millimetriä ohut ja TV on kokonaissyvyydeltään ainoastaan 7,6 millimetriä. Se on ohuempi kuin Samsungin Galaxy SII -älypuhelin, joka on 8,49 millimetriä paksu.

Samsungin ensimmäinen 9-sarjan OLED-tv voidaan pitää yhtä suurena teknisenä harppauksena, kuin siirtyminen kuvaputkitelevisiosta ensimmäisiin taulutelevisioihin.

 

Blu-ray & Kotiteatteri

Samsungin älykkäät Blu-ray-soittimet ovat entistä fiksumpia. Alkaneen vuoden uutuuksissa on internet-selain ja Samsung Apps -sovelluskauppa, jonka valikoimassa on elokuva- ja musiikkipalveluita, pelejä ja play-palveluita. Smart TV -ominaisuuksia varten siis ei tarvitse hankkia uusinta televisiomallia, vaan omaisuuksiin pääsee käsiksi vaikkapa vanhalla kuvaputkitelevisiolla. Samsungin Blu-ray-soittimien älykkäät Smart TV -ominaisuudet herättävät vanhankin television eloon.

Toinen uusi älykäs ominaisuus on, että Blu-ray-soittimien käyttäjät voivat streamata elokuvia tai tv-lähetyksiä suoraan Android-älypuhelimiin ja -tablettitietokoneisiin langattoman verkon välityksellä.  Lisäksi suurimmassa osassa uutuussoittimista on viisi gigatavua pilvitallennustilaa. 
Palvelimelle voi tallentaa mediasisältöä, ja sisältöön pääsee käsiksi Samsungin älypuhelimilla, tablettitietokoneilla, tietokoneilla ja televisioilla. Uusi pilvipalvelu on nimeltään AllShare Play. Uutuussoittimissa on myös Disc2Digital-toiminto, joka mahdollistaa digitaalisen kopion tekemisen elokuvasta USB-tikulle. Ominaisuutta ei tueta Suomessa. Samsung tuo tänä vuonna markkinoille 11 Blu-ray-soitinta. Näistä yksi on CES-messuilla esillä oleva BD-ES6000.

Samsungin uutuuskotiteatterijärjestelmiä on saatavilla hopeisena, mustana ja valkoisena. Uutuudet ovat muotoilultaan näyttävästi linjassa tämän vuoden televisiomallien kanssa. Laadukkaan kuvan- ja äänenlaadun lisäksi kokonaisuudesta syntyy esteettinen harmonia. HT-E6730W on yksi markkinoille saapuvista Blu-ray-soittimella varustetuista kotiteatterijärjestelmistä. Toimitukset alkavat maaliskuussa.

 

Kannettavat tietokoneet – ohuttakin ohuempia

9-sarja – Ohut ja näyttävä. Onko mahdollista, että Samsungin 9-sarjan kannettava on sekä ohuempi että suurempi samanaikaisesti? Samsungin uudet 9-sarjan kannettavat mahdollistavat tämän. 9-sarjan 15-tuumainen uutuuskannettava on ainoastaan 14,9 millimetriä ohut. Vastaavasti 9-sarjan 13 tuuman malli on ainoastaan 12,9 millimetriä ohut.  Samsungin insinöörit ovat onnistuneet mahduttamaan 15 tuuman näytön 14 tuuman kannettavan runkoon. Alumiinikuorella varustetuissa 9-sarjan kannettavissa on akku, joka kestää jopa 10 tuntia yhdellä latauskerralla. Koneissa on 128 gigatavun SSD-levy ja Intel i5 -suoritin. Koneet painavat vain 1,19 kg ja 1,49 kg. Koneissa on pikakäynnistystoiminto, jolla se käynnistyy valmiustilasta ainoastaan kahdessa sekunnissa. 9-sarjan kannettavat ovat unelmakoneita ihmisille, jotka ovat paljon reissun päällä.

5-Sarja Samsung esittelee ensimmäisen Ultrabookinsa. Samsungin Ultrabook on kannettava tietokone, joka on ohut ja helppo kuljettaa mukana. Sen hinta ja suorituskyky tekevät tietokoneesta vastustamattoman. 5-sarjasta julkaistaan kaksi mallia, 13-tuumainen ja 14-tuumainen, joista jälkimmäinen on varustettu optisella asemalla. Ultrabookien paksuudet ovat ainoastaan 18 ja 21 millimetriä. Koneissa on Intelin ULV-suoritin ja joko kiintolevy ExpressCache-teknologialla tai SSD-levy. Painoa koneissa on 1,4 kiloa ja 1,74 kiloa. Samsungin Ultrabook-kannettavat saapuvat kauppoihin helmikuussa, niiden suositushinnat ovat alkaen 860 euroa.

 

Näytöt ennennäkemätöntä suorituskykyä

SyncMaster S27A970  väritarkka tietokonenäyttö. Samsung esittelee uuden sukupolven tietokonenäytön, jonka suorituskyky ja ominaisuudet ovat omaa luokkaansa. SyncMaster S27A970 sopii vaativaan käyttöön, kuten kuvankäsittelyyn, jossa väritarkkuus on välttämättömyys. Erinomaisen kuvanlaadun mahdollistavat Natural Color Expert- ja Plane Line Switching -tekniikat. S27A970 toistaa yli miljardi väriä sen tarkkuus on 2560 x 1440 pikseliä (QHD). Upeasti muotoillussa näytössä on sisäänrakennetut kaiuttimet (7W) ja monipuolinen liitäntävalikoima. Multimedia High Definition Link -tekniikalla (MLK) älypuhelimet ja tablettitietokoneet voidaan helposti liittää näyttöön, ja sillä onnistuu myös laitteiden akkujen lataus. S27A970 saapuu kauppoihin keväällä.

  

Kamerat – älykäs tapa jakaa muistoja

Samsungin uudet kamerat ovat entistä älykkäämpiä ja ne kytkeytyvät langattomaan verkkoon WiFi-yhteydellä. Myös Autobackup on kätevä toiminto. Se siirtää otetut kuvat tietokoneelle automaattisesti ja langattomasti heti, kun palaat kameran kanssa kotiin. Kuvaajalla on yksi huoli vähemmän, kun kuvat eivät enää ole vaarassa kadota. Sosiaalisessa mediassa jaetaan pääasiassa matkapuhelimella otettuja valokuvia, vaikka kuvien laatu ei aina ole paras mahdollinen. Samsungin valikoimassa on useita kameroita, joiden sisäänrakennettu WiFi helpottaa visuaalisten elämysten jakamista, onhan langattomia nettiyhteyksiä yhä useammin tarjolla kadulla, kaupoissa ja hotelleissa. Kuvakertomukset voi nyt jakaa entistä todentuntuisempina, eikä kuvien suttuisuudesta tai värien vääristymistä tarvitse enää kärsiä. WB850F, ST200F ja DV300F ovat esimerkkejä Samsungin WiFillä varustetuista kameroista. 

WB850F matkakumppani. Kun mukana on WB850F, ei nähtävyyksien löytäminen enää ole ongelma. Kameran sisäänrakennettu GPS ja digitaalinen kompassi kertovat oikean suunnan ja kohteen etäisyyden. Sillä voi myös ladata karttoja ja tarkastella niitä kameran kookkaalta ja kirkkaalta, kolmen tuuman AMOLED-näytöltä. 16,2 megapikselin BSI CMOS -kennon ansiosta kameran kuvanlaatu on erinomainen. Käyttäjä voi hyödyntää kamerassa valmiina olevia kuvaustiloja tai valita kaikki asetukset manuaalisesti. WB850F kuvaa videota 1080/30p Full HD -laatuisena ja kauempaa saa onnistuneet kuvat 21x optisen zoomin ansiosta. WiFi-tuki. Kamera saapuu kauppoihin huhtikuussa, ja sen suositushinta on 375 euroa.

ST200F tyyliä ja suorituskykyä. Designtietoiset ja vaativat kuvaajat tulevat pitämään ST200F-kamerasta. Sen suorituskyvyn takaavat 16,2 megapikselin CCD-kenno ja 10 x optinen zoom. Motion Photo on näppärä ominaisuus, kun kuvaat jotakin isoa. Jos kohde ei mahdu kerralla kuvaan, pidä laukaisinta pohjassa ja pyyhkäise kamera kuvauskohteen yli. Tuloksena on kuva, jossa on kaikki mukana. Melkein kuin taikuutta. WiFi-tuki.  Kamera saapuu kauppoihin maaliskuussa ja sen suositushinta on 215 euroa.

DV300F kaksoisnäytöllinen kamera. Jo aiemmin Samsung toi markkinoille ensimmäisen kaksoisnäytöllinen kameran – yksi näyttö kameran etupuolella ja yksi takana. Kameraa kokeilleet ovat huomanneet etunäytön käyttökelpoisuuden omakuvia otettaessa. Ja niitähän monet meistä ottavat. Varsinkin pikkulasten vanhemmille sopiva ominaisuus on pieni animaatio, joka voidaan näyttää kameran etunäytössä. Ei taida olla lasta, joka ei nauraisi näytön poikki hyppivälle pellelle. Täydellisen kuvan jaat helposti sosiaalisen median palveluissa kameran WiFi-yhteyden avulla. DV300F saapuu kauppoihin maaliskuussa ja sen suositushinta on 215 euroa.

 

Tablettitietokone – Super Amoled Plus -näytöllä

Galaxy Tab 7.7:ssa on luokkansa paras näyttö. Kyseessä on ensimmäinen tablettitietokone, joka on varustettu valovoimaisella Super AMOLED Plus -näyttötekniikalla. Tavalliseen tablettitietokonenäyttöön verrattuna eroa on kirjaimellisesti kuin yöllä ja päivällä. Galaxy Tab 7.7:n näytössä musta toistuu mustana eikä harmaansävynä.  Laitteen kuori on alumiinia, mikä antaa laitteelle rakenteellista ryhtiä ja mukavan tuntuman.  Samsungin uutukaisella onnistuu myös soittaminen, ja siinä on muistikorttipaikka. Galaxy Tab 7.7:n toimitukset alkavat helmikuussa ja sen suositushinta julkaisun yhteydessä on 649 euroa. 

 

Kaiutintelekka – tuhti soundi tableteille ja puhelimille

DA-E750 – telakoi ja nauti. DA-E750 on maailman ensimmäinen kaiutintelakka, joka tukee Samsungin puhelimia, tablettitietokoneita, Applen iPodia, iPhonea ja iPadia. Mobiililaitteet voidaan kytkeä telakkaan joko fyysisesti tai langattomasti WB850F Bluetoothin, Allsharen tai Airplayn avulla. Integroitujen kaiuttimien ja subwooferin teho on 100 wattia. Samsungin ainutlaatuinen äänijärjestelmä Vacuum Tube Amplifier toistaa äänet muita telakoita rikkaampina ja lämpimämpinä. Laite saapuu kauppoihin toukokuussa.

 

Näin löydät Samsungin CES 2012 -messuilla:

Messuosasto: Central hall 12004, Las Vegas Convention Center

Lisätietoja ja kuvia Samsungin CES-uutuuksista: www.SamsungCES.com

Facebook facebook.fi/samsungsuomi

Twitter: twitter.com/samsungsuomi

 

Lisätietoja:

Kuluttajakysymykset: Samsungin asiakastuki, 030 6227 515 

Eva Carrero, markkinointipäällikkö, eva.carrero@samsung.fi, p. 0400 807 750

Toni Perez, OSG Viestintä, toni.perez@osg.fi, 0400 630 063.

Kuvapyynnöt: samsungpr@osg.fi

Lehdistötiedotteet ja kuva-arkisto verkossa: www.samsung.fi ja valitse uutiset.

Haluatko Samsungin lehdistötiedotteita tai kokeilla uusia tuotteita? Ilmoittaudu lähetyslistalle osoitteeseen samsungpr@osg.fi

Uutisia RSS-syötteinä: www.samsung.com/fi/aboutsamsung/rss/rssFeedList.do

Liitetiedostot

Samsung Electronics Co Ltd, Korea, on johtava televisioiden, muistisirujen, matkapuhelinten, näyttöpaneelien, muistien ja järjestelmä LSI-tuotteiden valmistaja. Yrityksellä on 190 500 työntekijää 68 maassa ja yhdeksällä eri liiketoiminta-alueella. Vuonna 2010 yhtiön yhteenlaskettu liikevaihto nousi 135,8 miljardiin Yhdysvaltain dollariin. Samsung Electronics Nordic AB:n liikevaihto vuonna 2010 oli 1.1 miljardia euroa. Pohjoismaiden yhtiö on kasvanut nopeasti vuodesta 1992. Sillä on 330 työntekijää, ja sen valikoimaan kuuluvat uusimmat tuotteet matkapuhelinten, äänen- ja kuvantoiston, IT-laitteiden ja kodinkoneiden aloilta.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs