Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Pääuutinen » Viisaasti vesillä – myös juhannuksena

Trafi

Viisaasti vesillä – myös juhannuksena

Tiedote.
Julkaistu: 21.06.2011 klo 09:45
Julkaisija: Trafi

Keskikesän juhla näkyy valitettavan usein myös hukkumistilastoissa. Viisaasti Vesillä -kampanja haluaa muistuttaa turvallisesta vesillä liikkumisesta ja veneilystä juhannuksen alla. Moni viettääkin juhannusta perinteisesti veden äärellä saunoen, uiden ja veneillen. Viime juhannuksena hukkui 10 henkilöä.

Eihän sinun mustaa laatikkoasi tarvitse kuunnella?

Koko kesän kestävä Viisaasti Vesillä -vesiturvallisuuskiertue jatkaa Suomen kierrostaan heti juhannuksen jälkeen. Kiertue vierailee noin 30 paikkakunnalla teemalla ”Mitä sinun mustasta laatikostasi kuuluisi?”. Kiertue muistuttaa turvallisuusasenteesta, eli vastuusta itsestä ja kaverista. Vesiturvallisuusnäytöksissä esitetään aidoissa olosuhteissa, miten hätään joutunut voidaan pelastaa veden varasta erilaisin apuvälinein omaa turvallisuutta vaarantamatta. Samalla opastetaan turvavarusteiden käytössä ja palautetaan mieliin kesän tärkeimmät turvallisuusvinkit. Esitys kestää noin 30 minuuttia ja se on kaikille avoin ja maksuton.

Katso kesän kiertueaikataulu www.viisaastivesilla.fi.

Viisaasti Vesillä –kampanja kuuluu tänä vuonna myös radiossa Musta laatikko –teeman alla. Vesiturvallisuudesta muistuttavissa tietoiskuissa kuullaan mustiin laatikkoihin tallentuneet, vesillä varomattomasti liikkuneiden viimeiset ajatukset. Kampanja pyörii radiokanavilla myös juhannuksena.

Viisaasti vesillä -kampanjan toiminnan tavoitteena on vähentää hukkumisten määrää ja edistää turvallista veneilyä sekä vesillä liikkumista ja oleskelua.

Muista pitää lapsia silmällä

Viisaasti Vesillä -kampanja haluaa muistuttaa vanhempia lasten valvomisesta veden äärellä. Perheen pienimmille ja niille, joiden uimataito ei ole vielä kovin vahva, voi pukea pelastusliivit päälle jo veden lähelle saavuttaessa.

Kesähelteillä hukkumisonnettomuuksien riski on korkea. Nämä murheelliset tapahtumat ovat usein estettävissä yksinkertaisilla toimenpiteillä:

-          pidä järki mukana – oikea asenne on turvallisuuden perusta
-          alkoholi ei kuulu vesille
-          tee tilannearviointi ennen kuin lähdet vesille – älä anna sään yllättää
-          käytä aina vesillä liikkuessa kellunta-/pelastusliivejä
-          lapsille ja uimataidottomille ainoa oikea liivi on pelastusliivi (ei kelluntapukine)
-          ui rannan suuntaisesti sen syvyisessä vedessä, jossa jalat ylettyvät pohjaan
-          älä koskaan ui yksi
-          huomioi muut vesilläliikkujat
-          varusta vene oikein: airot, ankkuri, äyskäri ja tulppa, moottoroiduissa veneissä täytyy olla myös hyväksytty käsisammutin.

Vesille lähdettäessä tulee huolehtia, että vene ja sen varusteet ovat kunnossa ja vallitsevat olosuhteet on huomioitu matkasuunnitelmaa laadittaessa.

 

Lisätietoja:
Kampanjan puheenjohtaja, suunnittelija Kaarina Tamminiemi, Terveyden edistämisen keskus ry, puh. 040 577 4614, kaarina.tamminiemi(at)tekry.fi (kampanja)

Koulutussuunnittelija Anne Hiltunen, Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto, puh. 09-343 6560, 044 018 1879, anne.hiltunen(at)suh.fi (kiertue ja hukkumiset)

Viisaasti Vesillä on Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin, Rajavartiolaitoksen, Poliisin, Terveyden edistämisen keskuksen, sisäasiainministeriön, sosiaali‐ ja terveysministeriön sekä Suomen Uimaopetus‐ ja Hengenpelastusliiton yhteiskampanja. Yhteistyökumppaneita ovat lisäksi Suomen Meripelastusseura, Suomi‐veneet Oy ja Konekesko Oy.

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi kehittää aktiivisesti liikennejärjestelmän turvallisuutta, edistää liikenteen ympäristöystävällisyyttä ja vastaa liikennejärjestelmän sääntely- ja valvontatehtävistä. www.trafi.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs