Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Pääuutinen » Verkkokaupan kasvu näkyy myös verkkokauppojen määrässä

MyCashflow

Verkkokaupan kasvu näkyy myös verkkokauppojen määrässä

Tiedote.
Julkaistu: 27.04.2015 klo 07:30
Julkaisija: MyCashflow

Verkkokaupan kehitys on kulkenut päinvastaiseen suuntaan kuin muun vähittäiskaupan ja verkko-ostaminen lisääntyy joka vuosi. Käytetyn rahamäärän lisäksi kasvussa ovat ostajamäärät. 

 

Kajaanilaisen verkkokaupan palveluyrityksen Pulse247 Oy:n palvelimille perustetaan verkkokauppoja joka päivä. Yritys kehittää ja ylläpitää suosituinta kotimaista verkkokauppaohjelmistoa MyCashflow’ta, jonka päällä pyörii lähes joka viides suomalainen verkkokauppa.

 

”Verkkokauppa kasvaa muuta vähittäiskauppaa nopeammin ja myös yrittäjät ovat tämän huomanneet. Liiketoiminnan sähköistämisen puolesta puhuvat ostamisen vaivattomuus, edullisemmat kustannukset ja suurempi markkina-alue. Meidän päässä tämä näkyy avattujen verkkokauppojen määrässä. Päivittäin uusia verkkokauppoja avataan parhaillaan useita kymmeniä päivässä. Yhteensä palvelun kautta on avattu jo yli 15 000 verkkokauppaa” kertoo yrityksen toimitusjohtaja Ismo Ruotsalainen.

 

 

Myös palvelut verkkokaupan ympärillä lisääntyneet

 

Kasvu näkyy myös verkkokaupan ympärille syntyvinä palveluina sekä investointien määrässä.

 

”Esimerkiksi logistiikkatoimijat perustavat kilpaa uusia noutopisteitä kasvavien pakettimäärien takia ja mm. uusia maksutapoja verkkokauppaan tulee joka vuosi lisää. Verkkokauppias voi tänä päivänä myös helposti ulkoistaa tavaran vastaanoton, varastoinnin sekä tilausten toimittamisen ja keskittyä itse myyntiin ja markkinointiin.” Ruotsalainen kommentoi lisääntyneitä palveluita

 

Verkkokauppa ei tunne rajoja

 

Iso osa kävijöistä ja euroista menee ulkomaisille verkkokaupoille. Kuluttajakäyttäytymisen muutos on ollut nopeaa, eivätkä kaikki ole vielä heränneet tilanteeseen. Kotimaisen verkkokaupan pitäisi myydä myös ulkomaille, mutta vain harva niin tekee. Kun Pohjoismaisista verkkokaupoista lähes kaksi kolmesta myy tuotteita myös kotimaan ulkopuolelle, kotimaisista verkkokaupoista näin tekee vain joka neljäs.

 

”Naapurimaissa yrittäjät tarjoavat verkkokauppansa useammilla kielillä, sekä myyvät ja markkinoivat kauppaansa aktiivisesti yli rajojen. Myös kotimaiselle verkkokauppiaalle löytyvät työkalut tähän samaan, mutta täytyy astua mukavuusrajojen ulkopuolelle.”, Ruotsalainen toteaa.

 

Tutkimusten mukaan kotimainen kuluttaja ostaisi mieluummin kotimaisesta kuin ulkomaisesta verkkokaupasta, mikäli tuotevalikoima olisi molemmissa sama. Palvelun ja tuotevalikoiman aktiivinen kehittäminen on siten avainasemassa, myytiin sitten mihin päin maailmaa tahansa.

Lisätiedot:

Ismo Ruotsalainen, MyCashflow, puh. 020 741 9174, ismo@mycashflow.fi 

Pekka Juntunen, MyCashflow, puh. 020 741 9171, pekka@mycashflow.fi

 

MyCashflow on suosituin kotimainen verkkokauppaohjelmisto. www.mycashflow.fi

  

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs