Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Pääuutinen » Työrauhajärjestelmä uudistettava - VR:ssä jälleen laiton lakko

Palvelualojen työnantajat PALTA ry

Työrauhajärjestelmä uudistettava - VR:ssä jälleen laiton lakko

Tiedote.
Julkaistu: 02.03.2015 klo 15:23
Julkaisija: Palvelualojen työnantajat PALTA ry

Palvelualojen työnantajat PALTA pitää valitettavana, että työmarkkinakeskusjärjestöjen työrauhaneuvottelut kariutuivat helmikuussa.  PALTAn jäsenyritys VR:ssä on lyhyen ajan sisään tehtailtu kolme laitonta lakkoa, viimeisin tänään kun VR:n asentajat marssivat ulos työpaikoiltaan. 

- Lakko on laiton ja tuomittava, sanoo Palvelualojen työnantajat PALTAn varatoimitusjohtaja Tuomas Aarto.

- Tämänpäiväinen osoittaa, että työntekijät voivat tehtailla lakkoja mielensä mukaan, koska seuraamukset lakoista ovat niin olemattomat. On valitettavaa, että työrauhajärjestelmän uudistaminen helmikuussa kariutui. Laittomat työtaistelut ovat Suomen työmarkkinajärjestelmän suurin yksittäinen ongelma ja asiaan on saatava muutos.

Lakossa ovat kaikki Helsingin varikon noin 300 työntekijää sekä asentajia Oulusta, Tampereelta ja Kouvolasta. Työntekijät eivät hyväksy työehtosopimuksen mukaista tapaa käsitellä erimielisyyksiä, vaan yrittävät työtaisteluilla vauhdittaa omia tavoitteitaan.

Vuoden 2014 syyskuun loppuun mennessä työtaisteluiden aiheuttamat työpäivämenetykset ylittivät jo koko edellisen vuoden 2013 tason. Valtaosa työtaisteluista oli laittomia.

Lisätietoja
Varatoimitusjohtaja Tuomas Aarto, 040 152 0074

Palvelualojen työnantajat PALTA on elinkeino- ja työmarkkinapoliittinen edunvalvontajärjestö. Liittoon kuuluu n. 1700 yritystä ja yhteisöä, jotka toimivat seuraavilla aloilla: logistiikka, informaatio ja viestintä, huolto- ja kunnossapito, yritys- ja asiantuntijapalvelut, hallintoja tukipalvelut sekä viihde ja virkistys. PALTAn jäsenyritykset työllistävät Suomessa noin 150 000 palkansaajaa. Lisäksi PALTA vastaa finanssialan työmarkkinatoiminnasta, jonka piiriin kuuluu 40 000 palkansaajaa. PALTA on EK:n suurimpia jäsenliittoja.

www.palta.fi
www.palvelutalous.fi
www.palvelevasuomi.fi

@PALTAry

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs