Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Pääuutinen » Syncron Techin järjestelmä tehostamaan Stora Enson Suomen-tehtaiden energianhallintaa

Syncron Tech Oy

Syncron Techin järjestelmä tehostamaan Stora Enson Suomen-tehtaiden energianhallintaa

Tiedote.
Julkaistu: 29.03.2011 klo 08:36
Julkaisija: Syncron Tech Oy

Syncron Tech on valittu paperi-, pakkaus- ja puutuotealalla toimivan Stora Enson Suomen-tehtailla uusittavan energianhallintajärjestelmän toimittajaksi. Stora Enson Suomessa sijaitsevat parikymmentä tuotantolaitosta kuluttavat vuodessa 6–7 prosenttia koko Suomen sähköstä. Pienikin tehostuminen energian hankinnassa on siten tärkeää.

– Tarjouskilpailu oli tiukka, sillä Suomessa on monta varteenotettavaa toimittajaa. Kävimme läpi perusteellisesti useita korkeatasoisia vaihtoehtoja, Stora Enson Energiapalveluiden Suomen-johtaja Jukka Mikkonen kertoo.

Stora Enson Energiapalvelut-yksikkö hankkii energiaa kaikille yhtiön Suomen-yksiköille. Käyttöön tuleva järjestelmä on Suomen tehtaiden sähkön ja maakaasun hankinta- ja optimointijärjestelmä. Sen avulla seurataan ja ennustetaan energiankulutusta ja suunnitellaan hankinta.

Stora Ensolla on Suomessa tälläkin hetkellä käytössään energianhallintajärjestelmä. Se on peräisin alun perin jo 1990-luvulta, ja uusin päivitys on vuodelta 2004. Nyt käyttöön tulevalta uuden ajan järjestelmältä edellytettiin ennen kaikkea innovatiivisuutta ja joustavuutta.

– Uuden järjestelmän arkkitehtuuri ei saa asettaa mitään rajoituksia. Tavoite on saada käyttöömme uusia ja parempia optimointiratkaisuja. Odotamme myös korkeaa käytettävyyttä ja hyvää käyttöliittymää, Mikkonen summaa.

Projektin määrittely on parhaillaan käynnissä, ja uuden järjestelmän on tarkoitus olla käytössä tämän vuoden loppupuolella. Järjestelmää käytetään paitsi Energiapalvelut-yksikössä myös tuotantolaitoksilla, ja sillä tulee olemaan useita kymmeniä käyttäjiä.

Syncron Tech on tyytyväinen Stora Enson päätymisestä sen järjestelmään.

– Uskomme, että SyncPower-tuotteemme tarjoaa joustavan ja käyttäjäläheisen työkalun energianhallintaan ja hyvä pohjan pitkäjänteiselle yhteistyölle, Syncron Techin toimitusjohtaja Jussi Kontola sanoo.

 

Lisätietoja:

Syncron Tech oy

Jussi Kontola

jussi.kontola@syncrontech.com

puh. 040 736 7152

 

 

Stora Enso Oyj Energiapalvelut

Jukka Mikkonen

jukka.mikkonen@storaenso.com

puh. 02046 23281

 

Syncron Tech Oy on vuonna 1992 perustettu, tuotannon hallintaan tarkoitettujen vaativien tietojärjestelmäratkaisujen toimittaja. Pääasiakaskunta on kansainvälisesti toimivat prosessi- ja valmistavan teollisuuden suuret ja keskisuuret yritykset/konsernit. Ratkaisut perustuvat omaan tuotteeseen ja vahvaan toimialaosaamiseen. Lisätietoja www.syncrontech.com.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs