Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Pääuutinen » Suomen Rahapaja Oy osti saksalaisen aihiovalmistajan Saxonia EuroCoin GmbH:n

Suomen Rahapaja Oy

Suomen Rahapaja Oy osti saksalaisen aihiovalmistajan Saxonia EuroCoin GmbH:n

Kutsu.
Julkaistu: 21.04.2011 klo 07:36
Julkaisija: Suomen Rahapaja Oy

Kutsu lehdistötilaisuuteen tänään 21.4.2011 klo 10

Osoite: Scandic Simonkenttä, Kokoustila Freda

 

Suomalainen kolikkovalmistaja vahvistaa asemaansa maailman markkinoilla

 

Metallisia käyttö- ja juhlarahoja valmistava Suomen Rahapaja Oy on ostanut saksalaisen raha-aihioiden valmistajan Saxonia EuroCoin GmbH:n koko osakekannan DNick Holding plc:lta, Saksassa listatulta nikkelin ja nikkeliseosten valmistajalta. Kaupan myötä syntyy euroalueen vahvin metallirahan valmistaja. Kaupan jälkeen Suomen Rahapaja -konsernin budjetoitu liikevaihto vuodelle 2011 on yli 120 Meur. Suomen Rahapaja-konsernin liikevaihto oli vuonna 2010 57,7 Meur.

Kauppa ei vaikuta tuotantolaitosten sijaintiin Suomessa, Vantaalla eikä Saksassa, Halsbrückessa. Kauppa tuo synergiaetuja myynnissä, markkinoinnissa ja tuotekehityksessä. Asiakkaita ovat keskuspankit, rahapajat sekä keräilyrahoista kiinnostuneet toimijat kaikkialla maailmassa. Kaupan myötä syntyneen uuden liiketoiminnan ansiosta Suomen Rahapaja -konserni pystyy tarjoamaan entistä joustavampia ja innovatiivisempia ratkaisuja käyttö- ja keräilyrahoihin.

Saxonia Eurocoin GmbH on perustettu vuonna 1993. Yhtiö on euroalueen suurin raha-aihiovalmistaja, jonka tuotevalikoima koostuu pinnoitetuista teräsaihiosta, värimetalliaihiosta sekä jalometalliaihiosta. Yhtiön liikevaihto vuonna 2010 oli 80,7 Meur ja henkilöstöä yhtiöllä oli 95 vuonna 2010.

”Kaupan myötä suomalainen metallirahan valmistus vahvistaa otettaan maailman markkinoista. Vuonna 2010 yhtiössä lyötiin 1,1 miljardia kolikkoa, minkä johdosta Suomen Rahapaja on maailman suurimpia metallirahan viejiä. Kauppa vahvistaa Suomen Rahapajan kilpailukykyä ja tukee suomalaista työllisyyttä”, toteaa Suomen Rahapajan toimitusjohtaja Paul Gustafsson.

”Saxonian ja Suomen Rahapajan yhdistyminen vahvistaa edellytyksiämme toteuttaa jo valittua strategiaa globaaleilla markkinoilla”, sanoo toimitusjohtaja Stephan Siegel Saxonia EuroCoin GmbH:sta.

Tervetuloa.

Lisätiedot lehdistötilaisuudessa:

Paul Gustafsson

Toimitusjohtaja

Suomen Rahapaja

puh 050 4617 744

email paul.gustafsson@mint.fi

Suomen Rahapaja Oy on Pohjoismaiden ja Baltian johtava rahapaja, joka omistaa sataprosenttisesti AB Mynverketin Ruotsissa ja puolet Det Norske Myntverketistä Norjassa. Se suunnittelee, markkinoi ja lyö rahaa. Yhtiön omistaa Suomen valtio. Suomen Rahapaja valmistaa metallisia käyttörahoja, juhla- ja erikoisrahoja ja rahasarjoja. Vuonna 2011 Suomen Rahapaja julkistaa kuusi uutta juhlarahaa ja seitsemän maakuntarahaa. Suomalaisilla on mahdollisuus tutustua kolikoiden valmistamiseen tiedekeskus Heurekassa Kolikon tie -näyttelyssä. Lisää tietoa vuoden 2011 tapahtumista www.suomenrahapaja.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs