Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Pääuutinen » Suomeen uusi ylimaakunnallinen ammattikorkeakoulukonserni

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Suomeen uusi ylimaakunnallinen ammattikorkeakoulukonserni

Tiedote.
Julkaistu: 25.01.2012 klo 10:33
Julkaisija: Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

TIEDOTE
25.1.2012
julkaisuvapaa heti

 

Suomeen uusi ylimaakunnallinen ammattikorkeakoulukonserni

 

Iitin kunnan sekä Kotkan, Kouvolan, Mikkelin, Pieksämäen ja Savonlinnan kaupunkien edustajat allekirjoittivat eilen 24.1.2012 juhlavasti yhteisen, Kymenlaakson ja Mikkelin ammattikorkeakoulujen omistajaksi tulevan Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:n perustamissopimuksen. Sopimuksen myötä Suomeen syntyy ensimmäinen suomenkielinen ylimaakunnallinen ammattikorkeakoulukokonaisuus.

Allekirjoitustilaisuus oli opetus- ja kulttuuriministeriössä Helsingissä. Sopimuksen allekirjoittivat Kotkan kaupungin kansliapäällikkö Jarmo Koivisto, Kouvolan kaupunginjohtaja Lauri Lamminmäki, Iitin kunnanjohtaja Pentti Toivanen, Mikkelin kaupunginjohtaja Kimmo Mikander, Pieksämäen kaupunginjohtaja Tapio Turunen sekä Savonlinnan kaupungin kansliapäällikkö Antti Erämaa. Historiallista hetkeä olivat juhlistamassa lisäksi ammattikorkeakoulujen hallitusten edustajat, ammattikorkeakoulujen johtoa sekä opetus- ja kulttuuriministeriön edustajia.

Opetus- ja kulttuuriministeriön korkeakoulu- ja tiedeyksikön johtajan Anita Lehikoisen mukaan Kymenlaakson ja Mikkelin ammattikorkeakoulujen yhteistyö on edennyt erinomaisesti.

”Ammattikorkeakoulujen aktiivinen ja tulevaisuuteen suuntautunut toiminta on johtanut nyt yhteisen konsernirakenteen muodostamiseen. Yhtiön perustaminen on merkittävä askel korkeakoulujen rakenteellisessa kehittämisessä Kaakkois-Suomeen, mutta myös koko valtakunnan tasolla. Se toimii esimerkkinä siitä, kuinka ylläpitäjien strategista päätöksentekoa voidaan vahvistaa kokoamalla sitä olennaisilta osin yhteiselle omistajalle. Yhteistyön syventäminen antaa kummallekin ammattikorkeakoululle mahdollisuuden kehittää omia vahvuuksiaan sekä uudistaa myös keskinäistä työnjakoaan”, Lehikoinen kertoo perustetun yhtiön merkityksestä.

 

Toimitusjohtajaksi Heikki Saastamoinen

Ensimmäisen viisivuotiskauden ajan toimitusjohtajana toimii Mikkelin ammattikorkeakoulun rehtori ja toimitusjohtaja Heikki Saastamoinen. Tämän jälkeen vetovastuu siirtyy Kymenlaakson ammattikorkeakoululle.

Toimitusjohtaja Saastamoisen mukaan järjestely tuo monia etuja. ”Uuden yhtiön avulla on nyt muodostettu yksi suuri korkeakoulukokonaisuus, joka pystyy entistä tehokkaammin järjestelemään toimintojaan ja vastaamaan siten paremmin opiskelijoiden, alueiden ja työelämän tarpeisiin. Konserni tuo meille myös kilpailuetua, jonka avulla voimme entistä paremmin vastata tiukkeneviin taloudellisiin toimintaedellytyksiin”, hän toteaa.

 

Lisätiedot

 

Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy

toimitusjohtaja Heikki Saastamoinen

p. 050 312 5151, etunimi.sukunimi@mamk.fi

 

Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy

hallituksen puheenjohtaja Jussi Lehtinen

p. 0400 644 206

 

Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy

hallituksen puheenjohtaja Jyrki Koivikko

 p. 0400 143 661

 

www.kyamkmamk.fi

 

KUVATEKSTIT:

kuva1:
 
Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:n perustamissopimus allekirjoitettiin 24.1. Helsingissä.
Takana vasemmalla Pieksämäen kaupunginjohtaja Tapio Turunen, Iitin kunnanjohtaja Pentti Toivanen, Kotkan kaupungin kansliapäällikkö Jarmo Koivisto, Savonlinnan kaupungin kansliapäällikkö Antti Erämaa, edessä vasemmalla Kouvolan kaupunginjohtaja Lauri Lamminmäki ja Mikkelin kaupunginjohtaja Kimmo Mikander.
 
kuva2:
 
Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:n perustamissopimus allekirjoitettiin 24.1. Helsingissä. Sopimusta kirjoittamassa etualalla Mikkelin kaupunginjohtaja Kimmo Mikander sekä Kouvolan kaupunginjohtaja Lauri Lamminmäki.

kuva3: Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:n toimitusjohtajana aloittaa Heikki Saastamoinen.

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs