Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Pääuutinen » Sokos Hotelleille majoitusalan ensimmäinen Allergiatunnus

Sokos Hotels

Sokos Hotelleille majoitusalan ensimmäinen Allergiatunnus

Tiedote.
Julkaistu: 29.05.2012 klo 12:10
Julkaisija: Sokos Hotels

Sokos Hotellit ovat saaneet ensimmäisenä majoitusyrityksenä Suomessa Allergia- ja astmaliiton Allergiatunnuksen käyttöoikeuden. Kuuden vuoden kehitystyö johti muun muassa parempaan sisäilmaan hotellihuoneissa ja muutoksiin käytettävissä sisustus- ja siivousmateriaaleissa. Tällä hetkellä tunnus on käytössä 30 Sokos Hotellissa, käyttöoikeutta tavoitellaan ketjun kaikkiin hotelleihin Suomessa.

 Allergia- ja astmaliitto ja Sokos Hotellit aloittivat yhteisen kehitystyön vuonna 2006. Kehitysprojektissa on parannettu erityisesti hotellihuoneiden sisäilman laatua, pinta- ja sisustusmateriaaleja sekä siivousmenetelmiä ja –aineita. Esimerkiksi sisustusmateriaalien helppohoitoisuuteen ja laatuun on kiinnitetty erityishuomiota. Tuoksuttomien siivousaineiden lisäksi Sokos Hotelleissa on jatkossa tarjolla myös tuoksuttomia henkilöhygieniatuotteita, ja lemmikeille ja tupakoiville sopivat huoneet sijoitetaan omiin kerroksiinsa helpottamaan allergisten majoittumista.

 ”Halusimme nostaa viihtyvyyden ja hyvinvointinäkökulman palvelutekijöiksi, ja tarjota näin hotelliasiakkaillemme entistä kokonaisvaltaisempaa palvelua. Hyvinvointinäkökulma on meillä ja koko majoitusalalla uusi tapa tarkastella palvelun laatua. Esimerkiksi puhtaampi huoneilma ilahduttaa kaikkia asiakkaitamme. Tavoitteena on, että meillä nukkuu vähintään yhtä hyvin kuin kotona”, kertoo SOK Majoituskaupan ketjuohjauksen konsepti- ja kehitysjohtaja Peter Jung.

 Jopa 50% suomalaisista kärsii allergioista joko väliaikaisesti tai pysyvästi. Allergia- ja astmaliitto on määrittänyt Allergiatunnuksen kriteerit hotellihuoneille. Liiton tavoitteena on parantaa allergioista ja astmasta kärsivien matkustamisen laatua sekä rohkaista kuluttajia matkustamaan. 

 ”Tavoitteenamme on ollut kitkeä markkinoilta allergiahuone -nimitys ja kehittää majoituspalveluiden tasoa Suomessa kauttaaltaan. Haluamme romuttaa allergiaan liittyviä myyttejä ja myös lisätä aiheeseen liittyvää asiantuntemusta matkailualalla”, sanoo Allergia- ja astmaliiton viestintäpalvelujen johtaja Niki Alanko.

Lisätietoja:
Peter Jung, konsepti- ja kehitysjohtaja, SOK Majoituskaupan ketjuohjaus, puh. 0400 755 845, peter.jung@sok.fi
Ulla Kivilaakso, asiakkuuspäällikkö, SOK Majoituskaupan ketjuohjaus, puh. 050 66 288, ulla.kivilaakso@sok.fi

Niki Alanko, viestintäpalvelujen johtaja, Allergia- ja astmaliitto, puh. 09 4733 5315, niki.alanko@allergia.fi

Sokos Hotels
S-ryhmän Sokos Hotels on Suomen johtava hotelliketju ja siihen kuuluu 51 hotellia Suomessa, Tallinnassa ja Pietarissa. Kaikki hotellit sijaitsevat aivan kaupunkien keskustoissa tai keskellä vapaa-ajan kohteita hyvien liikenneyhteyksien varrella. Majoituksen lisäksi Sokos Hotellit tarjoavat monipuolisia kokous- ja ravintolapalveluita kätevästi saman katon alla. Hotellien yhteydessä on kaupunkien parhaat ruoka- ja seurusteluravintolat sekä illanviettopaikat.
www.sokoshotels.fi

Allergia- ja astmaliitto ja Allergiatunnus
Allergia- ja astmaliitto on terveysjärjestö, joka parantaa suomalaisten elämänlaatua. Palveluihin kuuluu mm. allergianeuvonta, sisäilma- ja korjausneuvonta, kuntoutus ja koulutus.

Allergiatunnuksen tavoitteena on parantaa allergiasta ja astmasta kärsivän elämänlaatua. Allergiatunnuksella varustetut palvelut ovat kehitetty siten, että niissä on huomioitu selkeä etu allergianäkökulmaan.
www.allergia.fiwww.allergiatunnus.fi

Liite
Allergiatunnuksen kriteerit, listaus Allergiatunnuksen 29.5.2012 mennessä saaneista Sokos Hotelleista, listaus kokonaan savuttomista Sokos Hotelleista

Liitetiedostot

Sokos Hotels on Suomen johtava hotelliketju. S-ryhmän Sokos Hotels -ketjuun kuuluu yli 50 hotellia Suomessa, Tallinnassa ja Pietarissa. Kaikki hotellit sijaitsevat aivan kaupunkien keskustoissa tai keskellä vapaa-ajan kohteita hyvien liikenneyhteyksien varrella. Majoituksen lisäksi Sokos Hotellit tarjoavat monipuolisia kokous- ja ravintolapalveluita kätevästi saman katon alla. Hotellien yhteydessä on kaupunkien parhaat ruoka- ja seurusteluravintolat sekä illanviettopaikat.

S-ryhmän matkailu- ja ravitsemiskauppaan kuuluu lukuisia valtakunnallisia ravintolaketjuja sekä kaksi hotelliketjua, Sokos Hotels ja Radisson Blu Hotels & Resorts. Ketjujen lisäksi S-ryhmään kuuluu suuri joukko erillisravintoloita. Suomessa matkailu- ja ravitsemiskauppaa harjoittavat sekä alueosuuskaupat että SOK:n tytäryhtiö Sokotel Oy. S-ryhmällä oli ravintolatoimipaikkoja Suomessa vuoden 2011 lopussa yhteensä 650 ja hotelleja 58.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs