Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Pääuutinen » Salpauksen opiskelijat voittivat automaatioalan kilpailun Saksassa

Koulutuskeskus Salpaus

Salpauksen opiskelijat voittivat automaatioalan kilpailun Saksassa

Tiedote.
Julkaistu: 14.05.2012 klo 12:47
Julkaisija: Koulutuskeskus Salpaus

Koulutuskeskus Salpauksen ensimmäisen vuosikurssin automaatioasentajaopiskelijat Jesse Jämsén ja Lauri Paakkari voittivat Saksan Leverkusenissa järjestetyn kansainvälisen ammattitaitokilpailun. Stop the fire – Sammuta tuli -kilpailu automaatioalan opiskelijoille järjestettiin toukokuun alussa ensimmäisen kerran.

Kilpailutehtävänä oli rakentaa neliömetrin alueella olevan kynttilän paikannus- ja sammutusautomatiikka. Jämsénin ja Paakkarin ideoimana liekin etsintä toteutettiin valokennoilla, joita käänneltiin neliön vastakkaisissa nurkissa 90 asteen kulmassa. Ongelmaksi muodostui tunnistusetäisyys, mutta sammutus toteutettiin liekin paikannuksen jälkeen hiilidioksidipatruunalla todella tehokkaasti.

Leverkusenin kilpailuun oli kutsuttu oppilaitosten edustajia Lahden lisäksi Espanjan Santanderista, Hollannin Maastrichtista ja Ranskan Sedanista.

Jesse Jämsén ja Lauri Paakkari ovat kotoisin Orimattilasta ja opiskelevat Lahdessa, Salpauksen Ståhlberginkadun toimipisteessä. He ovat osallistuneet myös Taitaja-kilpailuihin Suomessa, mutta toistaiseksi karsiutuneet alkukilpailussa.

Lisätietoja:
opettaja Seppo Kauppi, puh. 050 526 5960

 

 

Monialainen Koulutuskeskus Salpaus järjestää ammatillista koulutusta ja tarjoaa palveluja työelämälle. Salpauksella on myös oma lukio. Salpaus toimii Lahdessa, Asikkalassa, Heinolassa, Hollolassa, Nastolassa ja Orimattilassa. www.salpaus.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs