Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Pääuutinen » RKTL uudistaa organisaationsa ja tiivistää toimipaikkaverkostoaan

Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos

RKTL uudistaa organisaationsa ja tiivistää toimipaikkaverkostoaan

Tiedote.
Julkaistu: 16.12.2011 klo 10:20
Julkaisija: Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos

Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos uudistaa organisaationsa vuoden 2012 alusta. Entisten kolmen tutkimusyksikön sijaan tutkimuslaitoksessa on jatkossa yksi tutkimuksen ja asiantuntijapalveluiden yksikkö.  Muutoksen tavoitteena on saada entistä paremmin koko laitoksen monitieteinen tutkimus- ja asiantuntijaosaaminen tutkimusohjelmien ja tutkimusalueiden käyttöön. Muut toimintayksiköt ovat vesiviljelypalvelut sekä yhteiset palvelut. Johdon tukena toimii strateginen ryhmä.

”Yksi keskeinen tavoitteemme on vahvistaa tutkimuslaitoksen johtamista, kehittämistä ja asiakassuuntautuneisuutta. Uudessa organisaatiossa on kolme strategista johtajaa, tutkimusjohtaja, asiakkuusjohtaja ja kehitysjohtaja, jotka toimivat suoraan alaisuudessani. Tutkimusjohtajaksi johtokunta on nimittänyt FT Vesa Ruusilan. Hänen tehtävänään on kehittää ja suunnata koko talon tutkimustoimintaa. Asiakkuusjohtajaksi nimitetty MMM Asmo Honkanen taas puolestaan lähtee kehittämään toimintamallia, jonka tavoitteena on jatkojalostaa tutkimus- ja asiantuntijatieto entistä paremmin asiakkaiden tarpeita vastaaviksi tuotteiksi ja palveluiksi. Kehitysjohtajan, DI Kimmo Kukkavuoren, tehtävänä on varmistaa sisäisten prosessien sujuvuus ja tehokkuus sekä kehittää koko organisaatiota ja sen johtamisjärjestelmiä,” kertoo ylijohtaja Eero Helle.

Tutkimuslaitoksen toimintayksiköiden johtoon johtokunta nimitti FT Riitta Rahkosen (tutkimus- ja asiantuntijapalvelut), FM Petri Heinimaan (vesiviljelypalvelut) ja FM Lena Söderholm-Tanan (yhteiset palvelut). Nämä johtajat vastaavat yksikkönsä operatiivisesta johtamisesta ja kehittämisestä. Kaikki uudet johtajanvirat ovat määräaikaisia (5 vuotta).

Talouden sopeuttamistoimilla varmistetaan päätehtävien jatkuminen

RKTL:n rahoituksen odotetaan supistuvan runsaat 2 miljoonaa euroa vuoteen 2015 mennessä. Tämän vuoksi RKTL on laatinut sopeuttamissuunnitelman, jolla se pyrkii varmistamaan päätehtäviensä hoitamisen. Osana sopeuttamissuunnitelmaa RKTL suunnittelee lakkauttavansa 5-6 toimipaikkaa vuoteen 2016 mennessä.  Tutkimuslaitoksen johtokunta käsitteli asiaa 15.12. kokouksessaan.

RKTL:llä on tällä hetkellä 20 tutkimuksen toimipaikkaa ja -pistettä eri puolilla Suomea. Laajan toimipaikkaverkoston ylläpidosta koituu laitoksella mittavat vuokra- ja toimitilakulut vuosittain. Toimipaikkojen lakkauttamisesta odotetaan saatavan noin 750 000 euron säästö vuoteen 2015 mennessä. Loppu säästötavoite toteutuu pääosin eläköitymisestä johtuvasta henkilöstöpoistumasta sekä toiminnan tehostamisesta.

RKTL selvittää tässä vaiheessa toiminnan uudelleenjärjestämismahdollisuuksia Kotkassa (kalantutkimus), Lammilla (kalan- ja riistantutkimus), Tervossa (vesiviljely), Paltamossa (kalantutkimus), Muoniossa (vesiviljely) ja Inarin Kaamasessa (porontutkimus). Mahdolliset toimipaikkojen lakkauttamiset hoidetaan niin, että niiden vaikutukset laitoksen päätehtävien hoitamiseen ovat mahdollisimman pienet.  Lakkautettavien toimipaikkojen toiminta ja henkilöstö siirtyvät muihin RKTL:n toimipaikkoihin sekä yhteistyökumppaneitten tiloihin.  

Kainuun kokeellisen kalantutkimuksen ja Kaamasen porontutkimuksen kohdalla selvitetään ensisijaisesti mahdollisuutta jatkaa näissä tiloissa tutkimustoimintaa osittain ulkopuolisen rahoituksen turvin.  Tervon kirjolohen ja siian valintajalostusohjelmien sekä Muonion kalanviljelytoiminnan mahdollinen siirto muihin RKTL:n kalanviljelylaitoksiin samoin kuin Lammin kalan- ja riistantutkimuksen siirto yhteistyökumppaneitten tilojen yhteyteen selvitetään myös ennen lopullisia päätöksiä.

Lisätietoa: ylijohtaja Eero Helle, puh. 0400 444 227, eero.helle(at)rktl.fi

Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos on 300 hengen tutkimus- ja asiantuntijaorganisaatio, joka tuottaa luotettavaa ja korkealaatuista tietoa luonnonvaroista päättäjille, elinkeinoille, alan ammattilaisille sekä kansalaisille. Lisätietoa: www.rktl.fi.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs