Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Pääuutinen » Puuliiton Nilosaari tyrmistyi: StoraEnso tarjoaa tulospalkkioksi irtisanomisia Honkalahdessa

Puuliitto

Puuliiton Nilosaari tyrmistyi: StoraEnso tarjoaa tulospalkkioksi irtisanomisia Honkalahdessa

Tiedote.
Julkaistu: 15.04.2015 klo 16:20
Julkaisija: Puuliitto

Stora Enson keskiviikkona 15. huhtikuuta antama ilmoitus aloittaa yt-neuvottelut 19 työntekijän irtisanomisesta Honkalahden sahalla tyrmistytti Puuliiton puheenjohtajan Jari Nilosaaren.

Viimeksi Honkalahdessa irtisanottiin vuonna 2013 yhteensä 15 työntekijää. Sen jälkeen määrä on jonkin verran vähentynyt luonnollisen poistuman kautta nykyiseen hieman yli sataan työntekijään. Saha on vuoden 2013 jälkeen tehnyt positiivista tulosta ja pärjää vertailussa Stora Enson muille sahoille.

– Tämä on kova isku työntekijöille. Väki on vähentynyt ja tulosta on parannettu. Lisäksi työntekijät ovat joustaneet monin tavoin vuosien varrella yrityksen hyväksi ja miettineet kuinka yksikön toimintaa kehitetään. Palkkioksi sitoutumisesta on nyt sitten tarjolla irtisanomisia.

– Ilmoitetut irtisanomiset sekä niiden lisäksi kaavaillut 200 000 euron säästöt henkilöstökuluissa vuositasolla tuntuvat ylimitoitetuilta. Olemme huolissamme mahdollisten tulevien irtisanottujen ja töihin jäävien jaksamisesta tällaisten paineiden keskellä, Nilosaari kommentoi.

Nilosaaren mukaan StoraEnson on syytä kuunnella työntekijöiden näkemykset tulevissa yt-neuvotteluissa ja miettiä kuinka irtisanomiset voitaisiin välttää ja säästötavoitetta keventää.

– Jos yritys pitää kiinni linjastaan, on ymmärrettävää, että työntekijät kokevat tilanteen epäreiluksi. Se on huono lähtökohta tulevalle kehitystyölle, Nilosaari arvioi.

Lisätietoja: Puheenjohtaja Jari Nilosaari, puh. 0400 872 641

Puuliitto on mekaanisen metsäteollisuuden, puusepänteollisuuden, bioteollisuuden, metsä- ja metsäkonealan, venealan ja maatalousalojen työntekijöiden etujärjestö. Liittoon kuuluu noin 36 000 jäsentä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs