Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Pääuutinen » Pelastakaa Lapset ry on toiminut lasten hyväksi jo 90 vuotta

Pelastakaa Lapset ry

Pelastakaa Lapset ry on toiminut lasten hyväksi jo 90 vuotta

Tiedote.
Julkaistu: 07.03.2012 klo 08:36
Julkaisija: Pelastakaa Lapset ry

Juhlavuoden teema on Pelastakaa Lapset ensin. Loppuvuodesta luvassa suuri Lastenrokki-konserttikiertue ympäri Suomen.

Pelastakaa Lapset ry viettää 90-vuotisjuhlavuottaan. Järjestön perusti vuonna 1922 tasavallan presidentin puoliso Ester Ståhlberg. Yhdistys oli tuolloin nimeltään Koteja Kodittomille Lapsille.

Vuosisadan alussa elämä Suomessa oli monelle hyvin turvatonta. Maassa oli vastikään käyty rankka sisällissota, jonka seurauksena Suomessa eli 20 000 orpoa tai hyvin vaikeissa olosuhteissa elävää lasta. Nuoren valtion omat rakenteet eivät riittäneet kaikista huolehtimiseen. Sosiaalinen turvaverkko oli hatara. Tarvittiin kansalaisaktiivisuutta. Ester Ståhlbergin johtavana ajatuksena oli, että jokaisella lapsella on oikeus kasvaa hyvässä kodissa ja tätä oikeutta turvaamaan hän perusti yhdistyksen, joka alkoi etsiä sijais- ja adoptiokoteja niitä tarvitseville lapsille.

Lasten elämä Suomessa on 90 vuodessa tullut turvallisemmaksi ja vakaammaksi. Silti maassamme on yhä tuhansia lapsia, jotka eivät voi asua vanhempiensa kanssa yhteisessä kodissa. Jopa yli 30 000 nuorta on syrjäytynyt yhteiskunnan rakenteiden ulkopuolelle.

”Tänään, 90 vuotta järjestön perustamisen jälkeen, Suomessa on yli 17 000 lasta sijoitettuna kotiensa ulkopuolelle. Orpoja heissä ei juuri ole, mutta syystä tai toisesta heidän osaltaan oikeus kasvaa hyvässä kodissa ei ole toteutunut omien vanhempien kanssa”, sanoo Pelastakaa Lapset ry:n pääsihteeri Hanna Markkula-Kivisilta.

Yhdistyksen toimintaa on sen perustamisesta lähtien johtanut halu vaikuttaa lasten asemaan ja kohteluun Suomessa ja myöhemmin koko maailmassa. Nyt kansainvälinen työ lapsen oikeuksien toteutumiseksi on merkittävää maailmanlaajuisesti.

”Pelastakaa Lapset ry toimii nyt vahvana suomalaisena lastensuojelujärjestönä niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin, osana maailmanlaajuista Save the Children –organisaatiota. Vuosikymmenten aikana toimintamme on laajentunut, monipuolistunut ja kehittynyt yhä ammatillisemmaksi, kansalaisjärjestöjuuria unohtamatta. Järjestön vaikutus Suomen lastensuojelun kehitykseen on ollut ja on edelleenkin merkittävä. Vahvan käytännön toiminnan sekä laajan kehittämistyön kautta hankittu asiantuntemus lastensuojelun eri sektoreilla on valttimme”, Markkula-Kivisilta sanoo.

Pelastakaa Lapset ensin

”Nyky-yhteiskunnassa vallitsevat vahvasti taloutta painottavat, kovat arvot. Aikuisten maailma pyörii rahan, talouden, työelämän paineiden ja kiireen ehdoilla. Monesti lapsi unohtuu ja jää huolineen yksin. Siksi haluamme viettää juhlavuottamme teemalla: Pelastakaa Lapset ensin. Aikuisten tulisi miettiä päivittäisiä valintoja tehdessään ensin lasten parasta, lasten etua ja elämää. Jos rakentaisimme yhdessä maailman, jossa lapsilla on hyvä olla, meillä kaikilla olisi hyvä olla. Haastan kaikki toimimaan omassa lähipiirissään lasten puolesta, ajatuksella: Lapset ensin” Hanna Markkula-Kivisilta vetoaa.

Yhdistys viettää juhlavuottaan lasten hyväksi tehtävän työn merkeissä. Loppuvuodesta luvassa on suuri Lastenrokki-konserttikiertue ympäri maan, viidellä eri paikkakunnalla: Oulussa, Jyväskylässä, Tampereella, Turussa ja Helsingissä.

Juhlavuoden tapahtumista tarkempia tietoja osoitteesta: www.pelastakaalapset.fi

Konserttikiertueen paikkakunnat saattavat vielä muuttua.

Lisätietoja:

Carita Päivänen, viestintäpäällikkö, Pelastakaa Lapset ry, puh. 040 535 8221, carita.paivanen@pelastakaalapset.fi

Hanna Markkula-Kivisilta, pääsihteeri, Pelastakaa Lapset ry, puh. 050 462 1148

hanna.markkula-kivisilta@pelastakaalapset.fi

 

Liitetiedostot

Pelastakaa Lapset ry on vuonna 1922 perustettu, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton kansalaisjärjestö, joka tukee erityisesti vaikeissa oloissa eläviä lapsia ja pyrkii edistämään lapsen oikeuksien toteutumista Suomessa ja maailmalla. Pelastakaa Lapset on osa Save the Children – järjestöä, joka toimii lasten hyväksi yli 120 maassa. Visionamme on maailma, jossa toteutuu jokaisen lapsen oikeus elämään, suojeluun, kehittymiseen ja osallistumiseen. Tehtävänämme on parantaa sitä tapaa, jolla lapsia kohdellaan sekä saada aikaan välittömiä ja pysyviä muutoksia lasten elämään. Lisätietoa: www.pelastakaalapset.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs