Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Pääuutinen » Pelastakaa Lapset käynnistänyt hätäavun tulvista kärsivillä alueilla Filippiineillä

Pelastakaa Lapset ry

Pelastakaa Lapset käynnistänyt hätäavun tulvista kärsivillä alueilla Filippiineillä

Tiedote.
Julkaistu: 19.12.2011 klo 15:04
Julkaisija: Pelastakaa Lapset ry

Yli 70 000 lasta kärsii myrskyn seurauksista Filippiineillä, Pelastakaa Lapset arvioi. Järjestö on käynnistänyt avustustoimensa pahiten kärsineillä alueilla.

Trooppinen myrsky Washi on vaatinut yli 650 ihmisen hengen Filippiineillä. Myrsky aiheutti suurta tuhoa erityisesti Mindanaon saarella Filippiinien eteläosissa. Viranomaiset ovat raportoineet yli 142 000 ihmisen kärsivän myrskyn aiheuttamista tulvista ja maanvyörymistä. Pelastakaa Lapset arvioi, että hätää kärsivistä vähintään puolet on lapsia.  Apua tarvitsevien ihmisten lukumäärän uskotaan vielä nousevan huomattavasti. Katkenneet liikenneyhteydet ovat monin paikoin vaikeuttaneet avustustöitä.

Saamiemme tietojen mukaan, suurin osa kuolleista on lapsia”, sanoo Anna Lindenfors, Pelastakaa Lasten maajohtaja Filippiineillä.

 ”Olemme erityisen huolissamme niistä lapsista, jotka ovat joutuneet vanhemmistaan tai perheistään eroon. On tärkeää, että voimme auttaa näitä yksin olevia lapsia mahdollisimman nopeasti”.

Pelastakaa Lapset on käynnistänyt avustustoimensa Mindanaossa. Järjestö toimii yhdessä viranomaisten kanssa varmistaakseen, että perheet saavat tarvitsemaansa apua. Avustustyöntekijämme ovat paikan päällä valmistelemassa laajamittaisempaa avustusoperaatiota. Välittömiin tarpeisiin kuuluu muun muassa hätämajoituksen järjestäminen, lasten suojelu ja puhtaan veden saannin sekä sanitaation ja hygienian järjestäminen.

Suomen Pelastakaa Lapset lähettää Filippiineille Lasten hätäapurahastosta 20 000 euroa auttaakseen katastrofista kärsiviä lapsia ja heidän perheitään.

--

Lisätietoja: Max Holm, tiedottaja/informatör, Pelastakaa Lapset, 010 843 5058, 050 433 1438, max.holm@pelastakaalapset.fi

 

Pelastakaa Lapset ry on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton, vuonna 1922 perustettu kansalaisjärjestö, joka edistää lapsen oikeuksien toteutumista Suomessa ja maailmalla. Kansainvälinen Pelastakaa Lapset toimii lasten hyväksi yli sadassa maassa. www.pelastakaalapset.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs