Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Pääuutinen » Oamkin tietotekniikan opiskelijat voittoon sovelluskilpailussa

Oulun ammattikorkeakoulu

Oamkin tietotekniikan opiskelijat voittoon sovelluskilpailussa

Tiedote.
Julkaistu: 02.04.2012 klo 08:28
Julkaisija: Oulun ammattikorkeakoulu

Oulun seudun ammattikorkeakoulun (Oamk) Tekniikan yksikön tietotekniikan opiskelijat ovat voittaneet Idesco Oy:n järjestämän Access Touch -sovelluskilpailun. Jaakko Korhonen, Taneli Ridell ja Mika Valjakka kehittivät kilpailutyössään työajanseurantajärjestelmää lisäominaisuuksilla höystettynä. Joukkue palkitaan Idesco Oy:n tiloissa (Teknologiatie 9, Oulu) järjestettävässä tilaisuudessa keskiviikkona 4.4. klo 15.00–16.00.

Kilpailun järjestäjän mukaan Oamkin joukkueen suunnittelema ProTe (Property Terminal) täytti kilpailulle asetetut kriteerit parhaiten ja oli myös toteutuksessa ja dokumentoinnissa kaikkein pisimmälle viety. Korhosen, Ridellin ja Valjakan teollisuuskäyttöön kehittämään sovellukseen on työajanseurannan lisäksi suunniteltu pikaviestin lähetystoiminto. Tekijät olivat kehitelleet myös suuriin teollisuusrakennuksiin soveltuvaa, kosketusnäyttöpäätteelle ilmestyvää karttaohjausta, joka helpottaa rakennuksen sisällä suunnistamista.

– Meidän kannaltamme kilpailuun osallistuminen tapahtui erittäin helposti koulutyön ohella, koska kilpailu saatiin integroitua senhetkisiin tuotesuunnittelun ja projektitoiminnan kursseihin todella hyvin. Ideoiden suhteen kävi hauskasti tasapuolisesti, koska työssä on yksi idea jokaiselta ryhmän jäseneltä ja vain muutama idea jouduttiin karsimaan, Jaakko Korhonen kertoo. Ryhmä on myös jatkokehittänyt ideaansa opintojen ohessa.

Opiskelijoille suunnatun sovelluskilpailun tarkoituksena oli löytää uusia sovelluksia Idescon Access Touch -kosketusnäyttöpäätteelle. Kilpailuun tuli paljon erittäin hyviä vastauksia eri oppilaitoksista. Voittajatyön valinnassa painoarvoa annettiin idean omaperäisyydelle, uutuusarvolle, tekniselle toteutukselle ja kaupalliselle potentiaalille, myös kansainvälisesti.

– Opiskelijat ja oppilaitokset saavat yrityselämältä ajantasaisia, käytännönläheisiä aiheita opintomateriaaliksi, ja yritykset saavat arvokkaita kontakteja tulevaisuuden osaajiin, Idescon tuotekehitysjohtaja Anu-Leena Arola kertoo. Arolan mukaan oppilaitosten ja yritysten välisestä yhteistyöstä hyötyvät molemmat osapuolet.

Access Touch -kosketusnäyttöpääte on laite, jossa on tietokone ja RFID-lukija. RFID (Radio Frequency Identification) on etätunnistusteknologia. Idesco kehittää RFID-lukijoita, jotka lukevat tunnisteita teknologiasta riippuen muutaman sentin etäisyydestä muutamaan metriin saakka.

Lisätietoja

Ensio Sieppi, yliopettaja, 010 272 3183, ensio.sieppi@oamk.fi

Oulun seudun ammattikorkeakoulusta (Oamk) valmistuu aitoja ja osaavia ammattilaisia työelämän tarpeisiin. Meillä on noin 9 000 opiskelijaa ja 800 työntekijää. Toimimme Oulussa, Oulaisissa ja Raahessa. Lisäksi projektiluonteista toimintaa on useilla paikkakunnilla Pohjois-Suomessa.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs